Skocz do zawartości
KamilFan

Sterownik Catalyst

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam kartę Radeon X550. Mam do niej sterownika ATI. Mam jedynie zainstalowany driver żeby wszystko działało. Ale jest również do tej karty taki sterownik z ustawieniami. Daje fotkę :

http://www.xbitlabs.com/images/video/ati-r...lyst_ai_350.jpg

Ati Catalyst. Ja odinstalowałem ten program gdzie można ustawiać kolory , 3D itp. I zostawiłem sam driver aby działało wszystko poprawnie. Ponieważ nie potrzebowałem ustawień 3D itp.

I mam takie pytanie. Bo teraz zacząłem grać w różne gry... I czy ten sterownik mi się przyda ?? gdzie ustawia się 3D itp ?? Ma to ktoś ?? i czy robi to jakąś różnicę w grach jak to się włączy czy coś ?? czy nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam kartę Radeon X550. Mam do niej sterownika ATI. Mam jedynie zainstalowany driver żeby wszystko działało. Ale jest również do tej karty taki sterownik z ustawieniami. Daje fotkę :

http://www.xbitlabs.com/images/video/ati-r...lyst_ai_350.jpg

Ati Catalyst. Ja odinstalowałem ten program gdzie można ustawiać kolory , 3D itp. I zostawiłem sam driver aby działało wszystko poprawnie. Ponieważ nie potrzebowałem ustawień 3D itp.

I mam takie pytanie. Bo teraz zacząłem grać w różne gry... I czy ten sterownik mi się przyda ?? gdzie ustawia się 3D itp ?? Ma to ktoś ?? i czy robi to jakąś różnicę w grach jak to się włączy czy coś ?? czy nie ??

To nie sterownik tylko CCC (Catalyst Control Center - wymaga .NET Framework w systemie). Sam jechałem dość długi czas na samych gołych driverach.

CCC przydało mi się dopiero jak zacząłem korzystać z wyjścia TV w karcie (ustawienia trybu klonowania i dopasowywania do ekranu na TV)

Edytowane przez roofman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do gier to się przydaje ??. Bo jak ktoś nie gra, i nie ma TV w kompie to wystarczy sam drive. Bo CCC ani nie poprawia jakości w monitorze ani nic. Jedynie rozjaśnia itp. A efekt 3 D czy coś raczej się nie przydaje

Czyli do gier przydaje się ? czy nie daje to jakiejś dużej różnicy ??

Ps. mam zainstalowane obecnie Ati Display Driver

Edytowane przez KamilFan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CCC jak komuś potrzebne to i do gier się przydaje bo to jest centrum sterowania karty graficznej ATI :razz:

Rzadko korzystam z CCC choć coś tam ustawiam. Jedynie wnerwiające jest, że nakłada się w klawiszach z ctrl +c trzeba w ustawieniach zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi