Skocz do zawartości
Jozek_Palka

Zatrzymywanie Się Pioneer Dvr-215

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu nęka mnie problem z nagrywarką Pioneer DVR-215, mianowicie: podczas nagrywania i odczytu (używam programu Nero 8.3.2.1), w przypadkowych momentach napęd po prostu...zatrzymuje się. I nie chce dalej ruszyć. Wtedy tylko reset kompa i nagrywana płytka do wyrzucenia.

Nie pomogła zmiana biosa nagrywarki na 1.18.

Proszę o pomoc, wyrzuciłem już 5-6 płytek DVD przez te niespodziewane zatrzymania nagrywarki.

Edytowane przez Jozek_Palka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naped pada. Przerabialem to jakies 2 miesiace temu. U mnie bylo dokladnie to samo , zglosilem do serwisu ,a ten wciskal , ze naped sprawny. Z pismem udalem sie ponownie , zazadalem wyslania do dystrybutora i serwisu glownego , dostalem nowa i sprawna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jest problem - czy zmiana firmware nie oznacza konca gwarancji? :unsure:

Nie zawsze tak jest koledze padł LG h10N zmienił firmware po tym jak napęd już mu padł. Wysłał napęd do LG Polska i dostał nową z tym że już H12N :wink: . Ale to LG wiadomo super full serwis. Ja bym dla pewności wrócił na orginalny firmaware jaki widnieje na nalepce nagrywarki. Bo cos widzę że Cię sklep próbuje w wała zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W razie czego wgram ten co był firmware (wersja 1.06).

[EDIT]

Jednak nie można wrócić do starszej wersji firmware (a może jednak jest jakiś sposób?), kompa kupowałem w ESC.pl więc powinno nie być problemów.

Edytowane przez Jozek_Palka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...077 sciągnij orginalny firmware ze stronki Pioneera taki jaki masz napisany na etykiecie napędu i  spatciach! oryginalny firmware tym programem DVRFlash (ma support 215-tki).

tu jest program DVRFlash

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi