Skocz do zawartości
Charnaś

Problem Z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z komputerem z podpisu .. gdy gram w Dirta (Pro Street również) po pewnym czasie (losowo) gra sie zawiesza i musze resetować kompa .. ale np. w Crysisie po zawieszeniu (co zdarza się dużo rzadziej niz w Dircie) wystarczy że wejde do menedżera zadań i wyłącze proces Crysisa i komputer sie odwiesza. W innych grach (UT3, Guitar Hero, Assasins Creed, BioShock, Gears of War) zawiasy nie występują i gram normalnie .. nie wiecie co może być przyczyną tych zawieszek ? stery do grafy 174.74, do mobo i dźwiękowej najnowsze jakie znalazłem. Win XP SP2. Sprzęt nie kręcony, temperatury w porządku.

Edytowane przez Charnaś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeistalowałem Dirta, zainstalowałem patcha 1.2, i właśnie złapałem zwisa. Z ciekawości zrobiłem w dxdiag test modułu DirectDraw i Direct3D i w czasie testu komp łapie zawiasa na kilka sekund i po chwili sie odwiesza i wszystko wraca do normy .. jest tak podczas każdego testu. Co może być tego przyczyną ?

EDIT: zrobiłem test drugi raz i wszytko jest ok ..

Edytowane przez Charnaś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem w pierwszym poście że sprzęt nie kręcony .. nie moge sie doszukać przyczyny tych zwisów bo większość gier chodzi normalnie a niektóre nie ..

Skoro wiekszosc gier chodzi normalnie to logika podpowiada mi ze to jest problem tej konkretnej gry (zdarza sie z grami z kiosku), sprawdziles zapis bledu?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma zapisu błedu. Gra sie zawiesza i wyłączam ją alt+ctrl+del. Obraz sie zatrzymuje i dźwięk zaczyna się zapętlać. Na wcześniejszych sterownikach z płyty od karty graficznej każda gra sie zawieszała a teraz na nowych problem występuje w kilku tytułach .. Ale wydaje mi sie że wogóle nie powinny sie zawieszać bo inni użytkownicy tych kart chyba nie mają takich problemów :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi