Skocz do zawartości
Flipmode

Oc Athlon 64 3200+ Orleans

Rekomendowane odpowiedzi

No więc procesor w stocku wygląda tak:

post-158623-1208022226_thumb.jpg

Ponieważ raczej nigdy nie bawiłem się w OC, to poczytałem na jednym forum jak sie to robi i dzięki FAQ doszedłem do takiego wyniku:

post-158623-1208022186_thumb.jpg

Ustawiłem:

HT x3

Dzielnik dla pamięci 667 mHz

Napięcie dla pamięci 2.1V

Napięcie na procesor 1.375V

FSB procesora na 240 mHz

Dzielnik bez zmian x10

Jednak w poradniku nie mogłem wyczytać dlaczego tak a nie inaczej trzeba było to ustawić, ani co zmienić żeby dalej podnosić moc procesora. Dodam jeszcze na koniec że wszystko na razie jest na BOXowym chłodzeniu, a temperatury w stresie (4,5h w Orthos) nie przekraczają 50 stopni (według SpeedFan).

Kto pomoże?

Edytowane przez Flipmode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz regulacje napięcia NB? Jeśli tak to podwyższ je ;] Ewentualnie płyta powyżej 250HTT już nie daje rady :wink:

w Biosie odnalazłem taką opcję:

K8<->NB HT Width

jest na auto, sa tez wie inne możliwości 8 8 i 16 16... czy o to chodzi? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Biosie odnalazłem taką opcję:

K8<->NB HT Width

jest na auto, sa tez wie inne możliwości 8 8 i 16 16... czy o to chodzi? blink.gif

Nie nie o to. No to niestety zdaje się że już ci płyta wymiękła...ten Gigabyte to za bardzo do OC nie jest :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi