Skocz do zawartości
DziubekR1

Asrock K10n750sli-wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Nowy AsRock prezentuje sie bardzo ciekawie. Sekcja zasilania wyglada lepiej niz na wielu plytach renomowanych producentow. Do tego dochodza polimerowe kondziory na calej plycie, dwa zlacza PCI-ex i mamy naprawde ciekawie zapowiadajaca sie plyte glowna. Podoba mi sie ostatnio ta firma, robia coraz ciekawsze produkty.

Płyty główne K10N750SLI-WIFI korzystają z chipsetu NVIDIA nForce 750a SLI. Ich najważniejsze cechy to:

* Obsługa procesorów AM2+ i AM2: AMD Phenom FX/ Phenom/ Athlon 64 FX/ Athlon 64 X2 Dual-Core/ Athlon X2 Dual-Core/ Athlon 62/ Sempron

* Chipset NVIDIA nForce 750a SLI z magistralą HT 5,2G

* Obsługa pamięci DDR2-667/800/1066 (procesory AM2+) i DDR2-667/800 (procesory AM2); maksymalna ilość pamięci to 8 GB

* Obsługa NVIDIA SLI i Hybrid SLI

* Dwa sloty PCI Express 2.0 16x (jeden działa w trybie 8x)

* Sześć portów Serial-ATA 3,0 Gb/s z obsługą RAID 0, 1, 0+1, 5, JBOD

* Jeden port eSATA 3,0 Gb/s

* Kontroler dźwięku 7.1 z przetwornikiem Realtek HD Audio ALC890 (koder DTS)

* Kontroler sieciowy 1 Gb/s

* Moduł WiFi-802.11g i antena w zestawie

* Wszystkie kondensatory są aluminiowo-polimerowe

* Karta przełączająca ASrock SLI/XFire oraz mostek SLI w zestawie

Wiadomosc o plycie zaczerpnieta z... no wiem wiem, sorki ze akurat stad, ale co zrobic ;) http://pclab.pl/news32193.html

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przełącznik do SLi (on/off ;P)

Rozwiazanie jesli sie nie myle gdzies z okolic 2005/2006 roku. SAtare Gigabyte na NF4IE mialy dokladnie to samo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym za wiele od tej płyty nie oczekiwał, to w końcu tylko asrock. Do tanich kompów z SLI ale bez oc pewnie będzie ok, ale nic więcej.

Ekhem...aby nie okazalo sie , ze ten ASR nagle wyprzedzi Asusa co juz zdazalo sie pare razy > 939...

Mnie zastanawia oc , na ocw zawsze dobrze im ida , ale pozniej czytajac fora juz nie bardzo :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby na asrockach było dobre oc to by były jedne z najpopularniejszych płyt, ale tam zawsze jest coś nie tak

Wiesz, maja wiele modeli jedynie do biura, ale maja tez w swojej karierze kilka swietnych konstrukcji. Pamietam jedna na SocketA i jedna na 939, obie mialy swietne OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi