Granat Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Małe naświetlenie sytuacji: Jeśli chodzi o instalowanie nowych wersji sterowników to zawsze robiłem to w ten sam sposób: odinstalowanie, przeczyszczenie „DriveCleaner” i instalacja. Wszystko było w porządku aż do instalacji sterowników 8.2.Wtedy to wyskoczył błąd „Zero Display Service Error”, o którym miałem już swego czasu okazje napisać przy okazji innego wątku. Po naciśnięciu OK instalacja została zakończona i wydawało się ,ze wszystko gra. Problemy zaczęły się kiedy chciałem odinstalować w/w sterowniki. Po pierwsze, po próbie uruchomienia z listy „dodaj usuń programy” odnośnika do „ATI Software Uninstall Utility” wywalało błąd związany z plikiem atiii….dll w system32 i po chwili wracało do deinstalacji. Odinstalowałem co było można –sterownik, CCC…. I zacząłem instalować ponownie sterowniki 8.3. Znowu walnęło błędem „ZDSE”, poszło dalej, tylko, że teraz nie było możliwości uruchomienia CCC. Absolutnie zadnej .Instalowałem wszystko 3-4 razy i brak dostępu do CCC i za każdym razem ten sam błąd. Sformatowałem dysk i wszystkie problemy jak to zwykle w takich przypadkach „jak ręką odjął” Tylko teraz pytanie. Czy używając „Drive Cleanera” wywaliłem coś, co było potrzebne?? Z drugiej strony przed sformatowaniem wszystkiego włączyłem Windows Installer CleanUp i było tam sporo wpisów pokroju „ccc” , ale nie mogłem ich za żadną cholerę usunąć używając w/w aplikacji… Teraz z dusza na ramieniu będę instalował jakiekolwiek aktualizacje sterowników mając w pamięci szopki jakie mogą z tego wyniknąc…. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nigdy nie używałem "driver cleanera" i nie miałem problemów z instalacją nowych sterów (i usuwaniem starych) ... więc ... nie musisz nosić duszy na ramieniu ... po prostu nie używaj tego cleanera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 pemu -> Identyczna sytuacja była u mnie i nic nie pomogło, ale że akurat kupiłem nowy dysk, to system postawiłem na nim na nowo. Wniosek z tego, że nie należy używać Driver Cleanera do nowych Catalystów, program w wersji darmowej nie jest już rozwijany, ostatnia wersja jest sprzed 2 lat i stąd pewnie problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...