MantisGhost Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam szukalem szukalem i nie znalazlem zadowalajacego postu. Do rzeczy: Przymierzam sie do lapa Dell'a (eh tak ciezko w tych czasach znalesc cos dobrego ;( ) ale kupowac bede w Anglii jako, ze tam bedzie za pol tego zo zdzieraja u nas i tu pytania: czy ta gwarancja bedzie uznana w polsce ?? (troche bez sensu slac lapa do UK zeby mi go naprawili :/ ) czy sa takie jaja jak ktos wsponial odnosnie usa, ze jest ale trzeba kupic pakiet na 3 czy 4 lata czy warto brac gware na przypadkowe uszkodzenia ?? czy w polsce tez jest taka usluga w ktorej gosciu przychodzi do nas w dzien roboczy i naprawia lapa ? czy warto brac gware dluzsza niz rok ?? (jak to jest z tymi lapami della jak czesto sie psuja ?? :P ) jak cos sobie przypomne to jeszcze dopisze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid86 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 z tego to wiem to: Jezeli kupisz w angli to raczej nie musisz go niegdzie odsylac, i gwarancja taka powinna obejmowac caly obszar UE, wiec nie trzeba wykupywac nbd(najlepiej zadzwon na infolinie della pl i sie dowiedz co i jak), co do przypadkowych uszkodzen to musisz sobie sam odpowiedziec jak lap bedzie uzywany:) a co do serwisu w polsce to chyba tylko tak on wyglada, tj dell jako taki nie ma punktow serwisowych, tylko dzwoni sie na infolinie i zamawia serwisanta ktory przyjezdza na miejsce. Ja swojego della kupilem ponad 2,5 roku temu i nie mialem przez ten okres z nim zadnych klopotow ( i dobrze bo gwarancje mialem 1 rok i to w USA ) delle to dosc solidne sprzety, takze nie powinienes miec z nim zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) z tego to wiem to: Jezeli kupisz w angli to raczej nie musisz go niegdzie odsylac, i gwarancja taka powinna obejmowac caly obszar UE, wiec nie trzeba wykupywac nbd(najlepiej zadzwon na infolinie della pl i sie dowiedz co i jak), co do przypadkowych uszkodzen to musisz sobie sam odpowiedziec jak lap bedzie uzywany:) a co do serwisu w polsce to chyba tylko tak on wyglada, tj dell jako taki nie ma punktow serwisowych, tylko dzwoni sie na infolinie i zamawia serwisanta ktory przyjezdza na miejsce. Ja swojego della kupilem ponad 2,5 roku temu i nie mialem przez ten okres z nim zadnych klopotow ( i dobrze bo gwarancje mialem 1 rok i to w USA ) delle to dosc solidne sprzety, takze nie powinienes miec z nim zadnych problemow. wielkie dzieki to rozmylo pare moich watpliwosci :) rozmyslam nad dellem wlasnie dlatego e to solidne lapy i rzado sie psuja pozatym mysle ze bede go mial przez 3 lata minimum skoro twoj sie nie sypnal przez 2,5 roku to i moj przezyje jako ze o swoj sprzet dbam :) a bym zapomnial czy gdybym kupil ram i wsadzil go do lapa stracil bym gwarancje ?? Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...