turzol Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Posiadam kartę Winfasta taką jak w podpisie. Ma ona fabrycznie obustronne radiatory aluminiowe, które powiem szczerze niezbyt dobrze oddają ciepło, a na dodatek wiatrak na karcie to jakaś porażka!! Wyje strasznie :( jak dam V7+ na LOW i 4xWentyle na 5V Poszukałem trochę postów na forum i radzicie zastosować najlepiej readiatory ze starych proców, a nie jakieś tam GF4 Boostery i inne wynalazki. Poszperałem na allegro i o to co znalazłem: Opcja 1 Opcja 2 Opcja 3 Opcja 4 Poradźcie mi, którą opcje wybrać :?: Lepiej jest przykleić taki radiator od procesora Thermopoxem czy wywiercić otwory :?: (Nie chciałbym żeby któregoś dnia spadło takie cholerstwo :wink: ) Czekam na propozycje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 wykrecic sam wentylatorek, sprawdzic czy radiatory dobrze przylegaja do GPU i pamiatek a nastepnie Opcja 5 chodzi o pomysl na umieszczenie wentylatorka - dasz go na 5V i cisza jak makiem zasial a przeplyw powietrza wiekszy niz przy tej oryginalnej pstynce na 12V (jak nie masz pod reka jakiejs padnietej karty PCI to sobie wystrugaj ;) takie cos z plexi 2mm i doklej sledzia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 jakies radiatory i wentyle 10x10cm z obu stron i po klopocie - wentyle oczywiscie na 7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 dhee... stara karte mialem chlodzona boxem z p3 i ledwo mi sie udalo jej pozbyc. Wiecej nie kleje nic na grafice. Mam gf4booster puszczony na 5V i rdzen sie kreci na 300 i wiecej na lajcie, co mi starcza, a cichutko idealnie. Jesli Ci to tez starczy to bierz, chociaz nie bedziesz mial potem problemu, odczepia sie to gowno w 30sekund. A na pamieci jakies radiaotrki i wentylator 80mm conajmniej musi byc, jak chcesz cos wiecej wykrecic. Chyba, ze masz dobra wentylacje w budzie, to same radiatory starcza. Nie mowie o jakims mega ostrym OC, jak u Genghiskana, ale wlasnie lajtowym 300/600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 dhee... stara karte mialem chlodzona boxem z p3 i ledwo mi sie udalo jej pozbyc. Wiecej nie kleje nic na grafice. Mam gf4booster puszczony na 5V i rdzen sie kreci na 300 i wiecej na lajcie, co mi starcza, a cichutko idealnie. Jesli Ci to tez starczy to bierz, chociaz nie bedziesz mial potem problemu, odczepia sie to gowno w 30sekund. A na pamieci jakies radiaotrki i wentylator 80mm conajmniej musi byc, jak chcesz cos wiecej wykrecic. Chyba, ze masz dobra wentylacje w budzie, to same radiatory starcza. Nie mowie o jakims mega ostrym OC, jak u Genghiskana, ale wlasnie lajtowym 300/600.o dzieki za uznanie - hehe no moj GF faktycznie sie ladnie kreci - nop pamiatki mogly by na jakies 650 isc ale nie chca na tym chlodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Posiadam kartę Winfasta taką jak w podpisie. Ma ona fabrycznie obustronne radiatory aluminiowe, które powiem szczerze niezbyt dobrze oddają ciepło, a na dodatek wiatrak na karcie to jakaś porażka!! Wyje strasznie :( jak dam V7+ na LOW i 4xWentyle na 5V Poszukałem trochę postów na forum i radzicie zastosować najlepiej readiatory ze starych proców, a nie jakieś tam GF4 Boostery i inne wynalazki. Poszperałem na allegro i o to co znalazłem: Opcja 1 Opcja 2 Opcja 3 Opcja 4 Poradźcie mi, którą opcje wybrać :?: Lepiej jest przykleić taki radiator od procesora Thermopoxem czy wywiercić otwory :?: (Nie chciałbym żeby któregoś dnia spadło takie cholerstwo :wink: ) Czekam na propozycje :D O ja pierdykam. Volcano 6Cu+ na karte graficzna :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Posiadam kartę Winfasta taką jak w podpisie. Ma ona fabrycznie obustronne radiatory aluminiowe, które powiem szczerze niezbyt dobrze oddają ciepło, a na dodatek wiatrak na karcie to jakaś porażka!! Wyje strasznie :( jak dam V7+ na LOW i 4xWentyle na 5V Poszukałem trochę postów na forum i radzicie zastosować najlepiej readiatory ze starych proców, a nie jakieś tam GF4 Boostery i inne wynalazki. Poszperałem na allegro i o to co znalazłem: Opcja 1 Opcja 2 Opcja 3 Opcja 4 Poradźcie mi, którą opcje wybrać :?: Lepiej jest przykleić taki radiator od procesora Thermopoxem czy wywiercić otwory :?: (Nie chciałbym żeby któregoś dnia spadło takie cholerstwo :wink: ) Czekam na propozycje :D O ja pierdykam. Volcano 6Cu+ na karte graficzna :D:D:D nic takiego dziwnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 No właśnie :))) Tylko jak to cholerstwo zamontować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Opcja 6 ZALMAN ZM80A-HP + po obu stronach karty na tych wielgachnych radiatorach wentyle 80mm @ 5V :) Cisza i wydajnosc w jednym. Wada jest cena tego ZALMANa brutto PLN: 119 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Looknij na Galerię GFX. Zobaczysz tam, jak przerobiłem dwie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 V6 na grafe to nic dziwnego po tym jak narzeka na glosnosc konwencjonalnego chlodzenia ??? A to, ze karta sie polamie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 ja ostatnio sprawilem sobie zalmana ZM80A-HP polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 A ja polecam same wentyle 80x80 z boku karty, a radiator docisnąć i najlepiej wymienić pastę na srebrną. Efekt gwarantowany. I chłodniej w całej obudowie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 z tym, że ten Zalman nie musi mieć żadnego wentylatora. Sapphire montuje te zalmany na R9700 pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Makonar czyli radzisz dać 2x 80x80? ALe jak z boku karty: równolegle do PCB czy normalnie położyć na karcie (na spodniej części) a drugi jak umieścić? Przykleić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Ja proponuje volcano 6cu+ tyle ze do tego obowiazkowo musisz kupic fanmate, bo 7000 obr/min jest nie do wytrzymania. Mysle ze nawet jak dasz ten wiatrak na fanmate na minimum to nie bedzie super cichy, ale napewno znosny i do wytrzymania. Koszt wyjdzie ci w sumie troche ponad 50 zl, bo 30 zl wiatrak plus wysylka i jeszcze z 15 zl fanmate. No ale moim zdaniem warto, karte napewno wykrecisz elegancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...