Skocz do zawartości
net-land

Thermalright Ultra-90 Czy Scythe Katana 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

MAm pytanko. Szukam czegos do 100zł max z wiatrakiem. Tak zeby bylo w miare ciche i lepsze od boxa. Na procka 8200 4ghz. Zastanawialem sie nad Thermalright Ultra-90 za 69 plus jakis cichy went koniecznie z PWM zeby sobie plyta nim sterowala (oczywiscie 120mm). Ale nigdzie nie moge znalesc jakich dokladnych imformacji na temat tego chlodzenia. To samo odnosnie Katany 2 (mam za 85zł). ale w Katanie tez trzbea wymienic went. Co o tym sadzicie? Czy sa duzop lepsze od fryzjera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez polece Karakorum -> tylko sa 2 sprawy do niego -> sprawdz czy sie do Twojej obudowy zmiesci, bo franca jest duuuuuza i np. do Chiefteca BG-01-B-SL sie nie miesci (mam obudowe otwarta). Temperatury na E2160 @ 3GHz bardzo przyjemne -> coretemp 0.97: w stresie nie przekraczaja 60 C na kazdym rdzeniu, w idle kolo 30 C. Kupowalem w esc.pl za niecale 80 zl.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez polece Karakorum -> tylko sa 2 sprawy do niego -> sprawdz czy sie do Twojej obudowy zmiesci, bo franca jest duuuuuza i np. do Chiefteca BG-01-B-SL sie nie miesci (mam obudowe otwarta). Temperatury na E2160 @ 3GHz bardzo przyjemne -> coretemp 0.97: w stresie nie przekraczaja 60 C na kazdym rdzeniu, w idle kolo 30 C. Kupowalem w esc.pl za niecale 80 zl.

pozdro

A jakie Tjuction miałeś?? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi