Njord Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Cześć. Jestem w czasie, kiedy trzeba wymienić swojego dobrze służącego 4 letniego staruszka ( monitor 15" ) na nowego braciszka :) Ale jest problem. Byłem zdecydowany, na monitorek NEC FE791SB, ale przeczytałem kilka zawiedzonych opinii na stronkach no i alternatywą stał się starszy model FE750+. Dlaczego starszy model jest droższy od nowego? Który jest warty wydanych pieniędzy? Njord Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 drozszy, poniewaz nalezy do lini monitorow profesjonalnych, a 791 nie. sam go posiadam i bardzo polecam. ma wiecej opcji regulacji obrazu od 791, obraz jest bardzo stabilny i ogolnie jest wart swojej ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 ..i takze FE750+ mial kineskop z mniejsza plamka( o ile o takiej mozna mowic w przypadku maski sczelinowej) FE750+ ma 0,24 mm, a FE791SB ma 0,25 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Stanowczo polecam FE750+ monitor starszy ale jeszcze z czasow kiedy NEC robil dobry sprzet (ten monitorek pozwala na ustawienie wyszego odswierzania obrazu we wszystkich dostepnych dla niego rozdzielczosciach w porownaniu z FE791SB) teraz to sie tak porobilo ze profi sprzet od NECa sprzedaje sie pod szyldem Mitsubishi a modele o nizszych parametrach ida jako NEC. A za ile ten 750+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 twoja teoria Twiggy nie do konca jest prawdą :wink: gdyz FE791SB ma dokladnie takie same pasmo przenoszenia tj 210 MHz jak FE750+ http://www.pckurier.pl/archiwum/artykuly/s..._10_48/tab1.asp http://www.nec.pl/scr/ProductPresentationF...=415&PID=594422 nawet plamke ma taka sama, chociaz myslalem ze wieksza, kwestia chyba elektroniki zastosowanej, ktora w FE750+ moze byc po prostu lepsza, obraz przy wyzszych rozdzielczosciach moze byc mniej rozmazany. Poza tym odkad pamietam monitoray sygnowany znaczkiem Mitshubishi byly tylko i wylacznie do zastosawan profesjonalnych, wysrubowane parametry ,multum ustawien i ponizej 19" nie bylo. , natomiast sygnowane znaczkien Nec byly od 15 " do 22" w znacznie wiekszym wyborze jakosciowym od cienkich monitorow vaule do 22" tez profesjonalnych . pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 twoja teoria Twiggy nie do konca jest prawdą :wink: gdyz FE791SB ma dokladnie takie same pasmo przenoszenia tj 210 MHz jak FE750+ http://www.pckurier.pl/archiwum/artykuly/s..._10_48/tab1.asp http://www.nec.pl/scr/ProductPresentationF...=415&PID=594422 nawet plamke ma taka sama, chociaz myslalem ze wieksza, kwestia chyba elektroniki zastosowanej, ktora w FE750+ moze byc po prostu lepsza, obraz przy wyzszych rozdzielczosciach moze byc mniej rozmazany. Poza tym odkad pamietam monitoray sygnowany znaczkiem Mitshubishi byly tylko i wylacznie do zastosawan profesjonalnych, wysrubowane parametry ,multum ustawien i ponizej 19" nie bylo. , natomiast sygnowane znaczkien Nec byly od 15 " do 22" w znacznie wiekszym wyborze jakosciowym od cienkich monitorow vaule do 22" tez profesjonalnych . pozdrawiam Tyz prawda troszke uproscilem - ale te obecne NEC-i nie przypadly mi do gustu - ostatni porzadny monitor 17'' to wlasnie FE750+ i jak jeszcze mozna go gdzies kupic to bym bral (jakbym byl przy kasie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Ja osobiście bardzo polecam to co mam w opisie.Zajebisty sprzęt.Też miałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> NEC'a ale jednak monitory Mitsubishi cieszą się lepszą opinią u profesjonalistów.Poza tym to prawie to samo co FE750+ tylko kineskop lepszy.Polecam!!!!!!Obraz super jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...