destroy Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam! Mój sprzęt to DC E2160, GIGABYTE P31, RAM patriot 667 (zwykłe z radiatorami) , GF 7600GS , zasiłka Amacrox 450pnf No to zaczynamy. Grzechem by było nie podkręcić tego proca więc trochę poprzestawiałem w biosie i mam tak. 333x9 = 3,0Ghz , nie dodawałem napięcia. Zostawiłem na normal. Czy mam go dovoltować ? Czy jeżeli sie nie posypie po paru godzinach grania/orthosa to zostawić ? pamiątki dałem na 5:6 dodałem +0,1V i przeszły juz prawie 2h memtesta i bez żadnego errora. Ile jeszcze je trzymać ? Mam już630%. Czy to znaczy że będą działać poprawnie ? Aha w memteście dałem na sprawdzenie 1024Mb (chociaż mam 2Gb) ponieważ nie dało rady wszystkiego. Czy wszystko będzie OK ? Aha Timingi zostawiłem na Auto i tak CPU-Z wykrywa CAS latency - 5 RAS to CAS Delay - 6 RAS Precharge - 6 Cycle Time - 18 I tak czy mogę to zmienić aby wszędzie było 5-5-5 ? Ile można dodać max napięcia do pamiątek ? W ogóle jakie jest standardowe napięcie ? temperatury Procek - w stresie (Box, odczyt z SpeedFan'a) Fajnie by było jakby ktoś mógłby mi odpowiedzieć po kolei z cierpliwością na wszystkie pytania. Z góry ogromne dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jeżeli Orthos nie wyrzuci ci byka po kilku h to procek jest dobry i tak zostaw ;] Pamiątki nie wiem jaki to dokladnie model,w moich patriotach standardowo mam 2.2V z napieciem nie przeginaj. Temperatury sprawdzaj Core Tempem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To są najzwyklejsze Patrioty z radiatorkami 667Mhz. Dodałem 0,1V to chyba nie jest źle ? Już ponad 2h Memtesti się nie wysypało ..więc teraz chyba warto zapuścić Orthos'a ? Tylko jak go ustawić ? Co ma obciążać i jaki priorytet ? Jak z resztą pytań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Prio 9, jak juz wytestowales ram to small ffts. Pozniej mozesz tez obnizyc timingi na piatki i puscic Blenda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...