Adrian1975 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Mam problem z połączeniem laptopa z Livebox za pomocą Wi-Fi. Dotychczas komunikowałem się za pomocą dołączonego do zestawu Wi-Fi pod usb. Niestety, uszkodziło mi się fizycznie i zakupiłem PENTAGRAMA: HORNET WiFi USB 802.11 g Lite 6122-07. Niestety po instalacji urządzenia w żaden sposób nie mogę się połączyć z Liveboxem. Czy wogóle takie WiFi może współpracować z Liveboxem? Jak to skonfigurować? Zauważyłem, że Liveboxa widzi, ale jest cały czas disconnet. Jestem w sprawach sieci laikiem, w związku z tym proszę pilnie o pomoc. Z góry dzięi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Instalujesz oprogramowanie od karty sieciowej, dodajesz połączenie na wykrytym Liveboxie, wpisujesz klucz WEP i powinno śmigać. Ze strony routera wyłączasz opcje filtrowania adresów MAC (chyba, że chcesz mieć tylko konkretne komputery podłączone - wpisujesz te adresy MAC, które mają mieć dostęp do sieci, inne się nie połączą). I to chyba wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1975 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Instalujesz oprogramowanie od karty sieciowej, dodajesz połączenie na wykrytym Liveboxie, wpisujesz klucz WEP i powinno śmigać. Ze strony routera wyłączasz opcje filtrowania adresów MAC (chyba, że chcesz mieć tylko konkretne komputery podłączone - wpisujesz te adresy MAC, które mają mieć dostęp do sieci, inne się nie połączą). I to chyba wszystko. Wpisuje ten 26 znakowy WEP w jeden z 4 dostępnych KEY, ale nadal nie mogę połączyć się z Liveboxem. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Adrian1975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A filtrowanie adresów MAC w routerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1975 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A filtrowanie adresów MAC w routerze?Nie mam pojęcia gdzie sie ustawia to filtrowanie. Znalazłem jakąś zakładkę z MAC ale nic nie mogłem tam pozmieniać. Poza tym nie wiem na czym miałyby te zmiany polegać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1975 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Wreszcie się udało. Wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...