jackww Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Was serdecznie. Mam pewien problem w wyniku którego jestem totalnie załamany. Złożyłem sobie kompa Vistax64 z SP1 E8400@4ghz P5k pro 9800gtx (chwilo nie kręcona- sterowniki 174.74)4GB ramu. Ściągnąłem 3dmarka2006 do tego biblioteki oal żeby poszedł mark. Jakież było moje zdziwienie po teście. TYLKO 6121 pkt. Nie wiem co jest grane. Totalnie się załamałem, w końcu wydałem troszkę kasy, a tu wynik bez komentarza. Czy wiecie może czemu taki niski wynik?! Doradzicie ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Sterowniki do płyty głównej. Inne sterowniki do karty graficznej. Może coś masz namieszane w systemie. Jak masz możliwość to postaw jeszcze WinXP z SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Stawiałbym na konflikt systemowy...może sama Vista jest tutaj ,,wąskim,, gardłem, również proponuje obadać sprawe na Xp z SP2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kruper11 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) nie wiem jak to jest na platformie 64 bitowej byc moze to problem jest .... ja na 8200 podkreconym do 4.2 Ghz oraz 8800GT 512 stock mam około 14000 punktów... kliknij na własciwosci skrótu do 3dmarku... zaznacz tam... vide obrazek (tak rób ze skrótem do kazdej gry w ogóle) w ustawieniach nvidii... ustaw tak... Vsync OFF wszystkie optymalizacje na ON AA settings Disable Anisotropic DISABLE (off) Conformant Texture ALLOW Mulithreaded optimization AUTO lub ON Triple Buffering OFF wpisz start/uruchom/msconfig...w sekcji uruchamiania odznacz... natępnie start/uruchom/services.msc i wyłąćz usługe vide obrazek... zresetuj kompa... na czas testu wyłacz koniecznie antywirusa i firewall... powinno pomóc... pozdrawiam... Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez kruper11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass1 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a może szyna pci-ex sie na x1 przestawiła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negatywny Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mam podobny problem, napisałem ten temat i dopiero zauważyłem ten wątek, przy czym ja już znam winowajcę i połowiczne rozwiązanie (poszukuję całkowitego:)). Spróbuj odinstalować AI SUITE i zobacz wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass1 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 kolejny pomysł który rzucił mi się na myśl, to może masz załączonego np orthosa podczas testu :E ja tak miałem i sam się dziwiłem z niskiego wyniku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...