qbano Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam, szukam drukarki A3, cena do 1000zl, do biura, drukowane beda rysunki z corela i autocada, musi byc w miare tania w eksploatacji znalazlem te dwie: HP OfficeJet K7100 [ http://www.centrumpapieru.pl/cena,5146,dru...t_k7100_a3.html ] Canon Pixma iX4000 [ http://www.atramentowe.centrumdruku.com.pl...pixma_ix4000.cd ] co propunujecie? może jakąś inną niż te wyżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpontial Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Oczywiście canon ten co napisałeś, myślę że lepiej będzie jeśli właśnie tą drukarkę wybierzesz. Jeśli chcesz mieć pewność to nie pytaj na jednym forum lecz na wielu, radzę ci zapytać jeszcze na www.kseroportal.pl ja tam pytam zawsze, a do tego na wielu wielu innych forach które znajduje na google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Canon, według mnie będzie tańszy w eksploatacji. Osobne wkłady z atramentem na każdy kolor będą ułatwiały zarządzanie tuszem. No i same zbiorniki też są tańsze, bo płacisz tylko za tusz. Ja bym brał Canona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Canon, według mnie będzie tańszy w eksploatacji. Osobne wkłady z atramentem na każdy kolor będą ułatwiały zarządzanie tuszem. No i same zbiorniki też są tańsze, bo płacisz tylko za tusz. Ja bym brał Canona Yhy a ktoregos dnia drukarka zasygnalizuje uszkodzenie głowicy i 300 zł spokojnie na nowa głowice ( wiem bo miałem Canona ) To jest tylko pozorna oszczednosc... mi jak w A4 padła głowica to nie opłacało sie tego robic bo koszt przerósł koszt nowej drukarki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 No przy takim założeniu to w ogóle nie opłaca się kupować czegokolwiek. Chyba lepiej jak zaoszczędzi na tuszach, niż ma kupować droższą w eksploatacji drukarkę, dlatego, ze kiedyś w tej tańszej może głowica paść. A może wcale nie oznacza ze musi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...