Skylinegt Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam. Niejestem specem od kompów ale zlożylem se taki zestaw i wlasnie zaczynam kupować: Chce uslyszeć wasze opinie na ten temat. CPU: Core 2 Duo Quad Q6600 (juz kupiłem) Płyta Głowna: ASUS P5E X38 S775 Ram:Patriot 4096MB Extreme Performance 800MHz DDR2 DUAL 2 x 2048 Eased Latency DIMM. Karta Graficzna:XFX GEFORCE 8800GTX 768MB 384BIT DDR3 (juz kupiłem) Zasilacz:OCZ StealthXStream 500 Watt (juz kupiłem) Dysk Twardy:WD 320 GB, 16 MB, SATA II Obudowa:Chieftec (mam nato ok 210zł jak cos proszę polecic jakąś) Nagrywarka DVD ASUS Chłodzenie CPU: PENTAGRAM Freezone HP-120 AlCu Jak widać niektóre podzespoły juz kupiłem a niektóre jeszcze nie więc czekam na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 CPU: Core 2 Duo Quad Q6600 (juz kupiłem) >> OK. Płyta Głowna: Abit IP35, Foxconn P35A-S, DFI (nie pamietam modelu, coś koło 400zł) Ram: Mushkin 2x2gb Karta Graficzna:XFX GEFORCE 8800GTX 768MB 384BIT DDR3 (juz kupiłem) >>To niezbyt dobrego zakupu dokonaleś szczerze mowiac... Zasilacz:OCZ StealthXStream 500 Watt (juz kupiłem) >> Też wybór taki sobie... Tzn nie jest zły, ale można było lepiej ulokować kasę. Dysk Twardy:WD 320 GB, 16 MB, SATA II >> OK. Obudowa: Coolermaster Centurion, albo RC-690. Nagrywarka DVD: Pioneer 215, Samsung SH-S03B, Asus. Chłodzenie CPU: Thermalright HR-01 + Acutake 120, albo Pentagram Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Chodzi ci pewnie o DFI Blood Iron Ja bym bardziej skłaniał się ku Foxconnowi Dysk możesz zmienić na Seagate'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Czemu niezbyt dobrego wyboru dokonałem (jesli chodzi o grafe??) ----Ja ją kupiłem ale jeszcze przelewu niezrobiłem , jeszcze się mogę wycofać dlatego piszcie mi co i jak poki niejest zapozno Ogólnie doczego ma mi slużyc komp to film muzyka i w cos pograć. Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Skylinegt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 No to jesli mozesz sie jeszcze wycofać z zakupu grafy to bierz 88GT lub jeśli maszkase 8800 GTS 512 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 jak ma kase na 8800GTX to chyba logiczne, ze tez na 8800GTS :) tez bym sklanial sie ku 8800GTS - taniej go wyrwiesz ~700 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ale może mi ktoś odpowiedziec czemu GTS a nie GTX ???? Bo nieroumiem .. Owszem GTX jest droższy ale i pamięci ma wiecej i bitów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 GTX to stara konstrukcja,bardziej sie grzejąca co za tym idzie mniejsze OC, większy porbór prądu.A z wydajnością to Tylko czasami wyprzedza GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Proszę powiedzcie mi tylko czy jak kupię tego XFX 8800GTX to czy będę żałować czy nie ? Komp mi sluży do filmów muziki i pogrania czasem. I niechodzi mi tutaj o kase. Dziękuje i czekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Na twoim miejscu nie brałbym tego 88GTX,mimo tego że to dobra karta. Jesli nie zalezy Ci na kasie to może 2x8800 GTS 512 MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Jeżeli do takich celów to nawet możesz wziąśc 8800GT:P Nie bierz GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Tak jak poprzednicy, 8800GTX to niepotrzebnie dopieczony kotlet. Nie bierz go, weź sobie 8800GTS 512 (G92) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ale co z tą kartą jest nietak jest slaba ??? Gry mi chodzić niebede bo naprawde nierozumiem. Różnice jakie ja widze między: GTX a GTS to że GTX: 384bity 768pamieci 575rdzen 1800pamiec GTS: 256bity 512Pamiecie 620rdzen 1960pamiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A będzie OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Chce zlożyc komp wlączyc go i żeby mi wszystko dobrze dzialało. Żebym mogl pograc w crysis naprzyklad i inne gierki) OC nierobiłem nigdy OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ale co z tą kartą jest nietak jest slaba ??? Gry mi chodzić niebede bo naprawde nierozumiem. Różnice jakie ja widze między: GTX a GTS to że GTX: 384bity 768pamieci 575rdzen 1800pamiec GTS: 256bity 512Pamiecie 620rdzen 1960pamiecie. Ja na twoim miejscu zrobiłbym tak zapomnij o GTX, ponieważ stosunek wydajności do ceny jest marny :wink: Weź 8800GTS 512, a jak masz kasę i chcesz mieć na jakiś czas spokuj to weź 2-wie sztuki i postaw SLI, a na pewno będziesz zadowolony :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 To kup sobie GTS i Ci wystarczy do twoich potrzeb.Po co wydawać pieniadze na darmo.GTS czasami przewyższa GTX. Chyba że bardzo chcesz wydać pieniadze to kup sobie GTS a te pare zł które byś wydał kupując GTX przeznacz na jakiś cel charytatywny http://www.tomshardware.com/2007/12/12/gef..._mb/page11.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ale co z tą kartą jest nietak jest slaba ??? Gry mi chodzić niebede bo naprawde nierozumiem. Różnice jakie ja widze między: GTX a GTS to że Jest roznica w architekturze/procesie technologicznym. Takie porownywanie kart jakie Ty stosujesz najczesciej nadaje sie do anusa, bo w 80% przypadkow wybierzesz gowno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nikt tu nie twierdzi, że 8800gtx jest słaby... Po prostu kupując 8800gts 512 dostajesz praktycznie taką samą wydajność w grach za niższą cenę. Warto też wspomnieć, że gts jest chłodniejszy i pobiera trochę mniej energii. A kilkaset złotych zostaje w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Czyli co mam rozumiec że 8800GTS lepszy od 8800GTX ? Czy poprostu niewarto wydawać więcej skoro są takie same ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Czyli co mam rozumiec że 8800GTS lepszy od 8800GTX ? Czy poprostu niewarto wydawać więcej skoro są takie same ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Rzuciłem Ci test i teraz sam musisz dojść do pewnego wniosku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Więc tak kupiłem karte poprzez allegro (poprzez kut teraz) następującą karte: http://allegro.pl/item344768841_killer_xfx...t_ddr3_box.html Mogę ją zamienic na tą bo są w takiej samej cenie: http://www.allegro.pl/item339421758_galaxy...6bit_1_0ns.html Co sądzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 czegos tu nie rozumiem :blink: 88GTS za cene 88GTX :blink: ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ajj tyle tłumaczyć a i tak swoje wie:P Powiem tak jak juz kupiles to nie wymieniaj, no ale 8800GTS mozna wyrwac za 750 zł w sklepie.Wiec interes niezly zrobileś.Do 900 zł spokojnie by sie kupiło 9800GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 podobno jeszcze nie zrobil przelewu.... a jak wiemy kazdy towar mozna zwrocic. ja tez bym za ta cene wyrwal cos z 98GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 No nie zrobił przelewu ale widzisz założył sobie wątek na forum po to aby sie chyba dowiedziec co jest najlepsze.Kazdy mu doradził praktycznie jednogłosnie że 88GTS bedzie lepszy a tu kupione GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 taa... tylko po co przeplacac????? chyba ze sie ma za duzo kasy... a niektorzy nie przyjmuja do wiadomosci ze popelnili blad. no ale trudno jest 88GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skylinegt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dobra Kochani Koledzy:D dziekuje wam bardzo kwestia grafiki zamknieta. (zostaje przy XFX 8800GTX). Co powiecie o płycie która wybrałem ? http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...60&katid=60 Oraz jakie ramy i zasilacz kupic mam na to tak: Ramy:do 380zł Zasilacz: 250zł Obudowa: 200zł Chłodzenie proce: 120zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Powiedz jedno dlaczego chcesz brać X38? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...