Skocz do zawartości
piotrjancy

Nowy Komputer 3000-3500 Zł Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadszedł czas zmian :) gotówka 3000-3500 zł cel tylko GRY. Zestaw bez monitora i obudowy z możliwością zmiany proca i grafy (dołożenie drugiej w SLI ?) jak braknie mocy do gier. Monitor jaki posiadam na dzień obecny i raczej nie będę zmieniał to iiyama ProLite e1900s, a co do grania max rozdziałki typu 1600 mnie nie interesują bo wiem że za tą kasę można o tym pomarzyć chcę po prostu pograć na przyzwoitym poziomie w nadchodzące tytuły jak i obecne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodobał mi się ten zestaw:

Procesor : Intel Core2Duo E8200 - 549 zł

Chłodzenie Procesora : AC Freezer 7 Pro PWM - 65 zł

Płyta Główna : Asus P5K PRO - 339 zł

RAM : Goodram Pro 2x1GB 1066MHZ - 250 zł

Karta Graficzna : Gainward 8800GTS 512MB - 849 zł

Zasilacz: Corsair 450W - 199 zł

HDD : WD 250GB 16MB Cache AAKS - 195 zł

Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 110 zł

RAZEM : 2556 zł

zamienił bym chłodzenie na to: Chłodzenie procesora : Scythe Mugen - 149 zł dołożył drugie 2GB ramu, a pewnie za jakiś czas wsadzaił bym Quad-core w miesce core2duo. Jedynie co mogę opierac się na gotowych zestaw bo od dawna nie jestem na bieżąco w sprzęcie... no i zaoszczędzoną kasę bym odłożył lub pojechał na wakacje :)

jesli mi na tym zestawie Crysis w 1280x1024 w dx10 z all na maksa będzie chodził bez problemu (

) to nie pozostanie nic innego jak kupić owy zestaw. Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A można tak teoretycznie przy dzisiejszym tempie rozwoju określić na ile ta konfiguracja starczy do komfortowego grania rok, 2 lata ?

Jak do tej pory wytrzymałeś na 9550, to na 8800GTS powinieneś ze 2 lata pociągnąć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera teraz to już loteria bo np. jak wytrzymam 2 lata na tym 8800 GTS i najdzie mnie ochota zmiany na kartę hm powiedzmy 10 lub innej generacji to czy genialni producenci sobie nie wymyśla jakiegoś nowego złącza i [gluteus maximus] blada wtedy będzie trzeba wymieniać cała platformę ... ale cóż w końcu na ten sprzęt pójdą 2 pełne moje wypłaty.

Procesor : Intel Core2Duo E8400

Chłodzenie procesora : Scythe Mugen

Płyta Główna : Asus P5K PRO

RAM : Goodram Pro 2x1GB 1066MHZ (zostaje bo cenie sobie tą firmę)

Karta Graficzna : Gainward 8800GTS 512MB

Zasilacz: Corsair 450W

HDD : WD 250GB 16MB Cache AAKS

Napęd : Pioneer DVR-215 SATA

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi