mikas Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Znajomy kupił Router Linksys WRP400 CISCO i do tego drukarkę pod Lan. Poprosił mnie bym mu zrobił w pracy sieć z kilku komputerów. I pierwszy komputer podłączyłem bezprzewodowo wkładając do niego kartę Wifi linksysa i połączenie przebiegło bez problemu. Potem podłączyłem drukarkę po kablu i też działa ona poprawnie. Dopiero problem zaczął się przy podłączeniu laptopa, który już wielokrotnie łączył się z sieciami bezprzewodowymi. Gdy chcę się podłączyć do tej sieci to wyskakuje mi jakieś zabezpieczenie i prosi mnie o stworzenie sieci i podanie ośmiu cyfrowego klucza, który jest wydrukowany na pudełku lub urządzeniu, ale nigdzie takiego klucza nie widzę. Z innymi, które wykrywa laptop mogę bez problemu się połączyć po podaniu klucza, którym jest ta sieć zabezpieczona. Oczywiście na routerze nie ustawiałem żadnych szyfrowań sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Odkopię. Mam ten ruterek, zakupiony jako używany. Nie mogę jednak zalogować się do zakładki Voice (która odpowiada za konfigurację telefonu voip). Nie pomaga reset ani aktualizacja firmware (zakładka Voice pozostaje bez zmian). Da się coś z tym zrobić? Poprzedni właściciel hasła nie pamięta. Poza tym, żeby ściągnąć 5MB plik z firmware trzeba poświęcić jakieś 20 minut na rejestrację i wertowanie przez regulaminy... Wesołych świąt. @down: A czytanie ze zrozumieniem pooszło spać na święta. Nie działa domyślne hasło, pisałem już. Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xadereq Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Witaj, musisz się zalogować jako admin podając takie dane: Login: Admin [pamiętaj o dużej literze!!!] Hasło: admin Powiedz czy dałeś radę, wesołych i smacznego jajka. (a najlepiej przedtem odblokuj router :P) Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez Xadereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...