D.rek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam Posiadam grafikę HD3870. Chcę ją wyciszyć. Zastanawiam się nad dwoma zestawami: ARCTIC COOLING ACCELERO S1 Rev2 + turbo module lub Thermalright HR-03 GT + XTHERMAL BTF 120 Pro LED (ewentualnie). Za pierwszą parą przemawia cena (z deka) i prawie taka sama wydajność jak drugiego zestawu. Jednak, Arctic będzie zajmował mi łącznie z grafą 3 sloty (mobo to Abit IP-35E – więc np. problem w dostaniu się do reseta głównej). Bardziej mi pasuje Thermalright zamontowany radiatorem do góry (bo może wystarczy nawiew chłodzenia procesora - COOLERMASTER GEMINII). Moje pytanie – czy w drugim wypadku (Thermalright wywinięty ku górze) radiatory na ram, a bardziej na sekcje zasilania wystarczą od uniknięcia nieprzyjemnych wyników - zawieszenia itp. (grafika jest kręcona). Dwa (tak przy okazji) myślę nad wymianą obudowy z Anteca Plus View II na Anteca P182. Trochę mało miejsca, ale czy zyskam na ciszy – oprócz zespołów co już wymieniłem, zasilacz to TAGAN U 33 480W, twardy w obudowie Scythe. Liczę się ze zmianą wiatraków na XTHERMAL BTF 120 Pro LED, po ponoć te w P182 jednak nie zbardzo ciche są.. Spotkał się ktoś z tą budą ..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkwitch Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dwa (tak przy okazji) myślę nad wymianą obudowy z Anteca Plus View II na Anteca P182. Trochę mało miejsca, ale czy zyskam na ciszy – oprócz zespołów co już wymieniłem, zasilacz to TAGAN U 33 480W, twardy w obudowie Scythe. Liczę się ze zmianą wiatraków na XTHERMAL BTF 120 Pro LED, po ponoć te w P182 jednak nie zbardzo ciche są.. Spotkał się ktoś z tą budą ..? Polecam recenzje P182 @ SPCR, a takze recenzje P180 z tej samej strony (sa ze 3, przy czym jedna ultra dokladna - The Whole Nine Yards). W skrocie: obudowa genialna, zaprojektowana z mysla o najlepszym wyciszeniu tego, co w srodku, wiec na ciszy zyskasz na pewno. Co do wiatraków w niej, to zgadza sie, do wymiany. Jesli ci nie zal az tyle kasy na obudowe to bierz a nie pozalujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Dziękować za głos.. Jeżeli chodzi o pieniądze.. Dużo, ale liczę na zaprzyjaźniony sklep :rolleyes: dwa - na to, że wkońcu będę zadowolony.. Przegrzebałem troche internet i niby jest cicha.. Ale będzie na prawdę cicha gdy jej walory zostaną potwierdzone przez użytkownika, który ma tą budę i w miarę ciche bebechy.. To na tym forum jest jak zbudować cichy komputer.. Są wymienione inne obudowy, ale to P182 ma tą fajną budowę ścian i liczę, że marketing tu ma racje.. nie mam znajomych u których mógłbym ją wybadać.. Dlatego pisze na forum do Was.. :) A co powiecie o chłodzeniu na grafikę..? Ryzykować z Thermalright'em ..? P.S. Zasilacz to Tagan U22 480W... Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez D.rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKomi Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 witam Kolego ja posiadam bude Antka p180 wymienione wiatraki na fandery, grafa to 8800 gtx z termalrightem i fanderem 92mm potwierdzam cisze w tej konfiguracji. pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Jak masz kase to bierz HR'a ;) Ale jako posiadacz S1 mogę Ci go z czystym sumieniem polecić. Wykonanie może nie najlepsze ale działanie jak najbardziej. Ja do swojego przyczepiłem zwykłego Arctica Pro TC puszczonego na 5V - cisza i temperatury trzyma wzorowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...