kornis Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Mam zamiar kupic laptopa w cenie do 2 tys PLN. Nie zalezy mi na grach, jednak dobrze by bylo, aby grafika nie byla totalnym szajsem-mierze w Go7300, Go6600, Go7600, X700. Glownie office, internet, filmy, ale czasami jakiegos CAD`a trzeba bedzie zalaczyc. Jesli chodzi o RAM to mierze w 1GB (te nowe windowsy sa strasznie pamieciozerne:/), ale im wiecej tym lepiej:]. Chcialbym rowniez miec nagrywarke DVD i WIFI, hdd przydaloby sie 5400/7200rpm, bluetooth mile widziany. Prosze o konkretne odpowiedzi, a nie zebym poszukal sobie w sklepach. Na laptopach prawie w ogole sie nie znam, a tam sa inne procesory, dyski hdd i cala architektura. Zdaje sie wylacznie na wasze opinie. Cene podalem do 2 tys, jednak oczywistym jest, ze jesli za np. 2100 jest model wart polecenia, to nie bede tych stu zlotych skapil. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Bartek Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez kornis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Myślę że ten lapek spełni wszystkie twoje wymagania: + Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez freddy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 // NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW // NASTĘPNYM RAZEM BĘDĄ PROCENTY! // ULLISSES Jeśli grafa ma być lepsza od GF 7600, to Radeon X1350 odpada. Lepiej http://www.allegro.pl/item347631820_vbi_co...t_bt_wi_fi.html - ewentualnie inną konfigurację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 _OskaR , ale ja nie cytowałem tych obrazków tylko to był poprostu mój post z małymi obrazkami. Rozumiem jakby ktoś odpisał na mój post i zacytował również obrazki to by było źle. Ale ok, żeby nierobić kryptoreklamy usunąłem linki z tych obrazków które prowadziły do konkretnego sklepu, natomiast co do samego notebooka to o taki mi chodziło: HP 6820s za 1925zł + 2gb kingstone 122zł, razem 3 giga będzie. Sam szukałem tego typu notebooka za ok 2tyś z matowym ekranem (dla siostry) i uważam że ten HPek wypada bardzo dobrze cenowo jak na swoje parametry. 17 cali, dysk 160gb, duża klawiatura, akurat na grafe tak nie patrzyłem ale i tak jest ta ati lepsza od zintegrowanych. Z minusów to że nie ma kamerki i glosniczek mono, ale to żaden problem przecież i tak lepiej zewnętrzne glosniki podłączyć lub jakieś pełne słuchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornis Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 co myslicie o tym? http://www.allegro.pl/item347635784_vbi_co...0gt_dvd_rw.html 350 zeta ponad 2tys, ale parametry interesujace. w tej cenie, NIE WIECEJ, mozna znalesc co sensowniejszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak ci nie przeszkadza że to bezfirmowy składak o niezbyt urodziwym wyglądzie to warto się zastanowić bo za takie pieniądze ciężko będzie coś wydajniejszego znaleźć. Warto by dołożyć te 84zł do wlan-u i BT które są obecnie standardem niemal a podstawowa wersja tego compala ich nie ma Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja ostatnio dwóm koleżankom pomogłem w zakupie HP 6720s i muszę przyznać, że dość fajna to zabawka. Jedynie trzeba zrobić własną instalkę systemu, bo domyślnie brak sterowników do kontrolera i instalator nie widzi dysku. Z drugiej strony tej która kupiła miesiąc temu, przestał działać touchpad. Zamknęła laptopa i poszła spać, a gdy rano wstała, to touchpad nie działał. Licząc na winę systemu zrobiłem nową instalację, ale nic to nie dało - już w instalatorze widać było, że touchpad nie działa. Myślę jednak, że to jeden wypadek na milion i nadal polecam tego laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornis Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 a jak sie ma czestotliwos taktowania procesora do ramu? np t7250 pracuje na 800MHz, a DDR2 na 667MHz-sensowne wiec jest kupowanie t7250 i ddr2 667MHz? compal ifl90 nie obsługuje 800 więc oi tak pojdzie na 667MHzznaczy sie w jakim sensie nie obsluguje? sa dostapne modele z procesorem t7250, ktory to lata na czestotliwosci 800mhz, z DDR2 667mhz http://www.allegro.pl/item347635784_vbi_co...0gt_dvd_rw.html chodzi mi o to, czy jak ram bedzie na 667 to czy bede wykorzystywal te 800mhz w procku. bo jak nie to wole kupic tanszy model z t5450, ktory lata na 667mhz, czyli tak smao jak ram http://www.allegro.pl/item347631820_vbi_co...t_bt_wi_fi.html moze zadaje glupie pytania, ale ostatnio przestalem sie w tym wszystkim orientowac, wiec prosz o wytlumaczenie jak zielonemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 dzisiaj wreszcie odebrałem tego HPka 6820s z notebooki.pl, sprzęt naprawde godny polecenia, obudowa bardzo solidna, zresztą czytałem że taka sama jest w droższych modelach HP. odrazu zainstalowałem +2gb, razem jest 3 giga. Ja płaciłem 1925 zł, ale teraz widze że zjechali z ceną już do 1888 plnów!!! nieźle, to jest ponad 200zł taniej niż inne najtańsze oferty w sieci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...