Jozek_Palka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu nęka mnie problem z nagrywarką Pioneer DVR-215, mianowicie: podczas nagrywania i odczytu (używam programu Nero 8.3.2.1), w przypadkowych momentach napęd po prostu...zatrzymuje się. I nie chce dalej ruszyć. Wtedy tylko reset kompa i nagrywana płytka do wyrzucenia. Nie pomogła zmiana biosa nagrywarki na 1.18. Proszę o pomoc, wyrzuciłem już 5-6 płytek DVD przez te niespodziewane zatrzymania nagrywarki. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez Jozek_Palka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Naped pada. Przerabialem to jakies 2 miesiace temu. U mnie bylo dokladnie to samo , zglosilem do serwisu ,a ten wciskal , ze naped sprawny. Z pismem udalem sie ponownie , zazadalem wyslania do dystrybutora i serwisu glownego , dostalem nowa i sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozek_Palka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Czy mogę bez problemu zanieść do serwisu nagrywarkę ze zmienionym biosem (w wersji 1.18 - ze strony cdrinfo.pl)? Nie będą nic gadać, że jest po gwarancji, gdyż zmieniłem bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Tutaj jest problem - czy zmiana firmware nie oznacza konca gwarancji? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Tutaj jest problem - czy zmiana firmware nie oznacza konca gwarancji? :unsure: Nie zawsze tak jest koledze padł LG h10N zmienił firmware po tym jak napęd już mu padł. Wysłał napęd do LG Polska i dostał nową z tym że już H12N :wink: . Ale to LG wiadomo super full serwis. Ja bym dla pewności wrócił na orginalny firmaware jaki widnieje na nalepce nagrywarki. Bo cos widzę że Cię sklep próbuje w wała zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozek_Palka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) W razie czego wgram ten co był firmware (wersja 1.06). [EDIT] Jednak nie można wrócić do starszej wersji firmware (a może jednak jest jakiś sposób?), kompa kupowałem w ESC.pl więc powinno nie być problemów. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Jozek_Palka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Da się http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...077 sciągnij orginalny firmware ze stronki Pioneera taki jaki masz napisany na etykiecie napędu i spatciach! oryginalny firmware tym programem DVRFlash (ma support 215-tki). tu jest program DVRFlash Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...