Skocz do zawartości
Rasow

Problem Z Geforce 6800 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otoz, tak jak w temacie mam problem z karta GeForce 6800 Ultra.

Podczas grania w gre World of Warcraft, 2-3 razy na godzine gra staje w miejscu na jakies 30 sekund i potem sa dwie opcje.

Albo mozna grac dalej, albo gorsza opcja, wiesza sie caly komputer (niebieski ekran).

Wie ktos moze, jak mozna temu zaradzic?

Moja konfiguracja to procesor celeron 420 @ 2,66, 2 gb ramu(667mhz), zasilacz 450W.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zasilacz raczej odpada. Jak z temperaturami GPU i CPU?

temperatury w porzadku...

temperatura vram to kolo 60 stopni, a cpu kolo 40-45.

dodam, ze to byla karta 6800 gt, ze zmienionym biosem na ultra

czytalem na jakis zagranicznych forach, ze taki 'freezing' to jest czesta sprawa na geforce'ach

ale nie wiem jak temu zapobiec

Gram takze w inne gry, ale tam juz takiej opcji nie ma. Tylko w World of Warcraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez miewalem takie freezy (zarowno na 7600 jak i 8600) i tez tylko w world of warcraft, cos w kodzie zwalone. Probowalem zmiany sterownikow, update directx, nawet format - nic nie pomagalo. W koncu dalem sobie spokoj z WoW'em - jedyny plus calej sytuacji.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi