marcel0001 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) proszę o pomoc, nie wiem jaką mam płytę główną, ale muszę podłączyć do niej kabelki z obudowy tylko nie wiem który kabel gdzie, pomożecie? nie da się go nawet włączyć ! Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez marcel0001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Płyty zazwyczaj mają podłączenie przedniego panelu w prawym dolnym rogu (tak jak patrzysz na kompa od boku, chociażby na zdjęciu nr.3), powinny być opisane np. SPK, IDE LED, PWR SW itp. a po nazwach już nie trudno się skapnąć co jest co. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel0001 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Płyty zazwyczaj mają podłączenie przedniego panelu w prawym dolnym rogu (tak jak patrzysz na kompa od boku, chociażby na zdjęciu nr.3), powinny być opisane np. SPK, IDE LED, PWR SW itp. a po nazwach już nie trudno się skapnąć co jest co. Pozdro właśnie w tym tkwi problem że ta płyta nie jest opisana ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zrób lepsze zdjęcie pinów to może coś poradzimy. Na PCB płyty nie ma żadnych oznaczeń informujących co to za płyta?? IMO muszą gdzieś być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel0001 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zrób lepsze zdjęcie pinów to może coś poradzimy. Na PCB płyty nie ma żadnych oznaczeń informujących co to za płyta?? IMO muszą gdzieś być. co to znaczy PCB? zdjęcia już wysyłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To jest któras z płyt Fujitsu-Siemens dla Socket 370 (pentium 3 i celeron). Być moze D1183. Sporo tych płyt było a zdjecie masz nie całej płyty. W kazdym razie rozpiske jak podłączyc front-panel znajdziesz w tym dokumencie: D1183_ad.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Troszke sie wtrace w temat ale mam podobny problem (moze inny ale tez z podlaczeniem) a nowego tematu nie chce zakladac na 1 posta Kupilem po taniosci na allegro stara plyte glowna w formacie AT do ktorej mozna podlaczyc zlacze PS/2 na sledziu (ktore jest mi potrzebne) Problem w tym ze w poprzedniej plycie (patrz zdjecie) piny na plycie byly w dwoch rzedach po 4 piny a na "nowej" jest 5 pinow w 1 rzedzie i nie wiem jak to podlaczyc Schematow szukalem ale znajdowalem tylko schematy gniazdek (tych okraglych od myszki) PS. marcel0001 strasznie slabe te zdjecia robiles ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 :arrow: domban214 Zacznij od podania MODELU plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Nie podalem bo chyba w wiekszosci plyt w danych wtyczkach schemat jest taki sam (albo przynajmniej powinien) na starej pisze tylko AB-PR5 (kiedys mialem do niej manuala ale teraz nigdzie go sciagnac nie moge) na "nowej" nic nie pisze ale przy starcie pisze cos o via mvp3 czy cos takiego (i tez ciezko z manualem a jak juz jakis jest to od calkiem innej plyty) Edytowane 23 Maja 2009 przez domban214 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 > Nie podalem bo chyba w wiekszosci plyt w danych wtyczkach schemat jest taki sam Skoro tak to czemu sobie nie poszukales sam? Pewnie masz taki uklad: 1 Mouse data 2 Nie podłączony 3 GND 4 VCC 5 Mouse CLK Dla pewnosci sprawdz miernikiem czy na 4 pinie masz zasilanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...