DziubekR1 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Nowy AsRock prezentuje sie bardzo ciekawie. Sekcja zasilania wyglada lepiej niz na wielu plytach renomowanych producentow. Do tego dochodza polimerowe kondziory na calej plycie, dwa zlacza PCI-ex i mamy naprawde ciekawie zapowiadajaca sie plyte glowna. Podoba mi sie ostatnio ta firma, robia coraz ciekawsze produkty. Płyty główne K10N750SLI-WIFI korzystają z chipsetu NVIDIA nForce 750a SLI. Ich najważniejsze cechy to: * Obsługa procesorów AM2+ i AM2: AMD Phenom FX/ Phenom/ Athlon 64 FX/ Athlon 64 X2 Dual-Core/ Athlon X2 Dual-Core/ Athlon 62/ Sempron * Chipset NVIDIA nForce 750a SLI z magistralą HT 5,2G * Obsługa pamięci DDR2-667/800/1066 (procesory AM2+) i DDR2-667/800 (procesory AM2); maksymalna ilość pamięci to 8 GB * Obsługa NVIDIA SLI i Hybrid SLI * Dwa sloty PCI Express 2.0 16x (jeden działa w trybie 8x) * Sześć portów Serial-ATA 3,0 Gb/s z obsługą RAID 0, 1, 0+1, 5, JBOD * Jeden port eSATA 3,0 Gb/s * Kontroler dźwięku 7.1 z przetwornikiem Realtek HD Audio ALC890 (koder DTS) * Kontroler sieciowy 1 Gb/s * Moduł WiFi-802.11g i antena w zestawie * Wszystkie kondensatory są aluminiowo-polimerowe * Karta przełączająca ASrock SLI/XFire oraz mostek SLI w zestawie Wiadomosc o plycie zaczerpnieta z... no wiem wiem, sorki ze akurat stad, ale co zrobic ;) http://pclab.pl/news32193.html Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jedyna rzecz to złącze zasilania... Wnerwia strasznie praktycznie na każdym AsRocku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 ciekawe ile to będzie warte i jak się będzie kręciło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) dla mnie złacze ATX może nawet tam sobie być - bardziej irytujące są jednak PCI-Express które są... za blisko siebie ;) Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 co to jest miedzy bateria a radiatorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithmaster Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Przełącznik do SLi (on/off ;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Przełącznik do SLi (on/off ;P)Rozwiazanie jesli sie nie myle gdzies z okolic 2005/2006 roku. SAtare Gigabyte na NF4IE mialy dokladnie to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja bym za wiele od tej płyty nie oczekiwał, to w końcu tylko asrock. Do tanich kompów z SLI ale bez oc pewnie będzie ok, ale nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ja bym za wiele od tej płyty nie oczekiwał, to w końcu tylko asrock. Do tanich kompów z SLI ale bez oc pewnie będzie ok, ale nic więcej.Ekhem...aby nie okazalo sie , ze ten ASR nagle wyprzedzi Asusa co juz zdazalo sie pare razy > 939... Mnie zastanawia oc , na ocw zawsze dobrze im ida , ale pozniej czytajac fora juz nie bardzo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 żeby na asrockach było dobre oc to by były jedne z najpopularniejszych płyt, ale tam zawsze jest coś nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 żeby na asrockach było dobre oc to by były jedne z najpopularniejszych płyt, ale tam zawsze jest coś nie tak Wiesz, maja wiele modeli jedynie do biura, ale maja tez w swojej karierze kilka swietnych konstrukcji. Pamietam jedna na SocketA i jedna na 939, obie mialy swietne OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 to ze ma 5faz i solidy nie robi jeszcze dobrej sekcji zasilania, MSI 790X CF-F ma 4 fazy+ solidy a jak jest to wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 http://my.ocworkbench.com/2008/asrock/K10N750SLI-WIFI/g1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...