Niemiec Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Mam pytanie czy na plycie Gigabyte GA7-VRX rev. 1.1 jest mozliwosc pracy z szyna 166 idzielniku 1/5?? Ustawialem swojego procka na 6*166 i komp wstawal do momentu pojawienia sie boot magica i potem kupa. Jezeli ktos ma doswiadczenia z ta plyta to prosze o pomoc. Acha bios to F5, a sprzet jak w opisie. PS. Cos mi opis wcielo :( Duron 1000@1000 (7,5*133), Gigabyte GA7-VRX, Maxtor DiamondMax 60+ 30GB, 128MB DDR Micron PC266, 256MB DDR Kingston PC266, LiteOn CD-RW 48/12/48, DVD A-Open 10/40, MSI Geforce 3 Ti200 128MB @200/500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Ja mam rev 2 i z moich oględzin wynika, że nie posiada ona dzielnika 1/5, przy 166 FSB taktowanie pci to 41,5 :| , nie ma takze zadnego dipa aby taki mnoznik wrzucić :( Moze ktos z posiadaczy równiez rev 2 podzieli się swoimi spostrzezeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 ZApomnialem. Po ustawieniu pamieci na ultra nastepuje restet biosu i to przy szynie 100 i 133. Probowalem z roznymi wersjami biosu i z podnoszeniem napiecie i to nic nie daje !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Wlasnei sie straszanie zawiodlem na tym naszym mobo - szyny 166 nie wyciszniesz za nic max to ok 150. a dzielnika 1/5 jak widac nie uswiadczysz (mam rev2.0). mam xp 1700+ i zmienaim dla niego wlasnie mobo:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Niemiec masz pamięći 266 mhz a do fsb 166 potrzeba ustawić pamieći na 166 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Pamieci bez podnoszenia napiecia choda na 333 i cl2. Poza tym po ustawieniu szyny 166 kompiter uruchamia sie do momentu odwolania do dysku twardego wiec sadze, ze jest to brak dzielnika 1/5 i w konsekwencji za wysokie taktowanie pci, chyba ze sie myle !!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Raczej się nie mylisz.Zalukaj do instrukcji i sprawdź jak to jest z magistralą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 W instrukcji nic nie ma napisane o fsb 166, ale myslalem, ze da sie to jakos obejsc :) Przymierzam sie do kupna axp1700+ a tu wychodzi, ze najpierw bedzie trzeba kupic plyte :( Zawiodlem sie troszke na tym gigabyte, mnoznik do 12,5x, przy fsb do 133 i resety biosu przy pamieciach na ultra!!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze rev bodajze 1.1 :? ( nie jestem pewny dokładnie jaki numerek, ale w kazym razie starsze od 2 ) ma zworke do przestawiania fsb na 166, zreszta na pcb wersji 2 jest na nią zostawione puste miejsce :|. Taką wersje słyszałem od jednego z userow starszego modelu tej plytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Obok dipa do zmiany szyny za 100 na 133 jest puste miajsce na drugiego takiego samego !!?? twin powiedz mi jak udalo Ci sie wejsc z szyna pow. 133?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Jak?? Normalnie :) Do 157 nie ma problemów, zworka przestawiona na tryb 133, a dalej pojechałem ofkoz biosem. Niestety powyzej 157 zaczyna się jazda, dysk prawdopodobnie nie wyrabia gdyz po pierwszym wejsciu do windy wyskakuje błąd rejestru, a kolejne powodują uruchamianie sie "naprawiacza" który nic nie moze zdziałac :) . Niestety, aby wyzej wykrecic procka trzeba zmienic mobo :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Jakia masz wersje plyty?? U mnie takie cyrki zaczynaja sie dziac przy fsb 137 i nie wazne jak ustawie pamieci, napiecie i tryb pracy dyskow :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 2.0. Wgraj nowy bios, a jak nie pomoze to pewnikiem pamięci nie wytrzymują. A jeśli chodzą ci asynchronicznie na 166 to nie sugeruj się tym, bo moje poprzednie samsungi dzialaly asynchro z procem 166/133, a synchronicznie nie. Ale moze to jest wina niedopracowanej płyty ?? :? Choć teraz twinmosy biegają na fsb 155+33=188 Mhz (tak plyta ustawia pamiec po wybraniu opcji auto), wiec juz sam nie wiem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Pamieci chodzily na asynchro OK, a co do biosu to przy F5 komp mi chodzi najlepiej, ale sprobuje jeszcze raz, jakiego biosu ty uzywasz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 F7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 testowalem wszytskie od f5 do f8beta wlacznei i zadnych zmian. jak mowil Twin trzeba zmienic mobo by pobawic sie jescze prockiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...