Skocz do zawartości
Granat

Instalacja/deinstalacja Sterowników-problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Małe naświetlenie sytuacji:

Jeśli chodzi o instalowanie nowych wersji sterowników to zawsze robiłem to w ten sam sposób: odinstalowanie, przeczyszczenie „DriveCleaner” i instalacja.

Wszystko było w porządku aż do instalacji sterowników 8.2.Wtedy to wyskoczył błąd „Zero Display Service Error”, o którym miałem już swego czasu okazje napisać przy okazji innego wątku. Po naciśnięciu OK instalacja została zakończona i wydawało się ,ze wszystko gra.

Problemy zaczęły się kiedy chciałem odinstalować w/w sterowniki. Po pierwsze, po próbie uruchomienia z listy „dodaj usuń programy” odnośnika do „ATI Software Uninstall Utility” wywalało błąd związany z plikiem atiii….dll w system32 i po chwili wracało do deinstalacji. Odinstalowałem co było można –sterownik, CCC…. I zacząłem instalować ponownie sterowniki 8.3.

Znowu walnęło błędem „ZDSE”, poszło dalej, tylko, że teraz nie było możliwości uruchomienia CCC. Absolutnie zadnej .Instalowałem wszystko 3-4 razy i brak dostępu do CCC i za każdym razem ten sam błąd.

Sformatowałem dysk i wszystkie problemy jak to zwykle w takich przypadkach „jak ręką odjął”

Tylko teraz pytanie.

Czy używając „Drive Cleanera” wywaliłem coś, co było potrzebne??

Z drugiej strony przed sformatowaniem wszystkiego włączyłem Windows Installer CleanUp i było tam sporo wpisów pokroju „ccc” , ale nie mogłem ich za żadną cholerę usunąć używając w/w aplikacji…

Teraz z dusza na ramieniu będę instalował jakiekolwiek aktualizacje sterowników mając w pamięci szopki jakie mogą z tego wyniknąc….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pemu -> Identyczna sytuacja była u mnie i nic nie pomogło, ale że akurat kupiłem nowy dysk, to system postawiłem na nim na nowo.

Wniosek z tego, że nie należy używać Driver Cleanera do nowych Catalystów, program w wersji darmowej nie jest już rozwijany, ostatnia wersja jest sprzed 2 lat i stąd pewnie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi