atento Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam ! Gdzies tam w rupieciach znalazlem zasilacz DELTA DPS-450PB-4 napiecia +12v -430W-21A, +5v&3,3v=260W +5v-33A i 3,3v-30A o ile pamietam nie byl dlugo uzywany a ,ze bede skladal zestaw dla siostrzenca zastanawiam sie czy warto go montowac (mam tez coolermastera 430 ale brzeczy pod obciazeniem i sie mocno nagrzewa bardziej niz ta delta ktora ma nawet zdemontowany wentylator) Pytanie tyczy sie dzialania jak i niezawodnosci z obserwacji po podlaczeniu do mojego komputera kultura jego pracy jest bardzo dobra moze ktos cos wie na temat tego zasilacza i sie wypowie czy warto wogole go montowac? czy lepiej zastosowac tego coolermastera 430W nie pytam o moc czy wystarczy ale o sprawnosc konstrukcji tego modelu delty czy aby dym nie pojdzie z blaszanki ;) niestety w internecie zbyt wielu informacji nie znalazlem tylko tyle ze DELTA produkuje zasilacze dla innych znaczacych marek ale ile w tym prawdy tez nie wiem stad moje zapytanie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 +12V 21A to jest 248 W, więc do średniego zestawu do grania wystarczy - potestuj go z tydzień pod obciążeniem i sprawdź czy nie bedzie robił restartów, jeżeli nie to się nadaje - obowiązkowo zainstaluj do niego wentylator - może się przegrzać i po imprezie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stjepan666 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mam dokładnie ten model Delty podany powyżej na konfigu: Athlon XP 2000+@2033Mhz ATI Radeon x800PRo 1GB DDR RAM i HDD 80 GB+HDD 20GB, LG DVD - RAM, SB Live! i śmiga bez problemu, jedyny mankament tej zasiłki to to że nie ma wtyczek na SATA i PCI-e jak będę chciał zmienić konfig. Ale sobie jakoś z tym poradzę. Uważam że do średnich konfiguracji jest w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ta Delta jest znacznie lepsza od CoolerMajstera. Spokojnie można na nią wstawić kreconego E2xx0 i każdą grafę bez PEG6pin, tylko pomierz napięcie na 5V czy nie wyskakuje poza norme, bo to że będzie wiecej niż 5V to pewne (słabe obciążenie tej linii) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...