Gość chronicsmoke Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam mam do wystawienia samochód. No i gdzie go wystawić? Czy na motoallegro i otomoto płaci się jakaś prowizję od ceny auta? Ile się płaci za wystawienie? Czy są jeszcze jakieś inne serwisy popularne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 jedz na jakas giełde albo cus.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja bym zaczął od ogłoszeń w lokalnej gazecie-zwłaszcza że to nic nie kosztuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Z doswiadczenia: otomoto zalatwia zwykle sprawe bo pojawia sie na otomoto i allegro wiec dociera do duzej liczby osob. Placi sie SMSem, prowizji brak Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 ja pierwsze wystawiłem w autobildzie, ale nie przyniosło to efektu, pozniej otomoto i momentalnie znaazło sie chetnych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Najlepiej otomoto + motoallegro. Ale wystawiaj na otomoto, z opcją żeby ogłoszenie było też na allegro (2,44 zł bodajże). Wystawiając na allegro pojazd będzie też na otomoto ale opłaty są inne i dochodzi prowizja (>20zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Potwierdzam zdanie osob polecajacych otomoto. Ja jak sprzedawalem pol roku temu swoja ibizke 2005, to po 1 dniu mialem juz kilkanascie telefonow, a po tygodniu auto sprzedalem. Zaplacilem kiladziesiat PLN (zaznaczylem niemal wszystkie opcje dodatkowo platne), co jest zadna kwota. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 dokladnie otomoto, po 1 dniu znalazlem kupca na auto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja juz od pół roku wystawiam Focusa starych na otomoto i gratka i zainteresowanie jest praktycznie zerowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Daj linka do waszej oferty, wtedy sie przekonamy czemu nikt od pol roku nie chce go kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja na poprzez ogłoszenia na otomoto czy moto-allegro opchnąłem 2 samochody zainteresowanie spore poszły praktycznie po 2ch tygodniach od wystawienia ogłoszenia, koszty to chyba 2,44 za podstawowe ogłoszenie na otomoto, oczywiście jak ktoś rzuci cenę w postaci 20 tyś zł za 10 letniego trupa to pewno, że telefon ani razu się nie odezwie hehehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Potwierdzam. wystawiłem Punto 2 na otomoto i co chwila telefony były mimo, że cena nie była atrakcyjna. Poszedł szybciutko i teraz śmiga jako L-ka w Bielsku-Białej ;-) Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Karteczka na szybe i stawianie auta w bardzo obleganych miejscach też daje niezłe rezultaty, sprawdzone i nic nie kosztuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja juz od pół roku wystawiam Focusa starych na otomoto i gratka i zainteresowanie jest praktycznie zerowe Jesteś pewien, że to jest wina otomoto? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja bym zaczął od ogłoszeń w lokalnej gazecie-zwłaszcza że to nic nie kosztuję. ...że to nic nie kosztuję ? Człooooooooooowieku ! : ) Lokalne gazety to sie nadaja, ale na rozpalke do 'gryla'. Tylko otomoto / allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 potwierdzam - otomoto jest spoko ! sprzedawałem ojcowego mondka i zszedł w ciągu tygodnia. Wcześniej jeździł 3 miesiące z kartka i odzew był conajmniej nikły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 I tak wszystko zalezy od auta jakie sprzedajemy - staroc to chyba na gielde i po problemie. A tak to to chyba necik. Ja wlasnie z ojcem szukalem auta, to tylko necik - allegro (otomoto) + gratka i jak bedziemy cos sprzedawac, to wlasnie tam wystawimy furmanki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 No cóż. Podmiot- Skoda Octavia 4x4 wrzesień '04 diesel, pełna opcja bez skóry (opcja zarezerwowana dla serii LnK), 150kkm, cena 50tyś, i w ogłoszeniu było napisane dużymi literami, że cena jest do negocjacji(bez najmniejszego problemu byśmy zeszli na 45-40 i dorzucilibyśmy jeszcze drugi komplet alumek i stalówek...). 125odsłon, ani jeden mail/telefon w ciągu emisji ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Jesli podaliscie cene o 25%wieksza od tej jaka byscie chcieli otrzymac to czemu sie dziwisz?:) Szukaliscie jelenia i nie znalezliscie:) a co z tego ze do NEGOCJACJI dla mnie ten zapis oznacza utargowanie 200-300zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Czyli "do negocjacji" można zastąpić "pełen bak albo rezerwa" :wink: ? Cóż- polowanie na jelenia się nie udało, następnym razem wpiszę 40 albo 45... Chociaż, gdyby ktoś był zainteresowany to napisałby przynajmniej, nawet na tamtą cenę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) No cóż. Podmiot- Skoda Octavia 4x4 wrzesień '04 diesel, pełna opcja bez skóry (opcja zarezerwowana dla serii LnK), 150kkm, cena 50tyś, i w ogłoszeniu było napisane dużymi literami, że cena jest do negocjacji(bez najmniejszego problemu byśmy zeszli na 45-40 i dorzucilibyśmy jeszcze drugi komplet alumek i stalówek...). 125odsłon, ani jeden mail/telefon w ciągu emisji ;] http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5375112 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5424556 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4528527 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5403470 Ja tam sie nie dziwie czemu nikt sie nie odzywał jak cena wynosila 50k. Patrzac na powyzsze ceny, 25k za 2004 diesel jest dobra ofertą Edytowane 6 Czerwca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Znajdź taki model z napędem i pełnym wyposarzeniem :wink: 25kzł to jest cena żem powiem- śmieszna. Chociaż przyjmując cenę nabycia auta- nie będzie zbytnio lać po kielni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Znajdź taki model z napędem i pełnym wyposarzeniem :wink:Naped i pelne wyposazenie nie jest warte 30% wiekszej ceny, co widac po zainteresowaniu autem :) . Do tego przy tak nowych samochodach ciezko jest przekonac nabywce swietnym stanem, bo w wiekszosci egzemplarzy jeszcze nic nie darzylo sie zuzyc/zniszczyc. Jedyny argument to wyposazenie/silnik (jak widac nie skutkuje) oraz cena Do tego przebieg 150k odstrasza mase ludzi, bo w pl jest takie glupie przekonanie ze powyzej 200k = zlom :) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Najlepszym lolem było A4 1.9Tdi 2002 (przelot 80tyś niby), plastikowe wnętrze i obita z tyłu. Cena? 46tyś- i łoś alfa się znalazł... Szczęka mi opadła wtedy na glebę <_< Niestety- poniżej 40tyś nie zejdę, bo poprostu nic za to sobie następnego nie kupię, i pozostanę bez kółek. Czasami się zastanawiam, dlaczego ludzie nie chcą kupić takiego auta od osoby prywatnej. W komisie wzięli tą A4 za taką cenę, i jestem pewien, że by wzięli też i tą octę. Wydaje mi się, że to mentalność- "zesraj się, ale nie daj się" odzywa się w kupującym i skąpstwo przerasta zdrowy rozsądek. Bo owy komis da właścicielowi 30-35tyś, a 10-15 zostawi sobie. A w gazecie tą A4 w życiu za taką cenę by nikt nie ruszył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 dlatego ja wlasnie dla siebie szukam autka tylko po osobach prywatnych... do komisow sie nie dotykam bo tam po prostu nigdy nie wiadomo co stoi... i jak mocno bylo tluczone... zawsze inaczej sie rozmawia z wlascicielem samochodu a sprzedawca w komisie ktory za wszelka cene bedzie probowal wcisnac dany samochod... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 @MaSell - auta jakie wkleiłeś to wszystko są jakieś powypadkowe cuda. Ta Octavia II za 33k to jakiś żart. Jeżeli ktoś nie piszę, że auto jest bezwypadkowe to na BANK było bite. Wiem co mówie, bo szukałem z ojcem auta. Powiem więcej: zadzwoniliśmy o auto bezwypadkowe no i pierwsze pytanie "czy był JAKIKOLWIEK element malowany?" Gość mówi, że nie. Na szczęście mieliśmy do niego blisko, bo jak przyjechaliśmy to od razu widać, że nadkola były robione. Jeżeli Ci się nie śpieszy ze sprzedażą, to uzbrój się w cierpliwość. Pamiętaj o podkreśleniu w opisie, że jesteś osobą prywatną i blabla. Teraz auto nie sprowadzone IMO jest w cenie. Przecież zachód nie pozbywa się dobrych i sprawnych aut za bezcen, jak czasami próbują nam udowodnić handlarze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...