Skocz do zawartości
The_Wayn

Dziwny Problem Ze Zintegrowaną K. Dźwiękową Na Ecs K7s5a

Rekomendowane odpowiedzi

witam

walczę z takim problemem - na kompie z płytą ECS k7S5a próbuję odpalić zintegrowaną kartę dźwiękową, ale za nic nie chce to działać. Kiedy w biosie włączam tą dźwiękówkę system (win xp pro) po prostu zawiesza się w momencie kiedy przewija się niebieski pasek, natomiast w awaryjnym po prostu czarny ekran z migającym kursorem, czy jak to się nazywa :)

natomiast kiedy karta jest wyłączona w biosie to wszystko śmiga normalnie... :?

wcześniej w komputerze była sb live na PCI, którą aktualnie wyciągnąłem (potrzebuję do innego kompa), usunąłem stery drive cleanerem. podejrzewam jakiś konflikt ze sterami bo wcześniej jak patrzyłem to sb live i ta zintegrowana dźwiękówka chodziły "jednocześnie" tzn. w biosie była włączona zintegrowana, a sb live siedział w pci, w windowsie były poinstalowane stery od obu kart - w "dźwiękach i urządzeniach audio" jako urządzenie domyślne była ustawiona sb live i w każdej chwili można było zmienić na tą zintegrowaną

ma ktoś jakieś sugestie jak się z tym uporać, bo szlag mnie trafia :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem kiedyś taki sam problem niestety najszybsze rozwiązanie to format (albo inna karta muz...) k7s5a to bardzo specyficzna płyta ,miałem ją ze 4lata raz było pieknie a innym razem no cóż... .Takie życie.

kurcze właśnie format raczej nie wchodzi w grę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi