Skocz do zawartości
D.rek

By Było Ciszej :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam grafikę HD3870. Chcę ją wyciszyć. Zastanawiam się nad dwoma zestawami: ARCTIC COOLING ACCELERO S1 Rev2 + turbo module lub Thermalright HR-03 GT + XTHERMAL BTF 120 Pro LED (ewentualnie). Za pierwszą parą przemawia cena (z deka) i prawie taka sama wydajność jak drugiego zestawu. Jednak, Arctic będzie zajmował mi łącznie z grafą 3 sloty (mobo to Abit IP-35E – więc np. problem w dostaniu się do reseta głównej). Bardziej mi pasuje Thermalright zamontowany radiatorem do góry (bo może wystarczy nawiew chłodzenia procesora - COOLERMASTER GEMINII). Moje pytanie – czy w drugim wypadku (Thermalright wywinięty ku górze) radiatory na ram, a bardziej na sekcje zasilania wystarczą od uniknięcia nieprzyjemnych wyników - zawieszenia itp. (grafika jest kręcona).

Dwa (tak przy okazji) myślę nad wymianą obudowy z Anteca Plus View II na Anteca P182. Trochę mało miejsca, ale czy zyskam na ciszy – oprócz zespołów co już wymieniłem, zasilacz to TAGAN U 33 480W, twardy w obudowie Scythe. Liczę się ze zmianą wiatraków na XTHERMAL BTF 120 Pro LED, po ponoć te w P182 jednak nie zbardzo ciche są.. Spotkał się ktoś z tą budą ..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa (tak przy okazji) myślę nad wymianą obudowy z Anteca Plus View II na Anteca P182. Trochę mało miejsca, ale czy zyskam na ciszy – oprócz zespołów co już wymieniłem, zasilacz to TAGAN U 33 480W, twardy w obudowie Scythe. Liczę się ze zmianą wiatraków na XTHERMAL BTF 120 Pro LED, po ponoć te w P182 jednak nie zbardzo ciche są.. Spotkał się ktoś z tą budą ..?

Polecam recenzje P182 @ SPCR, a takze recenzje P180 z tej samej strony (sa ze 3, przy czym jedna ultra dokladna - The Whole Nine Yards). W skrocie: obudowa genialna, zaprojektowana z mysla o najlepszym wyciszeniu tego, co w srodku, wiec na ciszy zyskasz na pewno. Co do wiatraków w niej, to zgadza sie, do wymiany. Jesli ci nie zal az tyle kasy na obudowe to bierz a nie pozalujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękować za głos.. Jeżeli chodzi o pieniądze.. Dużo, ale liczę na zaprzyjaźniony sklep :rolleyes: dwa - na to, że wkońcu będę zadowolony.. Przegrzebałem troche internet i niby jest cicha.. Ale będzie na prawdę cicha gdy jej walory zostaną potwierdzone przez użytkownika, który ma tą budę i w miarę ciche bebechy.. To na tym forum jest jak zbudować cichy komputer.. Są wymienione inne obudowy, ale to P182 ma tą fajną budowę ścian i liczę, że marketing tu ma racje.. nie mam znajomych u których mógłbym ją wybadać.. Dlatego pisze na forum do Was.. :)

A co powiecie o chłodzeniu na grafikę..? Ryzykować z Thermalright'em ..?

P.S. Zasilacz to Tagan U22 480W...

Edytowane przez D.rek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz kase to bierz HR'a ;) Ale jako posiadacz S1 mogę Ci go z czystym sumieniem polecić. Wykonanie może nie najlepsze ale działanie jak najbardziej. Ja do swojego przyczepiłem zwykłego Arctica Pro TC puszczonego na 5V - cisza i temperatury trzyma wzorowo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi