Ardeni Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jeśli kupiłem na raz kilka gratów, dostałem na nie jeden paragon, jest możliwość wydzielenia pojedyńczego produktu tak by ktoś komu sprzedam wybraną część posiadał pełnosprawną gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) W sklepie/serwisie wystarczy, że przedstawisz kopię dowodu zakupu. Może to być także ksero paragonu. Części sklepów wystarczy, że na sprzęcie jest ich firmowy sticker. Jednak z doświadczenia polecam, żeby brać fakturę. Przede wszystkim dlatego, że: 1) nie blaknie tak szybko jak paragon; 2) sprzedawca może wydrukować ci kopię faORT: ORT: ORT: ktury, jeżeli będzie potrzebna; 3) faktura jest imienna, więc kopię da się odszukać po nazwisku i przybliżonej dacie sprzedaży - z paragonem już ciężko będzie. Ja jak sprzedawałem swoje części (a trochę ich już było) każdemu dodawałem kserokopię faORT: ORT: ORT: ktury. Jeszcze nikt mi nie pisał, że miał problemy z uznaniem gwarancji. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Cor3y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...