KamilFan Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam. Mam kartę Radeon X550. Mam do niej sterownika ATI. Mam jedynie zainstalowany driver żeby wszystko działało. Ale jest również do tej karty taki sterownik z ustawieniami. Daje fotkę : http://www.xbitlabs.com/images/video/ati-r...lyst_ai_350.jpg Ati Catalyst. Ja odinstalowałem ten program gdzie można ustawiać kolory , 3D itp. I zostawiłem sam driver aby działało wszystko poprawnie. Ponieważ nie potrzebowałem ustawień 3D itp. I mam takie pytanie. Bo teraz zacząłem grać w różne gry... I czy ten sterownik mi się przyda ?? gdzie ustawia się 3D itp ?? Ma to ktoś ?? i czy robi to jakąś różnicę w grach jak to się włączy czy coś ?? czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Mam kartę Radeon X550. Mam do niej sterownika ATI. Mam jedynie zainstalowany driver żeby wszystko działało. Ale jest również do tej karty taki sterownik z ustawieniami. Daje fotkę : http://www.xbitlabs.com/images/video/ati-r...lyst_ai_350.jpg Ati Catalyst. Ja odinstalowałem ten program gdzie można ustawiać kolory , 3D itp. I zostawiłem sam driver aby działało wszystko poprawnie. Ponieważ nie potrzebowałem ustawień 3D itp. I mam takie pytanie. Bo teraz zacząłem grać w różne gry... I czy ten sterownik mi się przyda ?? gdzie ustawia się 3D itp ?? Ma to ktoś ?? i czy robi to jakąś różnicę w grach jak to się włączy czy coś ?? czy nie ?? To nie sterownik tylko CCC (Catalyst Control Center - wymaga .NET Framework w systemie). Sam jechałem dość długi czas na samych gołych driverach. CCC przydało mi się dopiero jak zacząłem korzystać z wyjścia TV w karcie (ustawienia trybu klonowania i dopasowywania do ekranu na TV) Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez roofman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) a do gier to się przydaje ??. Bo jak ktoś nie gra, i nie ma TV w kompie to wystarczy sam drive. Bo CCC ani nie poprawia jakości w monitorze ani nic. Jedynie rozjaśnia itp. A efekt 3 D czy coś raczej się nie przydaje Czyli do gier przydaje się ? czy nie daje to jakiejś dużej różnicy ?? Ps. mam zainstalowane obecnie Ati Display Driver Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 proszę o odpowiedź bo to ważne dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 CCC jak komuś potrzebne to i do gier się przydaje bo to jest centrum sterowania karty graficznej ATI :razz: Rzadko korzystam z CCC choć coś tam ustawiam. Jedynie wnerwiające jest, że nakłada się w klawiszach z ctrl +c trzeba w ustawieniach zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...