WombaT Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam, Jest mozliwosc odczytania hasła administratora w win Xp pro? bawilem sie na lapie wiśta i xpkiem, przy wywalaniu wiśty troche sie pospieszylem i wiśtowy boot manager zchrzanil wszystko i XP juz nie odpala sie. Teoretycznie wiem jak to naprawic, komenda fixmbr w kosoli odzyskiwania systemu czy jak to sie zwie, odpalanej z plytki instalacyjnej xp. wszystko pieknie tyle ze owa konsola pyta sie mnie o haslo administratora... z tego co pamietam to w ogole nie ustawialem hasla adminowi, ale na puste mowi ze jest bledne, nie dzialaja rowniez wszystkie pamietane hasla, no i deczko klops. Mam obraz tego XP'ka zrobiony ghostem, tyle ze jest on sprzed 2 miesiecy, ale haslo admina jest ciagle to samo, nic nie zmieniane w tej kwestii od instalacji. I tu pytanie, da sie je jakos odczytac, wyciagnac, znalezc? Albo inaczej, jest jakies inne narzedzie w dzialaniu tozsame z fixmbr a nie wymagajace logowania sie jako admin na padnietym xp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Do odgadywania haseł służy ophcrack aczkolwiek nie działa na hasła zawierające polskie "ogonki". Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Albo inaczej, jest jakies inne narzedzie w dzialaniu tozsame z fixmbr a nie wymagajace logowania sie jako admin na padnietym xp?Jest. Wystarczy zabootowac z płyty visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stjepan666 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 W Xp standardowe hasło administratora to ADMINISTRATOR z tym hasłem wejdziesz na podstawowego użytkownika czyli Administratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 W Xp standardowe hasło administratora to ADMINISTRATOR z tym hasłem wejdziesz na podstawowego użytkownika czyli Administratora.w XP snadadowe haslo administratora to "" czyli haslo jest puste, nie wiem skad ci sie wzia ADMINISTRATOR ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 nawet nie "" bo nie ma czegos takiego jak standardowe hasło. Hasło jest albo go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja gdzieś kiedyś znalazłem taki obraz [3,23 MB] płyty dzięki któremu można podobno obejść/zresetować hasło w XP. Nie testowałem tego, więc nic więcej nie powiem. Ale jakaś instrukcja jest w obrazie. Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 O ile mi wiadomo, to w przypadku zresetowania hasła, dostęp do szyfrowanych danych (ustawienie plików jako prywatne) nie będzie już nigdy możliwy - są one stracone i żaden program ich nie odzyska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 A wpisz sobie w googlach efs recovery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...