Skocz do zawartości
Kohlet

Chieftec Cft-560-a12s Niestabilny Start

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od momentu zakupu nowego zasilacza mam problem: Gdy włączam komputer pierwszy raz danego dnia (zaraz po włączeniu listwy zasilającej), oświecają się diody i ruszają wiatraki, a po ok sekundzie wszystko gaśnie, żeby tak za 3 sekundy wstało na nowo i potem już ok. Nawet jak wyłączę komputer, a zostawię włączoną listwę zasilającą, to potem już normalnie się załącza. Po wyłączeniu listwy i włączeniu jej po pewnym czasie, problem powraca. Czekałem nawet parę minut między włączeniem listwy a włączeniem kompa, bo myślałem że może jakieś kondensatory się tam ładują albo co ... ale tez nie pomaga.

Na moim poprzednim zasilaczu Chieftec 420W nie było takiego problemu.. jedynie grafika w 3Dmarku wyłączała mi kompa

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Pentium Dual-Core E2160 @ 266x9 def vcore

Asus P5K P35

Chieftec CFT-560-A12S

2x1GB Geil 4-4-4-12

Sapphire Radeon 3870 512Mb

HDD Samsung SP2004C 200GB SATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo za pomoc, najbardziej martwi mnie jak to przeżyje mój HDD.. bo nie wiem czy to powoduje tez jego spodwójny start i czy to dla niego nie jest szkodliwe

to jest taka cecha nowych chipsetów intela, bardzo czesto dzieje sie tak jak cokolwiek zmienisz w biosie itp ale nie tylko..

Ogólnie niczemu to nie zaszkodzi, co najwyżej niektórych denerwuje i tyle :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi