Skocz do zawartości
Hesos

Komunia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problema z laptokiem na prezent chrześnicy. Chcę kupić kompa, tylko że w mieszkaniu niestety nie ma miejsca żeby postawić normalnego blaszaka, więc muszę kupić laptoka. Chcę żeby mała zagrała sobie w jakąś gierkę kiedyś albo coś w tym stylu, więc komp musi mieć jakąś lepszą grafę niż cholerne microsoftowe goooowno albo ATI x200 czy cuś takiego. Znalazłem coś takiego w dość rozsądnej cenie i nie wiem któro będzie lepsze:

http://www.currys.co.uk/martprd/store/cur_...p;category_oid=

lub

http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw...p;category_oid=

No jak na moje oko to HP wydaje się być lepszym produktem. Troszku lepszy procek, grafika nowsza, tylko jak z matrycą??

ktoś pomoże??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze to HP UK z przesylka wyjdzie 510funtow zamowilem na ich stronie juz 4 laptopy, dochodza szybko i pewnie, mozesz tez sprobowac wpisac voucher np. na 10% zniżki 10SPECHP, lub darmowa przesylke HPBONUSDEL, jest tez promocja na 40funtow znizki przy twoim pierwszym zamowieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. Dell jest spoko ale 9 latek nie potrzebuje najbogatszej wersji kompa. Zmontowałem do niego core duo T5270 1.4ghz 800mhz fsb 2mb L2, 2gb ram, geforce 8600gt, 160gb hdd, 1 rok gwarancji, xp bo vista dla małolata raczej za trudna, no i wyszło tak 501 funciszy. W sklepie za packard bella z podobnymi parametrami, tylko proc szybszy o 200mhz wychodzi jakieś 580Ł.

No chyba że takiego asusa:

http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw...ormationSection

Proszę o poradę jak najszybciej, no ale ja wnioskuję że jak będzie w sklepie asusu to brać, a jak nie to zamawiać della.

Czy może się mylę??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie czepiac, ale komputer dla 8-latka? I do tego w miare wypasiony notebook. Chyba juz za stary jestem ;) Nie byl bym zadowolony z takiego prezentu dla mojego dziecka. Oczywiscie, nalezy dziecko wczesnie wprowadzac w swiat komputerow, ale pod nadzorem, a nie komputer, telewizor, konsola i co tam jeszcze w pokoju 24h na dobe . Za moich czasow rower Wigry 4 to bylo cos (przy okazji dobry wplyw na rozwoj dziecka), ewentualnie z bajerow zegarek elektroniczny. To sa dzieci, poza tym to raczej swieto duchowe, a nie jarmark. Ehh, zgred sie zrobilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, zegarek dla chrześnicy :/ to dopiero obciach. Wujek za granicą i tylko zegarek?? :D I tak w domu nie mają komputera więc się przyda. Poza tym niedługo się zacznie informatyka w szkole (za rok pewnie), więc warto wiedzieć jak komputer włączyć. Niestety mamy XXI wiek i nic na to nie poradzimy.

ps. Ja pamiętam jak dostałem walkmana jakiegoś "stereo" i kasety z Michaelem Jacksonem oraz New Kids On The Block :D hehehe masa

Ok. więc jednak Della zamówię, wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi