Skocz do zawartości
WombaT

Haslo Administratora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest mozliwosc odczytania hasła administratora w win Xp pro? bawilem sie na lapie wiśta i xpkiem, przy wywalaniu wiśty troche sie pospieszylem i wiśtowy boot manager zchrzanil wszystko i XP juz nie odpala sie. Teoretycznie wiem jak to naprawic, komenda fixmbr w kosoli odzyskiwania systemu czy jak to sie zwie, odpalanej z plytki instalacyjnej xp. wszystko pieknie tyle ze owa konsola pyta sie mnie o haslo administratora... z tego co pamietam to w ogole nie ustawialem hasla adminowi, ale na puste mowi ze jest bledne, nie dzialaja rowniez wszystkie pamietane hasla, no i deczko klops. Mam obraz tego XP'ka zrobiony ghostem, tyle ze jest on sprzed 2 miesiecy, ale haslo admina jest ciagle to samo, nic nie zmieniane w tej kwestii od instalacji. I tu pytanie, da sie je jakos odczytac, wyciagnac, znalezc?

Albo inaczej, jest jakies inne narzedzie w dzialaniu tozsame z fixmbr a nie wymagajace logowania sie jako admin na padnietym xp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gdzieś kiedyś znalazłem taki obraz [3,23 MB] płyty dzięki któremu można podobno obejść/zresetować hasło w XP. Nie testowałem tego, więc nic więcej nie powiem. Ale jakaś instrukcja jest w obrazie.

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi