Kwazor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Czesc ! Dostałem do roboty Tosie L40-17Q ( wersja bez sys operacyjnego) Standartowo dysku nie widzi,, nLite i widzi.... Sciagam ze strony Toshiby wszystkie strowniki instaluje wszystkie ale muzyka dalej nei rozpoznana... Ok Everest w ruch .. ICH8 mobilie audio realtek uknown... ID kodera-dekodera 10EC0660h / 00000000h Czyli wychodzi na to ze jest to RL660.. sciagam wdm-y R1.87 dalej lipa... ( na stronie toshiby sa 1.74 ) Zagłebiam sie glebooko w google i kazdy ma ten sam problem ( nie wazne czy lapciak czy stacjonara-->brak dzwieku) Podobno pomaga na to łata z microsoftu... ale nie moglem jej sciagnac..... Jakiś pomysl ? Kocham super realteka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) potrzebne jest chyba coś takiego: Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio lub/i/później - być może zawiera powyższą poprawkę Billa do High Definition Audio Realtek High Definition Audio Driver R1.89 (2000/XP/2003 ... to są najnowsze - najstabilniejsze były 1.86 innych nie polecam tak czy siak wszystko rozbija się o poprawki dotyczące UAA dopuki nie będą prawidlowo zainstalowane nie wykryje katry ..a co z tym idzie nic z sterownikow mogłeś namiesza nlite więc http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...aspx?FAQID=2538 Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Burns miales racje co do UAA HD audio... Ale u mnie przypadek był ciekawszy.... Po zaistalowaniu laty kb888111 dalej nic ... Wchodze na strone ta co mi wskazales i tam jest Urzadzenia systemowe: Micrsoft UAA Bus driver for bla bla bla HD.. Tam tez pisalo by go wylaczyc ale olalem to .... U mnie : Uknown device : no to uaktulaniamy stery ok wykyryło UAA bla bla... Setup.exe realteka i dzwiek jest. Szkoda ze w sterach nie ma od razu zintegrowanego Patha... Ale gdyby nie takie problemy to nie mielibysmy pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...