humax5400 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mam komputer jak w podpisie. Problem polega na tym, że raz na 5-6 włączeń(zawsze tak samo) komputer uruchamia się tylko do ekranu post i potem wszystko stoi. Pomaga reset i dopiero jest ok. Wiem, że to może być ciężki przypadek, do zweryfikowania, głównie dlatego, że nie pokazuje żadnych błędów ale może ktoś ew. naprowadzi mnie co to może być. Dysk mam na ATA jakby ktoś pytał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 może ktoś ew. naprowadzi mnie co to może byćBardzo proszę: - P35 - dual boot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Bardzo proszę: - P35 - dual boot Klaus, Ty wiesz co to jest DB? Totalna bzdura w tym wypadku. Wracajac do tematu docisnij tasmy dyskow, ewentualnie przeloz (zamien), wykonaj chkdsk dysku, sprawdz pamieci. Napisz w jaki sposob masz podlaczony dysk do portu, tzn na tasmie jako pierwszy czy ostatni, powinien byc ostatni (na koncu tasmy) Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ale do ekranu postu w którym miejscu? Kolejność jest taka: - grafika - procesor - pamięci (ram) - dyski + napędy - inne urządzenia - start systemu Jeśli zatrzymuje się zaraz po pamięciach, to coś nie tak z taśmami/zasilaniem/dyskiem/płytą. Jeśli zatrzymuje się po innych urządzeniach, to coś z systemem lub dyskiem (uszkodzenie fizyczne lub na poziomie danych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Klaus, Ty wiesz co to jest DB? Totalna bzdura w tym wypadku. Wracajac do tematu docisnij tasmy dyskow, ewentualnie przeloz (zamien), wykonaj chkdsk dysku, sprawdz pamieci. Napisz w jaki sposob masz podlaczony dysk do portu, tzn na tasmie jako pierwszy czy ostatni, powinien byc ostatni (na koncu tasmy) humax5400 chciał aby go naprowadzić i to są hasła naprowadzające. Dualboot to funkcja chipu p35 której działaniu toważyszą różne kaprysy jak np coolbooty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dual Boot to nie jest na 100%. Przy DB by miał restart tylko. A tutaj mam po prostu zatrzymanie sie uruchamiania na pewnym etapie. Powiem dokładniej jaki to etap uruchamiania, gdy tylko ponownie problem wystąpi. Poza tym komputer nie jest kręcony. Wszystko default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...