Grinch Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Siema. Chce sobie kupic inna zasilke, bo ten codeszit juz mnie doprowadza do szalu :x I tak sobie przeglądam oferty jakis lepszych zasiłek i widze że praktycznie żada nie ma 2 wejsc tzn.: jedno od zasilania z sieci, drugie od zasilania monitora. Zastanawiam sie czy taki monitor zasilany z zasilki moze byc podlaczony poprzez zmodowanie wtyczki bezposrednio do gniazdka z sieci ? NIe spali sie czy cus ? PS. Na inny monit mnie nie stac wiec bez glupich pomysłów :wink: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Napewno nic sobie nie popalisz prąd leci taki sam,monitor możesz spokojnie podłączyć do listy tam gdzie zasiłke. A tak w ogóle to w markowych zasilaczach nie stosuje się takich myków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Topower TOP520-P4 ma coś takiego. Zasilanie pojawia się tam w momencie włączenia zasilacza (przekaznikowo) - schemat masz dostepny na stronie producenta, Ja żeby z tego skorzystać musiałem jednak przerobić kabelek (wtyczke konkretnie na hamerykanska) od filtra. ale dziala i to bezproblemowo. guziczkiem na kompie wlaczasz wszystko co masz pod to gniazdko podpiete. nie ma ograniczenia obciazenia afair. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Grinch przeciez kabel monitorowy zakonczony jest meska wtyczka, wystarczy ze kupisz zwykly kabelek do zasilania kompa i po sprawie. Ja mam kilka starych monitorow w pracy, ktore wlasnie tak chodza. Szkoda czasu, zeby przerabiac wtyczke, ale jak koniecznie chcesz to mozesz, tylko musisz wyczaic gdzie jest faza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Anti2k juz tez na to wpadłem, wiec juz mam problem z głowy. Dzieki za pomoc, pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Grinch przeciez kabel monitorowy zakonczony jest meska wtyczka, wystarczy ze kupisz zwykly kabelek do zasilania kompa i po sprawie. Ja mam kilka starych monitorow w pracy, ktore wlasnie tak chodza. Szkoda czasu, zeby przerabiac wtyczke, ale jak koniecznie chcesz to mozesz, tylko musisz wyczaic gdzie jest faza :) Hmmm a o co chodzi z ta faza ze tak zapytam ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Chodzi o to zeby nie pomylic kabelkow i przez przypadek nie dac 220V na obudowe, tak jak to moj wykrecony braciak zrobil :). O dziwo komp chodzil, tyle ze nie mozna bylo sie dotknac do obudowy i kaloryfera (oczywiscie naraz) :lol: . Miernik wskazywal 220 na obudowie zasilacza, szkoda ze nie zrobilem fotek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Chodzi o to zeby nie pomylic kabelkow i przez przypadek nie dac 220V na obudowe, tak jak to moj wykrecony braciak zrobil :). O dziwo komp chodzil, tyle ze nie mozna bylo sie dotknac do obudowy i kaloryfera (oczywiscie naraz) :lol: . Miernik wskazywal 220 na obudowie zasilacza, szkoda ze nie zrobilem fotek. na "zielono żóltym" przewodzie ma byc zero !! beda jeszcze czarny i niebieski z tymi to obojetnie gdzie faza a gdzie zero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...