ukri Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, w najblizszym czasie bede zmienial komputer i chcialbym aby byl on przystosowany bardziej do robienia muzyki niz do grania w rozne gry ( mimo to chcialbym zakupic jakas przyzwoita karte graficzna ). Chcialbym pracowac przede wszystkim na FL Studio i moze Reasonie ( choc ponoc jest ciezki ). Ogolnie interesuje mnie kazdy rodzaj muzyki oprucz techno, trance itd., przede wszystkim interesuje sie Hip-Hopem. Chodzi mi o to zeby miec w miare dobry komputer do robienia bitow ktorego koszt nie przekroczy 2200zł. Malo sie na tym znam i nie wiem za bardzo jakie parametry musi miec taki komputer zeby dobrze wspolpracowal z programami muzycznymi, wiem tylko ze musi miec duzo RAM i bardzo dobra karte dzwiekowa. Ta karte dzwiekowa potrzebuje tez do tego aby podlaczyc mixer wraz z gramofonem do komputera i zgrywac na niego "skrecze". To jest dla mnie bardzo wazne. Z gory dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam! aha...2200zł bez monitora oczywiscie :D Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez ukri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukri Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Dzisiaj dostalem taka propozycje: Procesor:Athlon 64 x2 6400+ s.AM2 BOX Płyta główna Gigabyte GA-MA69G-S3H s.AM2 AMD690G VGA Pamięć Patriot DDR2 Dual Chanel 4GB 800 4-4-4-12 Dysk twardy Seagate ST3500320AS 500GB sATA II 32MB Zasilacz HuntKey HK-400AP Napęd optyczny:NEC_AD-7191A_O_B NEC AD-7191A DVD-RAM LS OEM Black Karta muzyczna: ESI Maya 44 Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ale można by pewnie lepiej :) Zainteresuj się kartami E-MU... Taki 1212m np. Jak nie będzie kasy na E-MU to ESI JULI@. Nie wiem czy jest sens pakować się w AMD... Do tego obowiązkowo osobna karta graficzna - chodzi o to, że przez zintegrowane układy leci bardzo dużo zakłóceń po płycie głównej. Może być bardzo tania, najlepiej z chłodzeniem pasywnym. Później poszukam jakiegoś zestawiku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...