Skocz do zawartości
destroy

Podkręcenie Platformy, Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mój sprzęt to

DC E2160, GIGABYTE P31, RAM patriot 667 (zwykłe z radiatorami) , GF 7600GS , zasiłka Amacrox 450pnf

No to zaczynamy. Grzechem by było nie podkręcić tego proca więc trochę poprzestawiałem w biosie i mam tak.

333x9 = 3,0Ghz , nie dodawałem napięcia. Zostawiłem na normal. Czy mam go dovoltować ? Czy jeżeli sie nie posypie po paru godzinach grania/orthosa to zostawić ?

pamiątki dałem na 5:6 dodałem +0,1V i przeszły juz prawie 2h memtesta i bez żadnego errora. Ile jeszcze je trzymać ? Mam już630%. Czy to znaczy że będą działać poprawnie ? Aha w memteście dałem na sprawdzenie 1024Mb (chociaż mam 2Gb) ponieważ nie dało rady wszystkiego. Czy wszystko będzie OK ?

Aha Timingi zostawiłem na Auto i tak CPU-Z wykrywa

CAS latency - 5

RAS to CAS Delay - 6

RAS Precharge - 6

Cycle Time - 18

I tak czy mogę to zmienić aby wszędzie było 5-5-5 ?

Ile można dodać max napięcia do pamiątek ? W ogóle jakie jest standardowe napięcie ?

temperatury

Procek - w stresie (Box, odczyt z SpeedFan'a)

Fajnie by było jakby ktoś mógłby mi odpowiedzieć po kolei z cierpliwością na wszystkie pytania. Z góry ogromne dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Orthos nie wyrzuci ci byka po kilku h to procek jest dobry i tak zostaw ;]

Pamiątki nie wiem jaki to dokladnie model,w moich patriotach standardowo mam 2.2V z napieciem nie przeginaj.

Temperatury sprawdzaj Core Tempem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są najzwyklejsze Patrioty z radiatorkami 667Mhz.

Dodałem 0,1V to chyba nie jest źle ? Już ponad 2h Memtesti się nie wysypało ..więc teraz chyba warto zapuścić Orthos'a ? Tylko jak go ustawić ? Co ma obciążać i jaki priorytet ? Jak z resztą pytań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi