Skocz do zawartości
west96

Co O Tym Sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Za 2 dni kupuje kompa do gier. Już b. długo się nad nim zastanawiem (ok pół roku). A oto co wymyśliłem: :)

Intel Core 2 Duo E8400 - 700zł

BFG GeForce 8800 GTS - 800zł

Asus P5N-T albo P5N-D SLI - 600zł - Biore płyte w SLI bo za jakiś czas mam zamiar dorzucić drugiego GTS-a. Słyszalem też, że nie można na P5N-T wrzucic GTS-a wraz z dwoma dyskami w RAID ze względu dwufazowe cośtam :), bo po prostu nie ma miejsca. Wiecie o co chodzi?

RAM 4GB jakiś najlepiej 1066MHz, bo słyszalem ze do takiego zestawu musi miec wysokie taktowanie, zeby bylo wydajne. Jaki polecacie?

Western Digital 2x250GB - 400zł

Corsair 520W - 300 zł

Samsung 226BW 22" - 1000zł

Jeśli macie jakieś uwagi lub propozycje to bylbym wdzieczny. Jesli wiecie o co chodzi z ta plyta lub jaki RAM to takze... :)

Jeszcze jedno: Czy konieczna jest zmiana chlodzenia w procku ze standartowego na np. Scythe Mugen? Juz kilka razy sie na to natknąłem...

Pozdrawiam :wink:

Edytowane przez west96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU - ok

Płyta może P5N-T deluxe ?

2x2GB Mushkin Redline

Twardziele to lepiej 2x250GB Seagate jedno talerzowe

Skoro ma być SLI później to PSU Corsair 620W

Monitor - ok

Co do tego co słyszałeś - to raczej bujda.

Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi