Skocz do zawartości
Arczi

Problem Z Lg Gsa-4167b

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, mam problem z moją nagrywarką GSA-4167B zakupioną dwa lata temu. Gwarancja skonczyla sie dokładnie 7 kwietnia i już są problemy. Poprostu naped nie czyta niektorych plytek DVD, nie sa to jakies tanie, nagrywam tylko na takie jak Verbatim, TDK. Znaczy sie on widzi plyte, ale jak mam juz włączyć coś z tej płyty albo skopiować na dysk, to jedna wielka lipa, nagrywara myśli cały czas, wkońcu brak odpowiedzi, komp sie zawiesza i trzeba restartowac. Myslicie ze to juz nagrywarka sie konczy? Ewentualnie jak można temu zaradzić aby obyć się bez wyrzucania kolejnej kasy w kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, mam problem z moją nagrywarką GSA-4167B zakupioną dwa lata temu. Gwarancja skonczyla sie dokładnie 7 kwietnia i już są problemy. Poprostu naped nie czyta niektorych plytek DVD, nie sa to jakies tanie, nagrywam tylko na takie jak Verbatim, TDK. Znaczy sie on widzi plyte, ale jak mam juz włączyć coś z tej płyty albo skopiować na dysk, to jedna wielka lipa, nagrywara myśli cały czas, wkońcu brak odpowiedzi, komp sie zawiesza i trzeba restartowac. Myslicie ze to juz nagrywarka sie konczy? Ewentualnie jak można temu zaradzić aby obyć się bez wyrzucania kolejnej kasy w kompa?

miałem prawie dokładnie to samo, miesiac po skonczeniu gwarancji :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Ewentualnie jak można temu zaradzić aby obyć się bez wyrzucania kolejnej kasy w kompa?

To zależy jak mocno ją katowałeś :-P

Oprócz oczywistej przyczyny (zużyty laser) istnieje możliwość że poprostu soczewka się zakurzyła (albo pokryła smołą z papierosów, jeśli palisz przy kompie ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wgrać najnowszy firmware do nagrywarki.

Powiedz, jakich płyt dokładnie nie czyta twoja nagrywarka?

Piszesz że nagrywasz na dobrych nośnikach tdk oraz verbatim, o verbach się zgodzę, ale tdk to absolutnie nie są dobre nośniki.

Z DVD+R jedynie Verby MCC004 lub Sony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi