Za_Wiślak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam i pytanie jak w temacie czy Radeona HD3870X2 można połączyć x4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Można, nawet na fuzilli były testy takiego monstrum zasilacz 1000W :D Wykorzystywali to do gry z 8 monitorami w flight symulator, bo innego sensownego jak na razie nie ma. Po za tym takie rozwiązanie jest dość głośne no chyba, ze 4 chłodzone cieczą dasz, a są od saphhire.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Za_Wiślak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Zaraz, zaraz polecasz przed chwilą przeczytałem, że RHD3870X2 można zrobić tylko x2 bo ma już dwa rdzenie. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Za_Wiślak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaraz, zaraz polecasz przed chwilą przeczytałem, że RHD3870X2 można zrobić tylko x2 bo ma już dwa rdzenie.To źle przeczytałeś. Można ją łączyć we cztery. Widziałem testy i jestem tego pewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tylko czy w większości gier te 2 dodatkowe 3870x2 coś dadzą?? czy tylko będą się grzały?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stjepan666 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 To musi ciekawie wyglądać, taka kanapka. Ale lepiej niż 9800 GX2 bo one są 2 slotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 To źle przeczytałeś. Można ją łączyć we cztery. Widziałem testy i jestem tego pewny. X2 to juz dwa gpu, a jak sam mowisz - mozna naraz uzywac tylko 4 gpu. Rachunek jest bardzo prosty. Dla malosprytnych: - jedna karta, np. HD3870 - podwojna karta, np. HD3870X2 - dwie karty, np. HD38700 w CrossFire - dwie karty, np. HD3870X2 + HD3870 w CrossFireX - trzy karty, np. HD3870 sztuk 3 -> CrossFireX - dwie podwojne karty, np. dwa HD3870X2 w CrossFireX I gdyby ktos pytal: CrossFire = 2 GPU = XP albo Vista, CrossFireX= 3 albo 4 GPU = tylko Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 X2 to juz dwa gpu, a jak sam mowisz - mozna naraz uzywac tylko 4 gpu. Rachunek jest bardzo prosty. Dla malosprytnych: - jedna karta, np. HD3870 - podwojna karta, np. HD3870X2 - dwie karty, np. HD38700 w CrossFire - dwie karty, np. HD3870X2 + HD3870 w CrossFireX - trzy karty, np. HD3870 sztuk 3 -> CrossFireX - dwie podwojne karty, np. dwa HD3870X2 w CrossFireX I gdyby ktos pytal: CrossFire = 2 GPU = XP albo Vista, CrossFireX= 3 albo 4 GPU = tylko Vista. Wszystko zalezy jeszcze od chipsetu. Nie na wszystkich sie uda odpalic x2 albo dwie takie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Heh, przyznam, że pomyliłem testy, widziałem 3870 w crossfirex x4 i tam faktycznie było 8 wyjść DVI na monitory i tyle ich podłączyli do flightsymulatora, a że to już było dość dawno, wkradł mi się error. 3870x2 można łączyć we dwie nie więcej, przynajmniej jak na razie takie testy znalazłem, a szkoda, bo z wodnym od sapphire był by cichy i bardzo prądożerny potwór :D Wszystko zalezy jeszcze od chipsetu. Nie na wszystkich sie uda odpalic x2 albo dwie takie karty.a konkretnie na chipsetach AMD 790 można a na intelach i nForce nie można, bo nie obsługują crossfirex co chyba jest oczywiste, w ogóle crossfire na P35 intela to głupota bo drugie PCIe jest *4 co zabija całkowicie wydajność takiego układu. Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Heh, przyznam, że pomyliłem testy, widziałem 3870 w crossfirex x4 i tam faktycznie było 8 wyjść DVI na monitory i tyle ich podłączyli do flightsymulatora, a że to już było dość dawno, wkradł mi się error. 3870x2 można łączyć we dwie nie więcej, przynajmniej jak na razie takie testy znalazłem, a szkoda, bo z wodnym od sapphire był by cichy i bardzo prądożerny potwór :D a konkretnie na chipsetach AMD 790 można a na intelach i nForce nie można, bo nie obsługują crossfirex co chyba jest oczywiste, w ogóle crossfire na P35 intela to głupota bo drugie PCIe jest *4 co zabija całkowicie wydajność takiego układu. Na intelu spokojnie można odpalić crossfirex w konfigurecji 2x 3870X2 ,a płyt 2x PCI-e 16X jest sporo np.Intel® i975x,intel X38/x48 to dla wyjaśnienia twojego błędu. http://game.amd.com/us-en/crossfirex_components.aspx?p=2 jeszcze jest parę konstrukcji opartych na Intelu 4x PCI-e 16X np. MSI test 2x3870x2@ASUS P5E3 Deluxe ja się nie myle ti intel chipset <_< http://www.firingsquad.com/hardware/amd_cr...mance/page3.asp następny na @ASUS Blitz Extreme http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...mp;pagenumber=2 jak widać działa a w sieci jest tego więcej,nie wiem jak tego nie zaówarzyłeś. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Na intelu spokojnie można odpalić crossfirex w konfigurecji 2x 3870X2 ,a płyt 2x PCI-e 16X jest sporo np.Intel® i975x,intel X38/x48 to dla wyjaśnienia twojego błędu. http://game.amd.com/us-en/crossfirex_components.aspx?p=2 jeszcze jest parę konstrukcji opartych na Intelu 4x PCI-e 16X np. MSI test 2x3870x2@ASUS P5E3 Deluxe ja się nie myle ti intel chipset <_< http://www.firingsquad.com/hardware/amd_cr...mance/page3.asp następny na @ASUS Blitz Extreme http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...mp;pagenumber=2 jak widać działa a w sieci jest tego więcej,nie wiem jak tego nie zaówarzyłeś. Może nie dość precyzyjnie ale napisałem, ze na P35 intela, najpopularniejszym chipsecie pod 775 chyba obecnie w nowych kompach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Może nie dość precyzyjnie ale napisałem, ze na P35 intela, najpopularniejszym chipsecie pod 775 chyba obecnie w nowych kompach. Ma P35 tez mozna odpalic CF/CFx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 a płyt 2x PCI-e 16X jest sporo np.Intel® i975xi975x to 2x pcie x8 Ma P35 tez mozna odpalic CF/CFx.W konfiguracji x16/x4, lub na niektorych plytach x8/x8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scWojtek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam i pytanie jak w temacie czy Radeona HD3870X2 można połączyć x4? Witam chciałem się podłączyć do tematu ...o tej karcie... 3870 X2 Ma ktoś ją może ? wie ktoś jakie ona temperatury uzyskuje.... Bo mam mały problem Kupiłem ją podłączyłem w samym biosie..... a karta po kilku minutach tak się grzeje ...od tyłu, że nie można jej dotknąć to normalne ?? na początku wentyl startuje....szybko/głośno ale po chwili zwalnia obroty chodzi cichutko....ale karta parzy !!!! nie wiem...wyłanczam kompa po kilku minutach....bo się jeszcze coś przepali... ?? Karta jest Asusa http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,51455/ dokładnie ta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zobacz tu http://forum.purepc.pl/temat/Ati/52/Ati-Ra...3870-X2/249948/ :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ma P35 tez mozna odpalic CF/CFx.Tak, tak jak pisałem, jedno *16 drugie *4, nic to nie daje wzrostu wydajności tylko więcej prądu żre i hałasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxpiotrekxxx Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Czyli mżna 2 takie dwurdzeniowe radki łączyć na płycie z dwoma złączami x16 bez konieczności kupowania płyta z quad crossfire ? np na p35 lub x38 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Czyli mżna 2 takie dwurdzeniowe radki łączyć na płycie z dwoma złączami x16 bez konieczności kupowania płyta z quad crossfire ? np na p35 lub x38 <_<Na P35 możesz mieć i złącze *16 drugie *4, na x38 możesz mieć 2*16 i to 2.0, czyli na P35 można, ale się zupełnie nie opłaca, na x38 można i to już skutecznie wykorzystując całą moc takiego układu o ile oczywiście ma on oba złącza *16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxpiotrekxxx Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Dzięki wielkie, bardzo potrzebne mi to było :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...