Skocz do zawartości
adam1004a

ceny kompow w nieczech w aldim

Rekomendowane odpowiedzi

Ab Mittwoch, den 26. März, bringt der Lebensmittel-Discounter Aldi (Nord und Süd) einen neuen Komplett-PC auf den Markt. Der Titanium MD 8008 bietet einen 2,6 GHz schnellen Pentium 4, einen 4x-DVD-Brenner und eine TV-Karte. Aldi wird den Rechner für 1.179 Euro verkaufen.

i jeszcze troche opisu

CPU: Pentium 4 mit 2,6 GHz

Festplatte: 160 GByte (7.200 U/Min.) von Seagate

DVD-Brenner: DVR-A05 von Pioneer

DVD-Laufwerk: 16fach von Sony

Arbeitsspeicher: 512 MByte DDR333 von Samsung

Grafikkarte: Radeon 9600 TX (540 MHz DDR-Takt)

PCI-Karten: Stereo-TV-/FM-Karte, 56k-Modem

Audio: 6-Kanal-Sound (AC-97, 2.2-konform)

Netzwerk: Fast Ethernet (10/100 MBit/s)

Anschlüsse: 5x USB 2.0, 3x FireWire, Composite- und S-Video-In

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.179 EURO - circa 5K

1479,- Nagrywarka

1249,- PIV 2,66

500,- DDR 333 512 MB

500,- Jakas plyta

200,- DVD

circa 800,- - Radeon 9600 jak wyjdzie

959,- dysk 180 GB

Nie ma obudowy, dzwieku, myszy, klawiatury tunera i paru innych rzeczy a juz mamy 5,6K PLN

Ceny na podstawie cennikow sklep.tweak.pl i sklep.komputronik.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj brat mieszka w szkopach i jesli chodzi o te promocje

to sa one prawdziwe, kompy te rozcodza sie szybciej

niz cieple bulki, a zeby sobie takiego kupic to albo stoisz

pod sklepem albo masz znajomosci i Ci sztuke chowaja.

taki maly lol z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To całkiem możliwe. Tam są często takie promocje bo gadałem z jednym klientem i on włąsnie kupił sobie na takiej promocji extra kompik za małą cene. Ale tam się tak wszyscy pchali po te kompy że jeden gościu dostał nieźle po pysku :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieźle. Tylko czy nei ma prpblemów z bezproblemowym przwiezieniem go(bez ceł itp wiadomo :)) do Polski?

nie ma takiego problemu. jak przewozisz jedna sztuke to mozesz

zawsze powiedziec ze to jest uzywane itd. no chyba, ze chcesz

dostac zwrot podatku mechwer..... nie wiem jak sie pisze

to musisz zaplacic clo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma obudowy, dzwieku, myszy, klawiatury tunera i paru innych rzeczy a juz mamy 5,6K PLN

Ceny na podstawie cennikow sklep.tweak.pl i sklep.komputronik.pl

e no co ty aldi sprzedaje kompletnego zlozonego kompa z obudowa i zasilaczem a dzwiek jest onboard.

niemcy sa troche tanszym krajem, ale jakbys sie porozgladal w polsce to zlozylbys pewnie jeszcze taniej, nie ma sie czym podniecac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam na taki zestaw namiary

Procesor

ATHLON 2200+ ,plyta ASUS A7V8X KT400 , 256MB DDR333, karta grafiki ASUS GF4(mx) 64mb +tv, dysk 80gb/7200, DVD, CDRW, lan , klawiatura i mysz bezprzewodowa zestaw firmowy(ASUS) w kartonie ,oprogramowanie Windows XP + Word + Works +Norton Antywirus, licencja tylko że po niemiecku (tak na marginesie to nie wie ktoś czy można legalnie wymienić takie wersje na polskie -licencje w końcu jest ! )

i teraz cena ----- 700 euro :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma takiego problemu. jak przewozisz jedna sztuke to mozesz

zawsze powiedziec ze to jest uzywane itd. no chyba, ze chcesz

dostac zwrot podatku mechwer..... nie wiem jak sie pisze

to musisz zaplacic clo....

tu tez bym sie klocil na granicy raczej NIE przepuszcza cie z oryginalnie zapakowanym kompem, a clo to zapomnij bo zawolaja tyle ze spadniesz z (zza kierownicy ;) )

ale jak przepakujesz i bedziesz wciskal dobre kity to przewieziesz. a jak troche przybajerujesz i masz rachunek podbity w sklepie (juz tam musisz powiedziec ze bedziesz chcial zwrot, nie we wszytkich sklepach to honoruja) to dostaniesz i zwrot vatu (bo to jest ten slynny mehrwertsteuer).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy mozna dostać zwrot vatu niemieckiego i nie płacić jednoczesnie cła?

można ale trzeba wracać przez czechy 8)

@gaz

to jest firma z którą czasem(adres no raczej nie podam 8) ) handluje ale ten towar dopiero załatwiam i sporo monety trzeba mieć bo nie jedna sztuka wchodzi w grę

faktem jest że cena jest mniejsza o 1000zl nie licząc oprogramowania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu z przewiezieniem. Po pierwsze malo prawdopodobne zebys musial w wogole wysiadac z auta(jezdze czesto do austrii i ani razu jeszcze nie wysiadalem na granicy) Kiedys wiozlem mikrofale na pol samochodu to celnik nawet nie zatrzymalem sie na granicy tylko machnal zeby jechac dalej. A nawet jak wieziesz 1 sztuke to na uzytek wlasny mozesz i ci nie maja prawa cla przywalic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak bo najpierw sa celnicy, a szkop podbijajacy zwrot podatku jest zeby bylo smiesznie juz po polskiej stronie.

byle nie bylo to na widoku celnikow (np slubice) i nie miec za duzo na raz bo spytaja czy clo bylo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak bo najpierw sa celnicy, a szkop podbijajacy zwrot podatku jest zeby bylo smiesznie juz po polskiej stronie.

byle nie bylo to na widoku celnikow (np slubice) i nie miec za duzo na raz bo spytaja czy clo bylo ;)

Echh a wiec kiszka :? Albo przemycić ten sprzet albo zapłacić cło i dostać zwrot podatku? Nie dobzre :/ No wiadomoze moze sie udać inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem w grudniu 2001 Roku kompa w aldi tzn starsi mi kupili bo im trulem :) Wtedy cenke jak porównałem to wyszło ponad 2500 zł różnicy między polską a niemcami.

Confik tego kompa był:

P4 1,8 Ghz

Mobo Msi (jakies tam na intelu 845)

512 Sdram

Geforce 3 Titanium 200 64 Mb DDR MSI Tv-in Tv-out

Karta muzyczna 5,1 na płycie

Lan + Firewire + Modem 56k

Dysiek 80 Giga Seagate Barracuda 4

DVD 16x

Wypalara 16x10x40 Sony

Myszka + Klawka

Windows Xp + Word 2000 Works itd jakeis tam atlasy i inne bzdety.

Obudowa z jakas tam zasilka 300 Wat

Wszytskie wyjscia wyprowadzone do przodu do specjalnego panelu (mam go do dzisiaj :))

Jedna z wada tego kompa było to że długo nie przetrwał w moich rękach bo szybko zaczołem go modernizować :)

A nastepna wada to to że mobo nie miało żadych opcji do O/C i to włąśnie jest największą wadą tych kompów!!!!

Z kompa tego został mi tylko jeszcze dysiek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ah co do cła to starszy jechał busem akurat więc wrzucił go gdzieś tam między szafy i inne duperele no i potem odebrał jescze podatek u niemców 10 % w sumie wtedy wyszedł mnie ten komp niecałe 4000 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...