Flipmode Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) No więc procesor w stocku wygląda tak: Ponieważ raczej nigdy nie bawiłem się w OC, to poczytałem na jednym forum jak sie to robi i dzięki FAQ doszedłem do takiego wyniku: Ustawiłem: HT x3 Dzielnik dla pamięci 667 mHz Napięcie dla pamięci 2.1V Napięcie na procesor 1.375V FSB procesora na 240 mHz Dzielnik bez zmian x10 Jednak w poradniku nie mogłem wyczytać dlaczego tak a nie inaczej trzeba było to ustawić, ani co zmienić żeby dalej podnosić moc procesora. Dodam jeszcze na koniec że wszystko na razie jest na BOXowym chłodzeniu, a temperatury w stresie (4,5h w Orthos) nie przekraczają 50 stopni (według SpeedFan). Kto pomoże? Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Flipmode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flipmode Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zmieniłem FSB na 250 i nadal stabilnie, ale juz powyżej wywala ekran zrzutu pamięci... czy to już koniec możliwości tego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Więcej napięcia na cpu i próbuj dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flipmode Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 No właśnie, ale dlaczego więcej jeśli najpierw tą wartość obniżałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Jeśli jest wieksze V, to procek dostaje więcej prądu, dzięki czemu może wyżej pójść z taktowaniami (ale niekoniecznie). Tylko pamiętaj, że większa ilość V wymaga lepszego chłodzenia :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flipmode Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Na wyższych napięciach system nie wstaje :( Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Flipmode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zmień, obniż czestotliwość pracy pamieci z 667 na 533 lub mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A masz regulacje napięcia NB? Jeśli tak to podwyższ je ;] Ewentualnie płyta powyżej 250HTT już nie daje rady :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 albo Ci FSB brakło tak jak mi :D. 250FSB i nie bedzie wiecej, bo nie ma o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flipmode Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A masz regulacje napięcia NB? Jeśli tak to podwyższ je ;] Ewentualnie płyta powyżej 250HTT już nie daje rady :wink: w Biosie odnalazłem taką opcję: K8<->NB HT Width jest na auto, sa tez wie inne możliwości 8 8 i 16 16... czy o to chodzi? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) w Biosie odnalazłem taką opcję: K8<->NB HT Width jest na auto, sa tez wie inne możliwości 8 8 i 16 16... czy o to chodzi? blink.gif Nie nie o to. No to niestety zdaje się że już ci płyta wymiękła...ten Gigabyte to za bardzo do OC nie jest :wink: Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...