IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Poszukuję laptopa. Must: -mały - 12-13 cali, lekki -długa praca na baterii -ładny wygląd, bardzo dobre wykonanie (żadnych latających klap etc, obudowa nie z plastiku) -wbudowana dobra kamerka, mikrofon -wifi -bt Co by było fajne: -ekran podświetlany LED -hsdpa -cisza działania Perf? Ma dobrze działać Windows :D Cena<<5k. Da się coś znaleźć dobrego? Jakieś Acery czy uber składaki z allegro odpadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 http://www.techau.tv/blog/?p=342 Ceny obu lapow z SSD i nie wiem czy lenovo bedzie oferowany z normalnym dyskiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item345827004_nowy_macbo...core_2_duo.html ponizej 5k i winde mozna bez problemu zainstalowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Ten dysk 4200rpm to jest jakis kiepski joke. A w porownaniu z Lenovo to w ogole wyglada jak kaka: brak napędu, połowe gorszy czas pracy na bateriach (Lenovo z dodatkowa bateria, ale jednak), grubszy, cięższy, droższy. Sorry Steve, ale tym razem cos ci nie wyszlo. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Tylko o ile jest droższy Lenovo... Na allegro znalazłem tylko z dyskiem SSD ale ponad 9k, nie wiem jak wersje z normalnym dyskiem bo z tego co widzę prawie nigdzie go nie można kupić. MBA nie jest idealny ale w tej cenie ciężko znaleźć takiego lapka jakiego by chciał IamWeasel. Może jeszcze zwykły MB z nowych serii jeżeli ponad 2kg nie przeszkadzają lub IBM. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Lenovo jest tanszy, a nie drozszy, przynajmniej wg tego linka wyzej. Poza tym oferuje wiecej, jest mniejszy i lzejszy. Air jest po prostu typowym Macbookiem - overpriced. Inna sprawa, ze w tej cenie faktycznie nic innego nie bedzie <_< Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A co z Sony? Serie TZ i SZ wyglądają ok. Na dysku SS mi nie zależy, za mała pojemność jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam obecnie służbowe Vaio tz195n (wcześniej miałem wersję TZ11x ) jak i Lenovo x300 Mimo mojej negatywnej opinii o firmie sony to muszę powiedzieć że obydwa 11" kurduple jakie miałem udały im się i to całkiem nieźle. Bardzo dobre wyniki pracy na baterii, wykonaniu zarzucić nic nie mogę, doskonała matryca (tej z x300 do niej sporo brakuje). Tyle że jednak różnica pomiędzy 11 a 13" ekranem jest spora, vaio do dłuższej pracy bez zew panelu LCD i klawiatury się nie nadaje bo ani pisać wygdnie na tym się nie da to i oczy szybko się męczą, na lenovo dłuższa praca jest jednak dużo wygodniejsza. Nie wiem jednak czy znajdziesz jakiegoś vaio tz series za 5k, jednak jakby ci się udało i pasowała by ci 11" matryca to za taką kase warto go brać bo sprzęt jest naprawdę bardzo ciekawy, pc co prawda nie zastąpi ale jako sprzęt do noszenia cały czas przy sobie nadaje się idealnie. Co do x300 to dla mnie troche niewypał, okrojone porty, wykonanie to już nie to co dawne thinkpady. Jakbym miał płacić za niego ze swojej kieszeni to w życiu bym tego nie kupił, bo nie jest wart swojej ceny. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Moze D630? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 http://www.laptopsdirect.co.uk/ASUS_F9E-2P...19E/version.asp A co powiecie o tym Asusie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 bardzo duzy i ciezki jak na 12. Bardziej 14 przypomina. Do tego asus nie przylozyl sie do oszczedzania energii wsadzacaj np takiego cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Hmm Samsung Q45 ? http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Samsung-Q45.4383.0.html Chociaż może być zbyt ekonomiczny jak na to pytanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Kinda brzydki :D A ten Vaio? http://www.laptopsdirect.co.uk/Sony_VAIO_S...N-B/version.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A co z najnormalniejszym Macbookiem 13 cali? Jest mobilny czy raczej cegła? W sumie to on ma być używany tylko do przeglądania netu i videorozmów w ruchu więc dopłacac do wydajności nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Szczerze na Twoim miejscu bym wybrał MacBook-a Air :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 13,3" to nie cegła, ja go pakuje do zwykłego plecaka i wio, a że bateryjka potrafi trzymać do 5h to jest miło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzy_farciarz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wymagania Twoje to tylko Sony spelania. Bardzo podoba mi sie pomysl z tymi kartami graficznymi. Taki duzy bezkompromis. Stawiasz na mobilnosc i dlugi czas pracy na baterii to wylaczasz sobie gpu i korzystasz tylko x3100, a jak chcesz sie pobawic podlaczasz do zasilki i korzystasz z 8400GS. Takie cos owinno juz byc na porzadku dziennym. Wie ktos kiedy PUMA wejdzie u nas na rynek? Co do tego sony to wolalbym go na pewno niz macbooka air. X300 strasznie drogie, ewentualnie macbook 13,3 zostaje, w tym segmencie nic juz sie nie wymysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Niepotrzebne mi to bo do normalnej pracy jest inny komp w domu :) Dlatego po przemysleniu sprawy myslę że nie warto dopłacac do zbędnej wydajności. A 13 calowe Sony są raczej droższe niż tańsze :) Alta1r, powiedz mi jeśli możesz jak wygląda jakość wbudowanej w Macbooka kamerki. Najlepiej jakbyś mógł jakiegoś pica nią zrobić :) I kolejna ważna sprawa: czy można używać go na dworze w jasny dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Niepotrzebne mi to bo do normalnej pracy jest inny komp w domu :) Dlatego po przemysleniu sprawy myslę że nie warto dopłacac do zbędnej wydajności. W ten sposob zaraz dojdziemy do wniosku , ze eee 900 pasuje najbardziej :D BTW a co z Dellem XPS 1330 mocny, ladny, ma opcje na ekran podswietlany LEDami problem to beznadziejna dystrybucja Della w Polsce. Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 A roziązaniem może być ebay.co.uk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 I kolejna ważna sprawa: czy można używać go na dworze w jasny dzień. Macbook ma matrycę glossy, także z pracą na dworze w jasny słoneczny dzien to zbyt dobrze nie będzie <_< wszystko ci będzie się odbijać na ekranie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ale z kolei czy to nie jest tak, że będzie się przynajmniej odbijać, ale nie będzie kompletnie niewidoczne jak to jest w przypadku matowej matrycy, hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Na matowej przecież właśnie cokolwiek widać na dworze :blink: , a na glare jeden wielki refleks zazwyczaj i tylko chmurki na niebie oglądać można albo słońce. Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ok, nie będe kontynuował OT w każdym razie moje doświadczenia są takie, że wyglądało to tak jak pisałem powyżej. Mimo wszystko wole widzieć chmurki, słońce, twarz i przeglądarke na glare, niż nic na macie. Być może jest to już tylko wynik jakości matryc z którymi udawałem się pod chmurkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie widzę za dużego wyboru matryc matowych więc chodzi mi tylko o to żeby dało się JAKOŚ uzywać go na dworze, nie oczekuję cudów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...