net-land Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam MAm pytanko. Szukam czegos do 100zł max z wiatrakiem. Tak zeby bylo w miare ciche i lepsze od boxa. Na procka 8200 4ghz. Zastanawialem sie nad Thermalright Ultra-90 za 69 plus jakis cichy went koniecznie z PWM zeby sobie plyta nim sterowala (oczywiscie 120mm). Ale nigdzie nie moge znalesc jakich dokladnych imformacji na temat tego chlodzenia. To samo odnosnie Katany 2 (mam za 85zł). ale w Katanie tez trzbea wymienic went. Co o tym sadzicie? Czy sa duzop lepsze od fryzjera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Pentagram Karakorum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja tez polece Karakorum -> tylko sa 2 sprawy do niego -> sprawdz czy sie do Twojej obudowy zmiesci, bo franca jest duuuuuza i np. do Chiefteca BG-01-B-SL sie nie miesci (mam obudowe otwarta). Temperatury na E2160 @ 3GHz bardzo przyjemne -> coretemp 0.97: w stresie nie przekraczaja 60 C na kazdym rdzeniu, w idle kolo 30 C. Kupowalem w esc.pl za niecale 80 zl. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja tez polece Karakorum -> tylko sa 2 sprawy do niego -> sprawdz czy sie do Twojej obudowy zmiesci, bo franca jest duuuuuza i np. do Chiefteca BG-01-B-SL sie nie miesci (mam obudowe otwarta). Temperatury na E2160 @ 3GHz bardzo przyjemne -> coretemp 0.97: w stresie nie przekraczaja 60 C na kazdym rdzeniu, w idle kolo 30 C. Kupowalem w esc.pl za niecale 80 zl. pozdro A jakie Tjuction miałeś?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Core Temp 0.97 pokazuje niby Tj. Max 100 C O ta wartosc Ci chodzilo? Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie chce pentagrama. Podobno sa problemy z mocowaniem. Pozatym jak pisalem interesuje mnie ktorys z tych 3 modeli co podalem wyzej. Wiec ktory z tej 3 bedzie najlepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Wolał bym Ultrę-90 i jakiś dobry wentylek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja też uważam że Ultra będzie lepsza.Dasz do niej dobry wentyl i wyjdzie tyle samo lub minimalnie więcej niż Katana ze standardowym,lipnym wentylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A ultima z dobrym wiatrakiem bedzie wydajniejsza od freezera? i jaki zalozyc wiatrak zeby bylo cicho? 120mm? z PWM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ultra90 to nie Ultima90. Dwa różne coolery o różnym potencjale. Ultima jest droższa i wydajniejsza. Na Ultrze90 domyślnie nie zamontujesz wentylatora 120mm, na Ultimie90 tak. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArC Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 zamiast ultry 90 to ja bym juz wolał freezera wziąc, wydajność będzie taka sama, a freezer tańszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja bym zainwestował w Ultrę 90 + jakaś cicha dziewięćdziesiątkadwójka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 I w koncu kupielm freezera :) tanio i mam nadzieje ze w idle bedzie cihszy jak box. Jak nie utrzyma 8200 na 4ghz to kupie noctue ta z 120mm wiatrakiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Akurat najgorszy wybór. Już lepiej było brać Pentagrama HP-100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...