Skocz do zawartości
kornis

Emachines M6810 I Problem Z Wyświetlaniem Obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z wyswietlaniem obrazu w moim laptopie. Wczesniej nic sie takiego nie zdarzylo. Poprostu pare dni temu brat cos tam grzebal sobie w internecie i stalo sie. Wie ktos jak to mozna rozwiazac? Szykuje sie na formata... Dzieki za pomoc. Pzdr

Specyfikacja laptopa:

-15.4" WXGA (1280x800) Wide Screen LCD and ATI Mobility 9600 Graphics with 64MB Memory

-AMD Athlon 64 3200+ 64-Bit Mobile Processor System Bus uses HyperTransport™ Technology operating at 1600MHz 1MB L2 Cache

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

P.S.

nie zwracajcie uwagi na to co jest na pulpicie, te bledy to z konnekta. wirus to tez raczej nie jest. antywirus jest zainstalwoany, a brat nie nalezy do osob co instaluja wszystko co popadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz laptopa pod zewnętrzny monitor/TV, jeśli będzie taki sam obraz na zewnętrznym, to karta graficzna do wymiany (a niestety na to wygląda).

no więc podłączyłem pod monitor LCD i na monitorze to samo:/ czyli padła karta... a może poprzestawiane są jakieś taktowania, częstotliwości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc podłączyłem pod monitor LCD i na monitorze to samo:/ czyli padła karta... a może poprzestawiane są jakieś taktowania, częstotliwości?

Raczej nie. Wygląda to jak typowy defekt karty graficznej. Dla pocieszenie powiem że jest to mało popularny laptop, więc i części do niego popularne nie są :rolleyes:

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie. Wygląda to jak typowy defekt karty graficznej. Dla pocieszenie powiem że jest to mało popularny laptop, więc i części do niego popularne nie są :rolleyes:

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

hmm no ok więc skłaniam się do kupienia nowej karty graficznej. na pokładzie jest ati mobility radeon 9600. na allegro analazłem coś takiego za w sumie grosze:

http://allegro.pl/item346464069_radeon_960...b_mobility.html

i w związku z tym mam pytanie: to jest na pewno mobility? nie znam się na laptopach, ale jakoś sporych wymiarów jest ta karta:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no ok więc skłaniam się do kupienia nowej karty graficznej. na pokładzie jest ati mobility radeon 9600. na allegro analazłem coś takiego za w sumie grosze:

http://allegro.pl/item346464069_radeon_960...b_mobility.html

i w związku z tym mam pytanie: to jest na pewno mobility? nie znam się na laptopach, ale jakoś sporych wymiarów jest ta karta:/

Jest to zwykła karta na AGP którą sobie możesz wsadzić do desktopa, ale na pewno nie do laptopa.

Musisz szukać karty do twojego laptopa. Bardzo możliwe że masz kartę wlutowaną na stałe w płytę główną. W takim wypadku musisz wymienić całą płytę.

Szukałem na allegro i takiej karty nie ma. Proponuję ci rozebrać laptopa i sprzedać w częściach na allegro. Dołożysz i kupisz coś innego.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi