piotrjancy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam, nadszedł czas zmian :) gotówka 3000-3500 zł cel tylko GRY. Zestaw bez monitora i obudowy z możliwością zmiany proca i grafy (dołożenie drugiej w SLI ?) jak braknie mocy do gier. Monitor jaki posiadam na dzień obecny i raczej nie będę zmieniał to iiyama ProLite e1900s, a co do grania max rozdziałki typu 1600 mnie nie interesują bo wiem że za tą kasę można o tym pomarzyć chcę po prostu pograć na przyzwoitym poziomie w nadchodzące tytuły jak i obecne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Na twoim miejscu najpierw przejżałbym gotowe zestawy , np. tu : http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/Z...n-2008r/247005/ . Pomyślał nad wszystkim i dał zestaw na forum do oceny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dokladnie to co dred napisał a co do grafy według mnie nie ma sensu ładować sie w SLI. Stworz zestaw a my doradzimy co zostawic, co ewentualnie zmienic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Spodobał mi się ten zestaw: Procesor : Intel Core2Duo E8200 - 549 zł Chłodzenie Procesora : AC Freezer 7 Pro PWM - 65 zł Płyta Główna : Asus P5K PRO - 339 zł RAM : Goodram Pro 2x1GB 1066MHZ - 250 zł Karta Graficzna : Gainward 8800GTS 512MB - 849 zł Zasilacz: Corsair 450W - 199 zł HDD : WD 250GB 16MB Cache AAKS - 195 zł Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 110 zł RAZEM : 2556 zł zamienił bym chłodzenie na to: Chłodzenie procesora : Scythe Mugen - 149 zł dołożył drugie 2GB ramu, a pewnie za jakiś czas wsadzaił bym Quad-core w miesce core2duo. Jedynie co mogę opierac się na gotowych zestaw bo od dawna nie jestem na bieżąco w sprzęcie... no i zaoszczędzoną kasę bym odłożył lub pojechał na wakacje :) jesli mi na tym zestawie Crysis w 1280x1024 w dx10 z all na maksa będzie chodził bez problemu ( ) to nie pozostanie nic innego jak kupić owy zestaw. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ja bym tak Procek Brał E8400 (w końcu masz fundusze:P) Chłodzonko tak jak mowisz Mugen Płyta ok Ram zmienił na Muszki Sp+ (2x2GB) taniej wyjdzie Zasilacz ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A można tak teoretycznie przy dzisiejszym tempie rozwoju określić na ile ta konfiguracja starczy do komfortowego grania rok, 2 lata ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 raczej nie :rolleyes: ale Quada nie kupuj do grania lepiej E8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A można tak teoretycznie przy dzisiejszym tempie rozwoju określić na ile ta konfiguracja starczy do komfortowego grania rok, 2 lata ? moim zdaniem 6.5 - 8 m-cy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 buaha to chyba sobie dam spokój i kupie xboxa 360 do gier bo jak mam za 8 miechów zmieniać coś to sorry na kasie to ja się śpię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A można tak teoretycznie przy dzisiejszym tempie rozwoju określić na ile ta konfiguracja starczy do komfortowego grania rok, 2 lata ? Jak do tej pory wytrzymałeś na 9550, to na 8800GTS powinieneś ze 2 lata pociągnąć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie da sie okreslic na ile CI starczy komputer zalezy na jakich detalach i rodzielczosciach grasz, zalezy jakie gry beda wychodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) cholera teraz to już loteria bo np. jak wytrzymam 2 lata na tym 8800 GTS i najdzie mnie ochota zmiany na kartę hm powiedzmy 10 lub innej generacji to czy genialni producenci sobie nie wymyśla jakiegoś nowego złącza i [gluteus maximus] blada wtedy będzie trzeba wymieniać cała platformę ... ale cóż w końcu na ten sprzęt pójdą 2 pełne moje wypłaty. Procesor : Intel Core2Duo E8400 Chłodzenie procesora : Scythe Mugen Płyta Główna : Asus P5K PRO RAM : Goodram Pro 2x1GB 1066MHZ (zostaje bo cenie sobie tą firmę) Karta Graficzna : Gainward 8800GTS 512MB Zasilacz: Corsair 450W HDD : WD 250GB 16MB Cache AAKS Napęd : Pioneer DVR-215 SATA Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ja jade na MX440 od 6 lat i dopiero gdzieś od 2 doskwiera mi to, ze nie moge w cos zagrac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 no wiesz pewnie bym nadal siedział na czym siedzę lecz ost. dostałem lepiej płatną pracę i można sobie pozwolić na mała zmianę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zmiana platformy nastapi juz w przyszlym roku, u intela ma sie rozumiec. U AMD pewnie tez nastapi zmiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...