LeHardi Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam! Zamierzam właśnie porzucić nierozwojową platformę AMD S939 na rzecz intelowskiej. Wymianę zaczynam od płyty - planuję właśnie Gigabyte'a GA-P35-DS3L i pamięci. Chcę kupić zestaw 2 x 1024 MB - ale żadnego ekstremalnego overclockingu nie planuję (może czasem niewielki okazyjnie - chcę kupić E2160 :)) i upatrzyłem sobie pamięci o takich parametrach: 800 MHz CL5 Non-ECC. Zapewne żadne szaleństwo to nie jest, ale w podobnej cenie są w sprzedaży moduły: A-Data, Corsair, Kingston i Patriot. Z doświadczenia doradźcie proszę człowiekowi, który nigdy DDR2 nie używał, której firmy pamięci wybrać? Patriot jest dostępny również w wersji z radiatorami droższej o 10 zł od standardowej. Co powinien wybrać standardowy user z niewielkim pożądniem overclockingu? :lol2: -- LeHardi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ja bym bral a-data - tanie i dobre - obecnie za 240 wzialem 2x2 giga smigaja na 4-4-4-11 przy 800mhz i napieciu 2 volt kingston dla mnie robi juz tylko chlam z reszty nie mialem okazji skorzystac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 a kingston na kościach elpida jest podobno ok, potrafi 1000 na cl5 wycisnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elm4r Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 no ja polecam a-daty, w rozsądnej cenie kupisz model vitesta z radiatorkami który dobrze się kręci, jakby kiedyś ci się zachciało :wink: , sam mam takie kostki tyle że 2x2gb, co prawda mam z nimi lekki problem i muszę wymienić je na gwarancji ale u każdego producenta trafiają się felerne sztuki <_< , słyszałem też że patriot dobre pamięci robi, te 10zł więcej na radiator cię nie zbawi a przynajmniej będziesz pewien że nie będą się za bardzo grzały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...