Kohlet Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam, od momentu zakupu nowego zasilacza mam problem: Gdy włączam komputer pierwszy raz danego dnia (zaraz po włączeniu listwy zasilającej), oświecają się diody i ruszają wiatraki, a po ok sekundzie wszystko gaśnie, żeby tak za 3 sekundy wstało na nowo i potem już ok. Nawet jak wyłączę komputer, a zostawię włączoną listwę zasilającą, to potem już normalnie się załącza. Po wyłączeniu listwy i włączeniu jej po pewnym czasie, problem powraca. Czekałem nawet parę minut między włączeniem listwy a włączeniem kompa, bo myślałem że może jakieś kondensatory się tam ładują albo co ... ale tez nie pomaga. Na moim poprzednim zasilaczu Chieftec 420W nie było takiego problemu.. jedynie grafika w 3Dmarku wyłączała mi kompa pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Pentium Dual-Core E2160 @ 266x9 def vcore Asus P5K P35 Chieftec CFT-560-A12S 2x1GB Geil 4-4-4-12 Sapphire Radeon 3870 512Mb HDD Samsung SP2004C 200GB SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 To normalny efekt, a nazywa się dual-boot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 To akurat nie zależy od zasilacza a od chipa płyty głównej spoko mam ten sam zasilacz ale inną płyte i jest to samo tak więc śpij spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kohlet Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dzięki bardzo za pomoc, najbardziej martwi mnie jak to przeżyje mój HDD.. bo nie wiem czy to powoduje tez jego spodwójny start i czy to dla niego nie jest szkodliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dzięki bardzo za pomoc, najbardziej martwi mnie jak to przeżyje mój HDD.. bo nie wiem czy to powoduje tez jego spodwójny start i czy to dla niego nie jest szkodliweto jest taka cecha nowych chipsetów intela, bardzo czesto dzieje sie tak jak cokolwiek zmienisz w biosie itp ale nie tylko.. Ogólnie niczemu to nie zaszkodzi, co najwyżej niektórych denerwuje i tyle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...