Charnaś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Mam problem z komputerem z podpisu .. gdy gram w Dirta (Pro Street również) po pewnym czasie (losowo) gra sie zawiesza i musze resetować kompa .. ale np. w Crysisie po zawieszeniu (co zdarza się dużo rzadziej niz w Dircie) wystarczy że wejde do menedżera zadań i wyłącze proces Crysisa i komputer sie odwiesza. W innych grach (UT3, Guitar Hero, Assasins Creed, BioShock, Gears of War) zawiasy nie występują i gram normalnie .. nie wiecie co może być przyczyną tych zawieszek ? stery do grafy 174.74, do mobo i dźwiękowej najnowsze jakie znalazłem. Win XP SP2. Sprzęt nie kręcony, temperatury w porządku. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 u mnie Dirt tez sie zaczal zawieszac (nie wiem z jakiego powodu, wczesniej dzialal ok), przeinstalowalem i juz jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Przeistalowałem Dirta, zainstalowałem patcha 1.2, i właśnie złapałem zwisa. Z ciekawości zrobiłem w dxdiag test modułu DirectDraw i Direct3D i w czasie testu komp łapie zawiasa na kilka sekund i po chwili sie odwiesza i wszystko wraca do normy .. jest tak podczas każdego testu. Co może być tego przyczyną ? EDIT: zrobiłem test drugi raz i wszytko jest ok .. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Jak kręciłeś grafikę to odkręć trochu i zobacz co będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Napisałem w pierwszym poście że sprzęt nie kręcony .. nie moge sie doszukać przyczyny tych zwisów bo większość gier chodzi normalnie a niektóre nie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Napisałem w pierwszym poście że sprzęt nie kręcony .. nie moge sie doszukać przyczyny tych zwisów bo większość gier chodzi normalnie a niektóre nie .. Skoro wiekszosc gier chodzi normalnie to logika podpowiada mi ze to jest problem tej konkretnej gry (zdarza sie z grami z kiosku), sprawdziles zapis bledu?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie ma zapisu błedu. Gra sie zawiesza i wyłączam ją alt+ctrl+del. Obraz sie zatrzymuje i dźwięk zaczyna się zapętlać. Na wcześniejszych sterownikach z płyty od karty graficznej każda gra sie zawieszała a teraz na nowych problem występuje w kilku tytułach .. Ale wydaje mi sie że wogóle nie powinny sie zawieszać bo inni użytkownicy tych kart chyba nie mają takich problemów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...