Bull_Byk Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam problem odnosnie zobaczenia ukrytych plików i folderow. Zwykel zeby je widziec wchodzilo sie w narzędzia -> opcje folderów > widok i tam bylo pokaz ukryte pliki i foldery a teraz tego nie mam, wyglada to jakby mi sie menu zmienilo. I nie wiem teraz czy to wina wirusa z ktroym ostatnio walczylem czy to jakas latka windowsa cos zmieniala. To co widac pokazuje na zrzutach: Jesli to wirus to jest jakis program ktory jest to w stanie naprawic?? Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kruper11 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 heheh dziecinna sprawa.. nie zauważyłes tego pewnie... kliknij na ten zółty folderek UKRYTE PLIKI IFOLDERY i go po prostu ROZWIŃ.... PZDR mam nadzieje ze pomogłem heheh :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Jak wyzej. Mozesz to zmienic tez przez http://www.sgjps.com/x-tweaker/1-0 po czym restart explorera. Samo włączenie widocznosci plików to tylko zmiana jednej wartosci w rejestrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 heheh dziecinna sprawa.. nie zauważyłes tego pewnie... kliknij na ten zółty folderek UKRYTE PLIKI IFOLDERY i go po prostu ROZWIŃ.... PZDR mam nadzieje ze pomogłem heheh :lol: hmmm wlasnie chyba nie jest tak rewelacyjnie bo to sie nie rozwija ;/ SGJ a w tym programie nawet nie wiem gdzie szukac tego ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jak wyzej. Mozesz to zmienic tez przez http://www.sgjps.com/x-tweaker/1-0 po czym restart explorera. Samo włączenie widocznosci plików to tylko zmiana jednej wartosci w rejestrze. zdradzisz mi jaka to wartosc w rejestrze bo normalnym sposobem nie da rady ich zobaczyc a potrzebne mi to ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Daj log z combofix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Coś mi śmierdzi robakiem, z którym ostatnio walczyłem. Tylko u kumpla było tak, że włączenie ukrytych nic nie dawało. Po ponownym wejściu do ustawień ukryte były wyłączone. Rozpoznawany jest po plikach: C:\Autorun.inf C:\ino6.com C:\WINDOWS\system32\amvo.exe C:\WINDOWS\system32\amvo0.dll Zainstaluj Total Commander, włącz ukryte i zobacz czy przypadkiem nie ma tych plików na dysku. Będą one też widoczne w logach ComboFix i HijackThis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) znaczy robaka usunalem calkowicie znalazlem instrukcje co i jak tyle ze pozostalosci odczuwam ;/ niestety combofix tym samym nic nie wykryje ;/ EDIT: Jednak postanowilem uzyć combofixa i nie wiem jakim cudem ale cos jeszcze chyba bylo bo teraz juz wszystko jest ok. A bylem przekonany ze wczesniej uzywalem Combofixa juz. Nic dziekuje za pomoc :) Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...