smyk_82 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam! Niedawno zlozylem sobie kompa o nastepujacej konfiguracji: Phenom 9500, Asus M2A-VM, 4gb ramu 800mHz, 2xhdd+1xdvd, grafa zintegrowana ati x1250, chlodzenie procka boxowe, temperatury ok 40 do 55. Sprzet czasami lapie zwiechy lub sie restartuje przejsciowo mam zasilacz 400w jakis no name czy to moze byc jego wina ? Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez smyk_82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zasilacz koniecznie do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zasilacz do wymiany na pewno. Ale Phenom ma to do tego że się wiesza bo mój kumpel też miał takie problemy, na szczęście po jakimś czasie mu przeszło :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zasilacz do wymiany na pewno. Ale Phenom ma to do tego że się wiesza bo mój kumpel też miał takie problemy, na szczęście po jakimś czasie mu przeszło :] Swistak siedzi i zawija. Gdyby tak bylo to te proce nie ujrzalyby swiatla dziennego , po wypuszczeniu AMD mialoby klopoty , zwlaszcza w rozwiazaniach serwerowych. Zauwaz , ze kolega ma no name 400W... Twoj znajomy mogl miec problemy z softem i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Możliwe tylko ja mówię że taka sytuacja miała miejsce. Nie wiem czy inni posiadacze Phenoma też mają takie problemy, lecz w CD Action też coś o tym mówili. Chociaż nie wiem czy im wierzyć bo to pismo o grach a nie o hardware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) bo stryjek wójka ciotki brata słyszał od znajomego... nie wiecie konkretnie co ale piszecie aby pisać o tych zwiechach - svende ma podkręconego i mu się nie wiesza - więcej postów czy co - logiczne że przy czterojajku zasilacz od razu do wymiany - dobrze że jeszcze się nie sfajczył i płyty ze sobą nie zabrał Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_82 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zasilacz to wiem ze do wymiany ale czy te zwiechy i restarty to przez niego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zasilacz to wiem ze do wymiany ale czy te zwiechy i restarty to przez niego??Miernik do reki i jedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_82 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Miernik do reki i jedziesz. Ok ale czego konkretnie mam szukac za pomoca miernika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ok ale czego konkretnie mam szukac za pomoca miernika? A jak myślisz skoro mowa o zasilaczu? Tutaj masz opisane wszystko po kolei, co jak i gdzie. I wymieniaj jak najszybciej ten złom no-name, bo 'nie znasz dnia ani godziny'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Padnie ci zasiłka, zabierze wszystko do grobu i będziesz płakał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_82 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A jak myślisz skoro mowa o zasilaczu? Tutaj masz opisane wszystko po kolei, co jak i gdzie. I wymieniaj jak najszybciej ten złom no-name, bo 'nie znasz dnia ani godziny'... Dzieki bardzo za linka, wlasnie pomierzylem i wszystko miesci sie w gornych granicach oprocz 3.3v ktore u mnie pod obciazeniem wynosi 3,49. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dzieki bardzo za linka, wlasnie pomierzylem i wszystko miesci sie w gornych granicach oprocz 3.3v ktore u mnie pod obciazeniem wynosi 3,49.Co nie zmienia faktu, że zasilacz do wymiany. W kompie masz bombę z opóźnionym zapłonem. Jak już wyżej pisali - jak padnie to możesz się pożegnać z podzespołami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_82 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Taki bedzie git ? K L I K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Taki bedzie git ? K L I KOj wg mnie trochę przegiąłeś... Nie znam się na zasiłkach. Poczytaj tutaj. Dobra, markowa 450 watówka, góra 500 powinna wystarczyć... Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_82 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) No i zasilka zmieniona na Themaltake toughpower 600W i zonk dalej sie wiesza i restartuje! Zauwazylem ze z reguly dzieje sie to gdy pierwszy raz zalaczam sprzeta po nocy czyli jest wtedy jeszcze zimny. Napierw zawiesza sie winda (tzn nie da sie w nic kliknac ani otworzyc) a nastepnie po 2-3 sekundach zawiesza sie kursor. Jakies pomysly? Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez smyk_82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Problem może leżeć w zintegrowanej grafice. Nieraz bywa tak, że ram nie współgra w przypadku dzielenia się z karta graficzną. Spróbuj z jakąś najtańszą kartą PCI-E. Na 90% zwiechy ustaną. Inaczej pozostaje dobranie innego ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smyk_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Problem może leżeć w zintegrowanej grafice. Nieraz bywa tak, że ram nie współgra w przypadku dzielenia się z karta graficzną. Spróbuj z jakąś najtańszą kartą PCI-E. Na 90% zwiechy ustaną. Inaczej pozostaje dobranie innego ramu. Dzieki stary pozyczylem karte od qmpla i latam juz pre godzin bez zwiechy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie ma sprawy. Wiele osób doszukuje się niestabilności w napięciach zasilacza a tego typu zwiechy (zamarzanie ekranu) to wina kart graficznych dzielących pamięć z ramem np. turbo cachem. Wiem bo sam przerabiałem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Wiele osób doszukuje się niestabilności w napięciach zasilacza a tego typu zwiechy (zamarzanie ekranu) to wina kart graficznych dzielących pamięć z ramem np. turbo cachem. Wiem bo sam przerabiałem :rolleyes:Co nie zmienia faktu, że zasilacz kwalifikował się do wymiany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...