Kozek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam.. Postanowiłem złożyć nowy komputer dla siebie, jednak nie do końca wiem z jakich części.. :unsure: Na razie wybrałem kilka podzespołów i zwracam się z prośbą do Was o skompletowanie i opinii na temat części.. Płyta główna: Asus P5K PRO Procesor: Intel Core2duo E8200 Grafika: 8800GT 512MB (nie wiem jednak którą wybrać, ponieważ na allegro widziałem Zotac, Galaxy, Palit, Gigabyte, ogółem dużo.. Zależy mi tutaj głównie na wydajności i możliwości kręcenia, bo na hasał nie zwracam uwagi.. ;d) Pamięć: nie wiem której firmy jest dobra.. Chodzi mi tutaj o 2gb.. Zasilacz: proszę o podanie takiego, który to wszystko pociągnie.. Dysk: też nie wiem jaki, ale coś w granicach 250-320gb.. I pytanie: Czy na procesor założyć inny cooler (jeśli tak, to jaki?), czy wystarczy ten standardowy?? Tak jak napisałem powyżej proszę Was o uzupełnienie kompletu i uwagi na temat zestawu.. Serdecznie pozdrawiam.. @edit Jeszcze jedno pytanko.. Czy karta 8800gts jest lepsza od 8800gt?? Szukałem na necie kilka dni odpowiedzi na to pytanie i niby pisało, że 8800gt lepsza, a tu na pewnym forum dostałem odpowiedź "To nie prawda. GTS jest wydajniejszy od GT, lecz owy GT ma tę przewagę, że jest po prostu tańszy".. Szukałbym dalej, ale przez kilka dni jestem u kuzyna, a mają tu strasznie kiepski internet.. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez Kozek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 8800GTS 512Mb JEST LEPSZA OD 88gt Zasilacz Corsair 450W OCZ Platinum rev2 takie pamiątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Plyta i procesor jest dobrze, z tym GTS-em to bzdura wierutna jesli chodzi o te starsze 384 i 640MB, GT jest lepsze, pamieci Patriot LLK 800MHZ CL4 (takie mam to polecam) ewentualnie A-DATA Extreme Edition tez 800MHz lub jakies Muskhin, generalnie szukaj pamieci 800MHz lub lepiej (zaleznie od funduszy) CL5 lepiej 4, czasem zdarzaja sie kwiatki np takie Kingston 667MHz ktore szly i 1000MHz ale teraz ciezko dostac ta serie. Zasilacz Corsair 520W chyba HX lu wejdz na strone zenfist.pl, 4max.pl, nie musisz przesadzac z moca wystarczy spokojnie takie dobre markowe 450W. Wystrzegaj sie zasilaczy z nazwa FEEL (seria MC byla lepsza , I-BOX, GEMBRID, MUSTANG, CODEGEN i innych ktorych w tej chwili nie pamietam, jak juz sie zdecydujasz na jakis, podaj nazwe tutaj a ktos Ci odpowie czy to co wybrales jest dobre. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkwitch Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 z tym GTS-em to bzdura wierutna jesli chodzi o te starsze 384 i 640MB, GT jest lepsze Zgadza sie, ale nikt tu nie mowi o starszych GTSach ale "nowych" 512 na rdzeniu G92, ktora sa wydajnoscia zblizone do 8800GTX i mozna je dostac juz za 725PLN na agito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...