magistrala Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jak myślicie, który zasilacz jest lepszy Pentagram 460 czy Antec 380 Dodam ,że do sprzętu takiego: Płyta Główna: Abit IP35-E Pamięć: PATRIOT DDR2 800MHz Procesor: Intel Core 2 Duo e4500 Karta Graficzna: GeForce 8800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A nie możesz wybrać chieftec'a, amacrox'a albo corsaira? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Na zasilacz mogę wydać do 190zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Najtańszy Corsair (450W) to wydatek rzędu 210 zł, a Chieftece w tej cenie to tylko z serii GPS, która jest słaba. Poluj na Anteca 430W może Ci się uda wyrwać go za jakieś ~200 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A powiedz mi dlaczego seria GPS jest słaba. Ja mam i jest cichutki i nie mam żadnych problemów ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Może nie jest słaba ale w tej kategorii cenowej są zdecydowanie lepsze jednostki, Twój zasilacz ma moc 550W więc nic dziwnego, że sobie radzi, wolałbym coś innego, no chyba, że wersja 500W, a najlepiej wyrwać coś z serii CFT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Miałem GPS 450. Nie jest cichy. Ale napięcia byly prawie idealne. W sumie noma dla GPS. Mimo iz zasilacz jest glosny to nie ma plomby gwarancyjnej. I spokojnie można wymienic na coś cichszego. Chieftec ma kiepska sprawnosc. Troche wiecej jak 70%. W przypadku pentagrama p12 jest jeszcze gorzej. Ze wzgledu na sprawnosc i cisze bralbym Anteca EW380. Zestaw ciągnie głownie z 12v. Antec ma 324W chieftec 348W. Imho róznica zadna. A antec ma sprawnosc powyzej 80% Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Ten chieftec ma sprawność niższą niż 70%, coś jak Pentagram. Ja polecam to: http://allegro.pl/item343493345_mega_wyprz...tream_500w.html Albo troszkę drożej Corsair VX450 i to jest już świetny zasilacz. Wyszukałem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/item344715424_supemocny_..._lata_gwar.html ale nie wiem jak się sprawdza w rzeczywistości Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) To który z tych polecacie? http://allegro.pl/item344715424_supemocny_..._lata_gwar.html http://allegro.pl/item343493345_mega_wyprz...tream_500w.html http://www.allegro.pl/item347591742_corsai...y_21_5_db_.html Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez magistrala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Corsair ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Też stawiam na Corsair'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Corsair :) Ewentualnie ten OCZ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Stawiam na FSP ;) http://www.allegro.pl/item347820891_zasila...aktywne_pf.html 500W - wysoka sprawność - 24 miechy gwary. ps. dobrze wypadł u Jonneg'o - http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=...ory&reid=84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Co post to coraz większe jaja: Najtańszy Corsair (450W) to wydatek rzędu 210 zł, a Chieftece w tej cenie to tylko z serii GPS, która jest słaba. Poluj na Anteca 430W może Ci się uda wyrwać go za jakieś ~200 złCFT też znajdziesz za 210zł. GPS nie jest słaby. A powiedz mi dlaczego seria GPS jest słaba. Ja mam i jest cichutki i nie mam żadnych problemów ^^Ja to kocham jak ludzie z BOXowymi chłodzeniami w standardowych (miernych) budach oceniaja cichość podzespołów. Może nie jest słaba ale w tej kategorii cenowej są zdecydowanie lepsze jednostki, Twój zasilacz ma moc 550W więc nic dziwnego, że sobie radzi, wolałbym coś innego, no chyba, że wersja 500WWersja 550W ma tylko 1A wiecej sumarycznie na 12V od wersji 400W, wiec o czym mówisz, bo raczej widać, ze nie wiesz o czym Chieftec ma kiepska sprawnosc. Troche wiecej jak 70%. W przypadku pentagrama p12 jest jeszcze gorzej.Szklana kula podpowiadała? Pentagram jest robiony przez Sirteca i jest o dwa lata młodszy od GPSa, sprawność Pentka powyżej 75% Ten chieftec ma sprawność niższą niż 70%, coś jak Pentagram.doczytaj, dokształć, doinformuj sie, a potem pisz. Chieftec ma powyżej 70%, Pentak powyżej 75% Magistrala, jak z tych co z linka to Pentaka 500W, ma sprawność powyżej 80%, jest to najnowsza rev CFTków, robiona przez Sirteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) No cóż, ja widziałem test i tam Pentagram ma sprawność 58% więc ? Ja bym brał Corsaira Co post to coraz większe jaja:Racja, jesteś tego żywym przykładem. Wersja 550W ma tylko 1A wiecej sumarycznie na 12V od wersji 400W, wiec o czym mówisz, bo raczej widać, ze nie wiesz o czym GPS nie jest słaby. 550W i 30A na linii 12V po prostu mocarz. Z tego realnie wyciągnie może z 26 - 28, taka jest po prostu rozbieżność produktów Delty. Corsair to mocna linia 12V + dobre wykonanie. Polecam. Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jak zobaczysz test, że będzie miał sprawnośc 40% to też uwierzysz, myślenie boli... Jak Corsair by Seasonic ma dobre wykonanie :mur: to już wiem, ze żadnego porządnego zasilacza w środku nie widziałeś. Seasonic ma jakość wykonania czasem bliską Codegenowi, i piszę tu o jakości wykonania, nie myląc z bezpieczeństwem i jakościa podawanego prądu. Jak nie masz pewnej wiedzy w temacie to, że zacytuje babcie nie pchaj sie na afisz jak nie potrafisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja mówię o 58% ty o 40% ciekawe co jeszcze wymyślisz. Szczerze to żali mi ciebie. Sam mam pentagrama i widzę, jak potrafi się nagrzać z wentylatorem puszczonym na max. obrotów. Zasilacze Corsair i Seasonic mają dobrą opinię ale zawsze trafi się jakiś fanboy, który twierdzi inaczej. Ciekawe kto ci powiedział, że seasonic ma jakość wykonania bliską codiemu? A jakby ktoś ci powiedział, że Tagan jest gorszy od Tracera też byś uwierzył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Wierzysz bezmyślnei w testy, tylko to chciałem zaznaczyć. Seasoników kilka rozkręcałem to wiem jak wyglądają w srodku i wyglądają nieraz jak Codegeny. Ty sie podpierasz wiezrząc w pseudotesty,a ja na tym co widziałem i testowałem sam, taka jest miedzy nami różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja mówię o 58% ty o 40% ciekawe co jeszcze wymyślisz. Szczerze to żali mi ciebie. Sam mam pentagrama i widzę, jak potrafi się nagrzać z wentylatorem puszczonym na max. obrotów. Zasilacze Corsair i Seasonic mają dobrą opinię ale zawsze trafi się jakiś fanboy, który twierdzi inaczej. Ciekawe kto ci powiedział, że seasonic ma jakość wykonania bliską codiemu? A jakby ktoś ci powiedział, że Tagan jest gorszy od Tracera też byś uwierzył? kolego, chyba nie wiesz do kogo startujesz w temacie zasilaczy, pozwolisz ze Ci podam link http://forum.purepc.pl/temat/Zasilacze-i-o...asilacz/252321/ zwroc uwage na autora post'a. Memory 5 siara i wszystko jasne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Na 99% wybrałem Corsair i mam nadzieję, że to nie błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...