Skocz do zawartości
IamWeasel

To Czym Miał Być Macbook Air Ale W Wersji Pc ;00

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję laptopa.

Must:

-mały - 12-13 cali, lekki

-długa praca na baterii

-ładny wygląd, bardzo dobre wykonanie (żadnych latających klap etc, obudowa nie z plastiku)

-wbudowana dobra kamerka, mikrofon

-wifi

-bt

Co by było fajne:

-ekran podświetlany LED

-hsdpa

-cisza działania

Perf? Ma dobrze działać Windows :D

Cena<<5k. Da się coś znaleźć dobrego? Jakieś Acery czy uber składaki z allegro odpadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dysk 4200rpm to jest jakis kiepski joke. A w porownaniu z Lenovo to w ogole wyglada jak kaka: brak napędu, połowe gorszy czas pracy na bateriach (Lenovo z dodatkowa bateria, ale jednak), grubszy, cięższy, droższy. Sorry Steve, ale tym razem cos ci nie wyszlo.

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko o ile jest droższy Lenovo... Na allegro znalazłem tylko z dyskiem SSD ale ponad 9k, nie wiem jak wersje z normalnym dyskiem bo z tego co widzę prawie nigdzie go nie można kupić.

MBA nie jest idealny ale w tej cenie ciężko znaleźć takiego lapka jakiego by chciał IamWeasel.

Może jeszcze zwykły MB z nowych serii jeżeli ponad 2kg nie przeszkadzają lub IBM.

Edytowane przez Alta1r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo jest tanszy, a nie drozszy, przynajmniej wg tego linka wyzej. Poza tym oferuje wiecej, jest mniejszy i lzejszy. Air jest po prostu typowym Macbookiem - overpriced. Inna sprawa, ze w tej cenie faktycznie nic innego nie bedzie <_<

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam obecnie służbowe Vaio tz195n (wcześniej miałem wersję TZ11x ) jak i Lenovo x300

Mimo mojej negatywnej opinii o firmie sony to muszę powiedzieć że obydwa 11" kurduple jakie miałem udały im się i to całkiem nieźle. Bardzo dobre wyniki pracy na baterii, wykonaniu zarzucić nic nie mogę, doskonała matryca (tej z x300 do niej sporo brakuje). Tyle że jednak różnica pomiędzy 11 a 13" ekranem jest spora, vaio do dłuższej pracy bez zew panelu LCD i klawiatury się nie nadaje bo ani pisać wygdnie na tym się nie da to i oczy szybko się męczą, na lenovo dłuższa praca jest jednak dużo wygodniejsza. Nie wiem jednak czy znajdziesz jakiegoś vaio tz series za 5k, jednak jakby ci się udało i pasowała by ci 11" matryca to za taką kase warto go brać bo sprzęt jest naprawdę bardzo ciekawy, pc co prawda nie zastąpi ale jako sprzęt do noszenia cały czas przy sobie nadaje się idealnie.

Co do x300 to dla mnie troche niewypał, okrojone porty, wykonanie to już nie to co dawne thinkpady. Jakbym miał płacić za niego ze swojej kieszeni to w życiu bym tego nie kupił, bo nie jest wart swojej ceny.

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania Twoje to tylko Sony spelania. Bardzo podoba mi sie pomysl z tymi kartami graficznymi. Taki duzy bezkompromis. Stawiasz na mobilnosc i dlugi czas pracy na baterii to wylaczasz sobie gpu i korzystasz tylko x3100, a jak chcesz sie pobawic podlaczasz do zasilki i korzystasz z 8400GS. Takie cos owinno juz byc na porzadku dziennym. Wie ktos kiedy PUMA wejdzie u nas na rynek?

Co do tego sony to wolalbym go na pewno niz macbooka air. X300 strasznie drogie, ewentualnie macbook 13,3 zostaje, w tym segmencie nic juz sie nie wymysli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebne mi to bo do normalnej pracy jest inny komp w domu :) Dlatego po przemysleniu sprawy myslę że nie warto dopłacac do zbędnej wydajności. A 13 calowe Sony są raczej droższe niż tańsze :)

Alta1r, powiedz mi jeśli możesz jak wygląda jakość wbudowanej w Macbooka kamerki. Najlepiej jakbyś mógł jakiegoś pica nią zrobić :) I kolejna ważna sprawa: czy można używać go na dworze w jasny dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebne mi to bo do normalnej pracy jest inny komp w domu :) Dlatego po przemysleniu sprawy myslę że nie warto dopłacac do zbędnej wydajności.

W ten sposob zaraz dojdziemy do wniosku , ze eee 900 pasuje najbardziej :D

BTW a co z Dellem XPS 1330

mocny, ladny, ma opcje na ekran podswietlany LEDami

problem to beznadziejna dystrybucja Della w Polsce.

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kolejna ważna sprawa: czy można używać go na dworze w jasny dzień.

Macbook ma matrycę glossy, także z pracą na dworze w jasny słoneczny dzien to zbyt dobrze nie będzie <_< wszystko ci będzie się odbijać na ekranie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, nie będe kontynuował OT w każdym razie moje doświadczenia są takie, że wyglądało to tak jak pisałem powyżej.

Mimo wszystko wole widzieć chmurki, słońce, twarz i przeglądarke na glare, niż nic na macie. Być może jest to już tylko wynik jakości matryc z którymi udawałem się pod chmurkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi