Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam Potrzebuję wykonać szyld reklamowy dla jednej z firm. Szyld będzie dwustronny i zostanie umieszczony przy drodze (prostopadle do niej). Chcę by to było coś oryginalnego, co przyciągnie uwagę. I tutaj zwracam się z prośbą do Was. Czy Znacie może jakieś zagraniczne strony www, gdzie mogę takie oryginalne reklamy znaleźć i "podpatrzeć" pomysł? W Polsce pewnie nic ciekawego nie będzie. Wszystko "oklepane". Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 pewnie jakbyś podał profesje firmy to byłoby dużo łatwiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Napisz tekst od prawej do lewej albo umiesc szyld do gory nogami, na pewno zwroci uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) podaj profil firmy to potryskamy pomysłami. Musi być z jajem. http://www.richardpettinger.com/funny/funn.../navigation.jpg http://www.saynotocrack.com/wp-content/upl...1/3d_bic_ad.jpg Może zerknij na lokację, a nóż coś wpadnie do głowy ? Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Firma zajmuje się szeroko pojętym ślusarstwem, ale głównie urządzeniami do recyklingu folii. TO JEST ICH STRONA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 hmm...może ustaw na masztach dwie dmuchane lale z sex shopu po obu stronach ulicy z textem."TU PRZEROBISZ WSZYSTKO" Zainteresowanie będzie na bank duże:d Reklama musi szokować lub śmieszyć inne nie maja racji bytu obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 przy tym profilu to chyba taki baner nie jest mocnym pomysłem na poprawę sprzedaży a o to przecież chodzi ;p ustawcie znak a kampanię reklamową to by wypadało zrobić w prasie branżowej ew. - nie zwykły baner ale coś z jajem w 3d. Niech wykonają np ten ślimak w skali makro, przyczepią do jednego banera z opisem niezły ślimak, za 1km coś podobnego i wreszcie dalej produkujemy niezawodne maszyny bla bla.. taka ajdija ;] no i dmuchane lale trzeba by też gdzieś umieścić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 umiesc szyld do gory nogami, na pewno zwroci uwage+1, mam taka reklame od paru lat w miescie, zawsze na nia zwracam uwage ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Kampanie reklamowe w internecie są. Chodzi mi tylko o szyld. Szyld do góry nogami ok, ale jak to rozczytać :)? Coś w 3D pomysł dość ciekawy, ale problem w tym, że mam określoną działkę na której muszę umieścić szyld. Nie wchodzi w grę coś typu "za 1km to ,a za 2 km kolejna część", chodź przyznam, że to także ciekawy pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Szyld do góry nogami ok, ale jak to rozczytać :)? O to sie już nie martw. Właśnie ludzie, którzy widzą milion oklepanych, zwykłych reklam, widząc coś takiego, zwracają na to uwagę i za wszelką cene starają sie przeczytac co jest tam napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Szyld do góry nogami ok, ale jak to rozczytać :)? Jan Kochanowski czytal "do góry nogami" i jakos nie sprawialo mu to problemow... Ja jak bym zobaczyl taka reklame w polsce, to doszedl bym do wniosku ze to jakis idiota zle zalozyl. Gdy by ta sama sytuacja miala miejsce na zachodzie, to bym pomyslal ze to byl pomysl na ciekawa reklame... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Faktycznie byłoby to mieszane wrażenie widząc reklamę "do góry nogami". Chyba jednak za śmiałe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 wystarczy ze szyld będzie trochę krzywo :D i już będzie zwracał uwagę, ja jak jeżdżę do bielksa to widze taki krzywy szyld i zawsze zwraca moją uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tak go umieścić pod kątem ok 45 st. myślę, że będzie ok. Chyba wcielę ten pomysł w życie. A co do wykonania samego szyldu, Macie jakieś pomysły czego użyć? Litery ze styroduru są wszędzie praktycznie. Ostatnio chyba modne stały się litery z metalu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) treść treścią,, masz już pomysł na lale ?:> nadmuchaj helem i niech latają na sznurku :] w żadnym wypadku nie ubieraj ;p masz koncept wizualizejszyn ;-) Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Hehe @forest kila zbila nawet poglądowy rysunek Zrobiłeś. Jestem pod wrażeniem przejęcia się moją sprawą :) Boję się cały czas jednak, że to zbyt śmiałe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tutaj sie podepne bo tematyka podobna. Ma ktos doswiadczenie ze styrodurem? Chce sobie w biurze na scianie powiesic napisy rozne wykonane ta technologia. Czy to jest trwale? Lub ma ktos pomysl inny? plexa podswietlana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Tutaj sie podepne bo tematyka podobna. Ma ktos doswiadczenie ze styrodurem? Chce sobie w biurze na scianie powiesic napisy rozne wykonane ta technologia. Czy to jest trwale? Lub ma ktos pomysl inny? plexa podswietlana? Pewnie, że trwałe i łatwe w obróbce przy użyciu plotera termicznego. Styrodur można malować na dowolny kolor, nakleić na niego lico z pleksy itd. A całość przyklieć choćby bezpośrednio do ściany. Pleksa podświetlana - rozumiem, że chodzi Ci o podświetlenie krawędziowe. Czyli przeźroczysta płyta pleksy grawerowana i podświetlona krawędziowo przy pomocy LEDów, lub świetlówki. Ciekawy efekt świecenia tak wykonanej grafiki, ale raczej drogo wychodzi taka reklama i w dzień efekt jest raczej średni. Ostatnio chyba modne stały się litery z metalu... :) One nie są z metalu! Najczęściej to jest styrodur z licem wykonanym z lamianatu grawerskiego symulującego wygląd metalu (aluminium/stal/mosiądz) - kolorów sporo do wyboru i całkiem tanie np. płyta przeznaczona do użytku zewnętrznego o wymiarach 1200x600mm - to wydatek ok 120-150zł netto Do tego dolicz wycinanie laserowe lub na ploterze frezującym. Prawdziwe metalowe odlewane litery to już zupełnie inna półka cenowa Firma zajmuje się szeroko pojętym ślusarstwem, ale głównie urządzeniami do recyklingu folii. TO JEST ICH STRONA Osobiście uważam, że wąska specjalizacja tej firmy raczej nie sprawi, że będzie zaglądał tam ktoś przypadkowy (kto akurat przejeżdżał obok) i zapragnął zajrzeć skuszony oryginalnym szyldem. Dlatego szyld powinien być elegancki, ale przejrzysty - ktoś kto wie gdzie i po co jedzie łatwo znajdzie, a przypadkowym kierowcą nie będzie zbyt rozpraszał uwagi. Skupiłbym się raczej na reklamie w specjalistycznej prasie/internecie/gazetach. Jeżeli jednak chcesz coś oryginalnego to może coś owiniętego folią - choć nie wiem na ile będzie to trwałe. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Myślałem o prawdziwie odlewanych literach metalowych. "coś oryginalnego to może coś owiniętego folią"- co Masz na myśli? Folia najczęściej wytrzymuje 3 lata, potem już jej wygląd jest o wiele gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...