Skocz do zawartości
H20

Płyta 775 !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 2 płyty do wyboru i nie wiem ktora wybrac ! Bede miał e8400 lub e7200!

Ktora polecicie ! Aby miala dobry dzwiek, dobre wyposazenie itd...

Asus P5K-e

DFI LanParty DK P35 T2RS

pozdro i dzieki za rady !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezly rozrzut cenowy dochodzi do 80zl, podales dwie graniczne plyty, jedna ma WIFI-AP druga nie ma, asus ma jeszcze dobre chlodzenie NB, na DFI jest taki sticker ktory skutecznie uniemozliwa zmiany na NB, odnosnie roli tego stickera jest wiele opini calkiem sprzecznych, aczkolwiek nie mozna powiedziec ze chlodzenie nie jest wystarczajace, asus ma jeszcze wyprowadzone zlacza e-sata, dfi nie. DFI jest plyta ktora z gruntu przeznaczona jest dla doswiadczonych uzyszkodnikow, mnogosc opcji w biosie jest dla niektorych co najmniej zaskakujaca.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz jezeli obie płyty sa do 400zł i podałem tylko 2 płyty to mozna samemu wywnioskowac !

BTW. Opłaca sie sciagac z usa e8400 tzn.. mi ktos przywiezie tylko jakie jest prawdopodobienstwo ze mi sie trafi padaka i nawet na zasilaniu 1.4 3.8 nie zrobi !!.... bo tego bym nie chciał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mattis<- popatrz może na posty autora tematu, czy zadał pytanie jaka płytę kupić, czy którą z podanych wybrać?? I nie gadaj takich głupot że sam nie podał kwoty za którą chce kupić płytę, ponieważ po pierwsze widać po płytach które podał ile chce na ten cel przeznaczyć, a po drugie pytanie dotyczy wyboru płyty z pośród podanych w pierwszym poście.

Sorry za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

H20 napisał(a):

wiesz jezeli obie płyty sa do 400zł i podałem tylko 2 płyty to mozna samemu wywnioskowac !

BTW. Opłaca sie sciagac z usa e8400 tzn.. mi ktos przywiezie tylko jakie jest prawdopodobienstwo ze mi sie trafi padaka i nawet na zasilaniu 1.4 3.8 nie zrobi !!.... bo tego bym nie chciał

T2RS nie znajdziesz do 400zl jesli juz to T2R, roznica prawie zadna, jedynie w ilosci kondensatorow polimerowych, T2 ma je "tylko" w sekcji zasilania, w normalnym uzytkowaniu niczemu to nie przeszkadza a wydajnosc i bios identyczne.

Procesor ze stanow? Wiem cena kuszaca, a gwarancja, z tym moze byc problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doom napisał(a):

Do tego trzeba dodać że T2RS ma jeszcze RAID-a

EDIT:

T2RS poniżej 400zł :), lecz do tego trzeba doliczyć koszty przesyłki.

http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11602

Bzdura, obie maja RAID. ups bzdura z mojej strony t2 nie ma raida.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAk procek ze stanow a z gwarancja nie było by problemow bo jak co to moge wysłac bo mam rodzien tam na stałe ... Tylko boje sie ze mi sie trafi padaka ...

Marecki jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj T2 nie ma raida ... Nawet ja to wiem..

Edytowane przez H20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzialem ze mi sie cos widzialo. W Polsce w pierwszym momencie dostepne byly dwa rodzaje plyt byly to T2R, ta miala raida ale nie miala w calosci polimarow, T2RS ta jest i z raidem i w calosci polimery. W tej chwili dostepne sa dwa typy plyt T2 bez raida i T2RS, tak u Dfi jak i dostawcow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi