Skocz do zawartości
ar147

Jaki Procesor Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam mały dylemat...a dokładnie problem z kupnem procesora do gier.Zastanawiam sie nad kupnem tych procesorow seria E8400 lub Q6600.Komputer słuzy glownie do gier ,niemam zamiaru podkrecac procesora niemam na to czasu,testowac stabilnosci procka. A ceny sa kuszace:E8400

http://www.allegro.pl/item348885076_najtan...ew_gw_box_.html

a tu: Q6600

http://www.allegro.pl/item347064511__g0_q6..._box_od_ss.html

Bardzo chciałbym was prosic oto abyscie mi doradzili jaki procesor mam wybrac.Chodzi mi konkretnie o te dwa procesory wyzej wymienione.

Dzieki i pozdrawiam.

-----------------------------------

Pc:Pentium D 2x2,8Ghz-L2 4mb=:Asus P5K Pro=Asus8800GTS 512MB=GEiL2X1Gb 800mgz cl5=Seagate 320GB 7200rpm 16MB SATA-II= Chieftec GPS-450AA-101A 450W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żebyś wiedział

Nawet już do takich leciwych gier jak Team Fortress 2 (na silniku Source z 2004 roku) C2D @ 3GHz nie wystarcza. Tutaj nie będzie o/c więc z racji lepszego zegara i większego cache'u polecam E8400. Mało które gry wykorzystują 4 rdzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ciekawe - można sznureczek ? [;

Sznurka nie ma, sam gram na C2D 3 GHz + 8600GT @ 1GHz i nie ważne jakie są detale i rozdziałka (tak samo na 640x480 low i 1280x1024 HDR + AAx16 śmiga) i poprostu niekiedy FPS spada do 30-40 FPS

Na procku z siga to poprostu jest tragedia (10- 20 fps) :damage_wall: (ale wiadomo że to jest już złom technologiczny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi