Skocz do zawartości
Kozek

Zestaww..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Postanowiłem złożyć nowy komputer dla siebie, jednak nie do końca wiem z jakich części.. :unsure: Na razie wybrałem kilka podzespołów i zwracam się z prośbą do Was o skompletowanie i opinii na temat części..

Płyta główna: Asus P5K PRO

Procesor: Intel Core2duo E8200

Grafika: 8800GT 512MB (nie wiem jednak którą wybrać, ponieważ na allegro widziałem Zotac, Galaxy, Palit, Gigabyte, ogółem dużo.. Zależy mi tutaj głównie na wydajności i możliwości kręcenia, bo na hasał nie zwracam uwagi.. ;d)

Pamięć: nie wiem której firmy jest dobra.. Chodzi mi tutaj o 2gb..

Zasilacz: proszę o podanie takiego, który to wszystko pociągnie..

Dysk: też nie wiem jaki, ale coś w granicach 250-320gb..

I pytanie: Czy na procesor założyć inny cooler (jeśli tak, to jaki?), czy wystarczy ten standardowy??

Tak jak napisałem powyżej proszę Was o uzupełnienie kompletu i uwagi na temat zestawu.. Serdecznie pozdrawiam..

@edit

Jeszcze jedno pytanko.. Czy karta 8800gts jest lepsza od 8800gt?? Szukałem na necie kilka dni odpowiedzi na to pytanie i niby pisało, że 8800gt lepsza, a tu na pewnym forum dostałem odpowiedź "To nie prawda. GTS jest wydajniejszy od GT, lecz owy GT ma tę przewagę, że jest po prostu tańszy".. Szukałbym dalej, ale przez kilka dni jestem u kuzyna, a mają tu strasznie kiepski internet..

Edytowane przez Kozek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta i procesor jest dobrze, z tym GTS-em to bzdura wierutna jesli chodzi o te starsze 384 i 640MB, GT jest lepsze, pamieci Patriot LLK 800MHZ CL4 (takie mam to polecam) ewentualnie A-DATA Extreme Edition tez 800MHz lub jakies Muskhin, generalnie szukaj pamieci 800MHz lub lepiej (zaleznie od funduszy) CL5 lepiej 4, czasem zdarzaja sie kwiatki np takie Kingston 667MHz ktore szly i 1000MHz ale teraz ciezko dostac ta serie. Zasilacz Corsair 520W chyba HX lu wejdz na strone zenfist.pl, 4max.pl, nie musisz przesadzac z moca wystarczy spokojnie takie dobre markowe 450W. Wystrzegaj sie zasilaczy z nazwa FEEL (seria MC byla lepsza , I-BOX, GEMBRID, MUSTANG, CODEGEN i innych ktorych w tej chwili nie pamietam, jak juz sie zdecydujasz na jakis, podaj nazwe tutaj a ktos Ci odpowie czy to co wybrales jest dobre.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi