H20 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam mam 2 płyty do wyboru i nie wiem ktora wybrac ! Bede miał e8400 lub e7200! Ktora polecicie ! Aby miala dobry dzwiek, dobre wyposazenie itd... Asus P5K-e DFI LanParty DK P35 T2RS pozdro i dzieki za rady ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Obie będą dobre, do OC DFI a dżwiek lepszy bedzie chyba w Asusie nieco . Która byś nie wzioł bedziesz zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 moze cos bardzej wypasionego? np. EVGA nForce 780i SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jezeli autorowi nie potrzbne SLI to nie ma SENSU BY SIE PCHAł w NF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Niezly rozrzut cenowy dochodzi do 80zl, podales dwie graniczne plyty, jedna ma WIFI-AP druga nie ma, asus ma jeszcze dobre chlodzenie NB, na DFI jest taki sticker ktory skutecznie uniemozliwa zmiany na NB, odnosnie roli tego stickera jest wiele opini calkiem sprzecznych, aczkolwiek nie mozna powiedziec ze chlodzenie nie jest wystarczajace, asus ma jeszcze wyprowadzone zlacza e-sata, dfi nie. DFI jest plyta ktora z gruntu przeznaczona jest dla doswiadczonych uzyszkodnikow, mnogosc opcji w biosie jest dla niektorych co najmniej zaskakujaca. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 @Xantype a to 300zł to sobie chyba z .... wyczaruje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 H2O wiesz sam nie podałeś ile masz na ten cel pieniedzy wiec nie czepiaj się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 wiesz jezeli obie płyty sa do 400zł i podałem tylko 2 płyty to mozna samemu wywnioskowac ! BTW. Opłaca sie sciagac z usa e8400 tzn.. mi ktos przywiezie tylko jakie jest prawdopodobienstwo ze mi sie trafi padaka i nawet na zasilaniu 1.4 3.8 nie zrobi !!.... bo tego bym nie chciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 mattis<- popatrz może na posty autora tematu, czy zadał pytanie jaka płytę kupić, czy którą z podanych wybrać?? I nie gadaj takich głupot że sam nie podał kwoty za którą chce kupić płytę, ponieważ po pierwsze widać po płytach które podał ile chce na ten cel przeznaczyć, a po drugie pytanie dotyczy wyboru płyty z pośród podanych w pierwszym poście. Sorry za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) H20 napisał(a): wiesz jezeli obie płyty sa do 400zł i podałem tylko 2 płyty to mozna samemu wywnioskowac ! BTW. Opłaca sie sciagac z usa e8400 tzn.. mi ktos przywiezie tylko jakie jest prawdopodobienstwo ze mi sie trafi padaka i nawet na zasilaniu 1.4 3.8 nie zrobi !!.... bo tego bym nie chciał T2RS nie znajdziesz do 400zl jesli juz to T2R, roznica prawie zadna, jedynie w ilosci kondensatorow polimerowych, T2 ma je "tylko" w sekcji zasilania, w normalnym uzytkowaniu niczemu to nie przeszkadza a wydajnosc i bios identyczne. Procesor ze stanow? Wiem cena kuszaca, a gwarancja, z tym moze byc problem. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Do tego trzeba dodać że T2RS ma jeszcze RAID-a EDIT: T2RS poniżej 400zł :), lecz do tego trzeba doliczyć koszty przesyłki. http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11602 Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez Doom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Doom napisał(a): Do tego trzeba dodać że T2RS ma jeszcze RAID-a EDIT: T2RS poniżej 400zł :), lecz do tego trzeba doliczyć koszty przesyłki. http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11602 Bzdura, obie maja RAID. ups bzdura z mojej strony t2 nie ma raida. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) TAk procek ze stanow a z gwarancja nie było by problemow bo jak co to moge wysłac bo mam rodzien tam na stałe ... Tylko boje sie ze mi sie trafi padaka ... Marecki jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj T2 nie ma raida ... Nawet ja to wiem.. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez H20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 marecki48 napisał(a): Bzdura, obie maja RAID.Z tego co ja wiem to T2 nie ma Raida, T2RS ma Raida i o tym informuje litera R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Wiedzialem ze mi sie cos widzialo. W Polsce w pierwszym momencie dostepne byly dwa rodzaje plyt byly to T2R, ta miala raida ale nie miala w calosci polimarow, T2RS ta jest i z raidem i w calosci polimery. W tej chwili dostepne sa dwa typy plyt T2 bez raida i T2RS, tak u Dfi jak i dostawcow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...