Matt Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam, chciałbym poprosić bardziej doświadczonych w tych sprawach użytkowników forum o poradę. Posiadam następujący zestaw: Procek Intel Core2Duo E8400 MOBO DFI LanParty DK X38 RAM 2x2gb Mushkin 1000Mhz Grafa 8800GT Galaxy 512MB Heatpipe Hdd Seagate Baracuda 500Gb Dvd Samsung jakiśtam Zasilacz Corsair 520W Obudowa THermaltake Mambo Do tego dodatkowe chłodzenie na chipset - pasywne, chłodzenie arcticcooling na procesor - wiatrak i pasywne oraz 2 wiatraczaki w obudowie - jeden wdmuciach!ący powietrze, drugi wydmuciach!ący. Wszystko ładnie śmiga, nic nawet nie podkręcałem na razie. Temperatury na chipsecie i procesorze nie przekraczają w stresie 45 stopni, grafika według czujników ma 54-56 stopni. Sprawdzałem to też ręką i żadna cześć nie jest na tyle gorąca żeby parzyć. Wydaje mi się, że mam zainstalowane wszystkie najnowsze sterowniki i BIOS. Problem zauważyłem po instalacji pierwszej gry, potem wystąpił również w Windowsach i w innych grach. Otóż nagle komputer się zacina, nie działa myszka ani klawiatura, grafika zastyga w miejscu a muzyka się zapętla (powtarza się ostatni dźwięk). Czym może być to spowodowane? Co powinienem zrobić? Na wszystkie sprzęty mam odpowiednią gwarancję na okres 2 lat i więcej. Proszę o porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wydaje mi sie ze to nie jest wina sprzetu a oprogramowania, niekoniecznie najnowsze sterowniki sa najlepsze i konieczne. Najbardziej istotny to bios. Zobacz w podladzie zdarzen systemowych tam powinno sie zarejestrowac w czym lezy problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Czego powinienem tam szukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A sprobuj moze przeinstalowac sterowniki dzwieku, lub zainstalowac te dostarczone na plycie cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Przeinstalowałem sterowniki od dźwięku z cd od płyty głównej. Niestety nic nie dało. Sprawdziłem tez i bezpośrednio po zawieszce nie ma żadnej nowej informacji w podglądzie zdarzeń systemowych. Jakieś inne pomysły? Myślicie, że jak bym zaprosił jakiegoś informatyka to pomógłby mi rozwiązać ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) To jest bardzo ciekawe, radze poczytac ostatni post "maroon" http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/J...-2x-2gb/261148/ ale na poczatek sprobuj wyciagnac jedna kosc ramu, jak to nie pomoze to pozycz od kogos znajomego inna i sprawdz. Jak widac w komputerze wszystko sie moze zdarzyc. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja miałem tak ale mi sie komp resetował ... Sprawdzałem wszytsko z HW i wkoncu na ostatku wyszło ze to płyta głowna ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam Mam podobny problem. Konfig to: C2D 2.4, Asus P965/G965, 2G ramu no name, 8800 gts 320MB Gainwarda, zasilka 600W no name, XP 2SP pl. W 2D wsio chodzi ok, ale jak wlacze jakas gre to bardzo czesto sie wiesza ( chociaz Crysis nie zwiesil mi sie ani razu ), Wg speed fan`a mam 125`c na AUX ( co to jest????) Podejrzewam MOBO BTW: Komp nie jest moj, a bardzo podobny do mojego z opisu, tylko ze u mnie zadnych problemow a u kolegi takie cuda. Wkladalem moje pamieci ale to nic nie dalo, GPU tez przelozylem i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 NEO? USB? Jeśli tak, to odepnij. Jeśli pomoże, to przeinstaluj Neo. Jeśli zaś bez USB też będzie to samo, to pewnie coś z płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ile ta zasiłka "600W" no name ma amperów na 12V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ile ta zasiłka "600W" no name ma amperów na 12V ?? Speedfan pokazuje 11.88, niestety nie mam miernika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 kolega sie pytal jakie natezenie pradu dostarcza zasilacz na lini 12V (nie napiecie). przeczytaj na zasiaczu jest napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...