Gość rrymek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Mam problem na czas reklamacji płyty głównej na chipsecie p965 dostałem zastępczą na chipie p35. Na zastępczej nagromadzilem sporo danych i ma ona kontroler raid ich9r a teraz musze przejść na starszy ich8r. Czy utracę dane mam macierz raid 5 złożoną z 4 dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Trudno powiedzieć. Przenoszenie macierzy "sprzętowej" między kontrolerami to generalnie kiepski pomysł, ale ma szanse się udać. Szanse zdecydowanie większe jeśli nowy i stary kontroler są identyczne. W Twoim wypadku nie są, więc osobiście odradzam. Najlepiej byłoby pożyczyć gdzieś parę dysków, skopiować na nie dane z macierzy, a na nowej płycię od nowa zbudować macierz i ponownie skopiować na nią dane. W ten sposób na pewno nic nie stracisz. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Znajomy przenosil w ten sposob raid-0, dziala bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...